Interessant om weten: things about

Interessant om weten: things about NYC. Ik heb ooit een tijd in New York gezeten en ik heb het toen gepresteerd om twee weken op de loft van Joseph Kosuth op de hoek van Houston en Broadway te zitten en enkel over en weer naar de deli rechtover te gaan.

O ja, en mijn eerste laserpointer gekocht. En een droogstempel voor in mijn boeken (THIS BOOK USED TO BELONG TO MICHEL VUIJLSTEKE) gekocht. En mijn eerste webcam. En de toen laatste versie van Director. En een hotdog gegeten rechtover het Guggenheim. En naar een vernissage van een kennis in het Museum of Modern Art geweest (‘t trok op niet veel).

En lange conversaties met een lesbische conceptuele (“maar niet conceptueel genoeg”) kunstenares, die fictieve boeken schilderde op houten replica’s van paperbacks. En een fichebak gemaakt had met duizenden fiches voor een bibliografie van nooit geschreven lesbische literatuur voor een onbestaand boek over de materie.

Maar: Empire State Building enkel in het voorbijgaan gezien, niet de Twin Towers, niet het vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge ook alleen maar omdat ik er per taxi over gereden ben, Central Park alleen maar van buiten gezien, enfin, de perfekte misanthroop quoi.