Ik ben er één keer

Ik ben er één keer geweest, en het leken me bovenstebeste kerels. Alle succes toegewenst.

Unit 4 Agresso verkoopt ISAH aan management


Sliedrecht, 23 oktober 2002

Unit 4 Agresso is voornemens haar dochteronderneming Isah te Tilburg door middel van een management buy out aan het zittende management, de oorspronkelijke oprichter Paul van Abeelen, te verkopen. Deze verzelfstandiging past in het beleid van Unit 4 Agresso zich verder te concentreren op kernactiviteiten.

Isah richt zich vooral op de markt voor klantordergestuurde (productie)bedrijven en heeft zich met haar pakket Isah7 tot marktleider in Nederland weten te ontplooien.

De marktomstandigheden in de sector van productiebedrijven zijn moeilijk. Voor de middellange termijn ziet het zittende management onder leiding van Paul van Abeelen voor Isah zelfstandig voldoende kansen op Europees niveau. Vanwege de verminderende synergie tussen Isah en Unit 4 Agresso, met name door de branchespecifieke toepassingen van Isah, is gekozen voor een afsplitsing van activiteiten.

Isah verwacht in 2002 een omzet te behalen van circa euro 7 miljoen (aantal medewerkers per 1 oktober circa: 72).

CFO Edwin van Leeuwen: “Net als de verkoop van Bestmate eind vorig jaar, past deze stap in de strategie van Unit 4 Agresso om haar kapitaal alleen aan te wenden voor investeringen in kernactiviteiten. Voor beide partijen geeft deze afsplitsing meer flexibiliteit en betere kansen. Ook betekent deze afsplitsing een belangrijke stap voorwaarts in het proces van reorganisatie en herstructurering.”

De verzelfstandiging van Isah zal naar verwachting dit jaar nog plaatsvinden. De omzet en het resultaat van Isah B.V. blijven tot deze datum meegeconsolideerd. De directie verwacht dat de transactie positieve effecten heeft voor de cashflow en winstgevendheid van Unit 4 Agresso als geheel in 2003 en de jaren erna.