Zelie heeft praktisch heel de

Zelie heeft praktisch heel de morgen zitten spelen met Robbie Konijn. Ergerlijk vervelend Hollands, maar Zelie heeft er blijkbeer geen last van. Ik stel mij wel vragen bij dit spel. Voorwerpen komen voorbijgedreven op vlotten, en boven het riviertje hangen drie bongo’s met letters op. Ik heb er echt waar tien minuten op zitten zoeken om te weten wat ik moest doen: de bongo vastpakken waar de beginletter van het voorwerp op staat, en dan boven het voorwerp zelf heen en weer schudden. Ahem.

Voor de rest: Zelie speelt het liefst met de vuurvliegjes (babyvuurvlieg met moeder verbinden) en met de bloemen (“maak de driehoeken paars”). Ook wel goed dat er geen verschil gemaakt wordt tussen links- en rechts klikken met de muis, en dat er niet moet gedragged worden, want daar verliest ze op het ogenblik nog haar geduld mee.

Een tip trouwens: verlaag de snelheid van de muis in Control Panel, de defaultsnelheid is véél te snel voor kinderen van drie jaar, vooral als automatische acceleratie aanstaat.