Cloudmark heeft zojuist zichzelf moeten

Cloudmark heeft zojuist zichzelf moeten updaten. Vies: het was de hele applicatie en Outlook moest toe en alles.

Enfin, er stonden vanmorgen toen ik toekwam 202 boodschappen in mijn inbox, nadat Cloudmark erdoor gegaan was, waren dat er nog 86. Dat is dus zaterdag, zondag en vannacht. Minstens 150 spammails, maar wellicht meer, want Cloudmark vangt ze ook niet allemaal.

Argl.

En in een nieuwsbrief die ik dan wel weer wou hebben, stond dit:

Tegen eind dit jaar zal amper 10 procent van de Europese internetgebruikers betaald hebben voor een of andere vorm van online inhoud, aldus de BBC die hierbij steunt op een onderzoek van Jupiter Media. Ruim 40 procent piekert er niet over om in de toekomst te betalen voor online inhoud, aldus de studie. Van de Europese gebruikers die wel bereid zijn om te betalen voor online content, wil 23 procent dit doen voor muziek, 17 procent voor video en 16 procent voor nieuws en archieven. Hierbij merkt Jupiter Media fijntjes op dat het verwacht dat bijna de helft van de inkomsten uit online por-no-grafie zal voortvloeien. (Wij hebben koppeltekens in een woord ingevoegd om te vermijden dat spamfilters u deze toch wel ernstige nieuwsbrief zouden onthouden)

Tja. Als spamfilters echt op woorden gaan zoeken, zijn ze verkeerd bezig denk ik. Ik heb ooit een beschrijving van een bijzonder goed systeem gelezen, waarbij de woordverdeling over de gehele mail bekeken werd. Zou die eens moeten terugvinden, en dan proberen programmeren.