Vroeger was winteruur zoiets wijs,

Vroeger was winteruur zoiets wijs, een uur langer slapen. Nu is het een uur vroeger opstaan: het uurwerk zegt wel dat het tien na zes is, maar de biologische klok van de kinderen zegt gewoon dat het tijd is om wakker te worden.

En zo zit ik hier al meer dan drie uur beneden. Eten gegeven, voorgelezen, Zelie jelly gegeven, Louis zijn pamper ververst, op het schommelpaard gespeeld, nog voorgelezen, met twee kinderen samen voorgelezen, Zelie na lang zagen en aandringen de deegrol gegeven, Zelie gezegd dat ze zeer voorzichtig moet zijn en dat ze alleen mag rollen met de deegrol, niet kloppen, taartjes (eerst groene ananas en allemaal fruit en daarna aardbeien) gekregen voor mijn verjaardag en dat ik hééél veel kaarsjes moest uitblazen, Zelie getroost nadat ze haar vinger vermorzeld had met de deegrol, treintje gespeeld, nog voorgelezen, enfin, een gemiddelde voormiddag.

En straks nog het eten klaarmaken. Hesperolletjes met kaassaus? Of toch maar struisvogel met boontjes? Ik denk struisvogel. En ik heb wel eens zin om de filet in de voedselprocessor te steken en te zien of ik er hamburger van kan maken.