De extra’s van Star Wars

De extra’s van Star Wars II aan het bekijken. Het contrast met Lord of the Rings is ongelooflijk. Het verschil tussen essentially ongelimiteerd budget maar niet echt veel visie, en enorme visie ondanks budgetbeperkingen.

Het Visual Effects-departement is nu net een HELE TAFEL VOL Dexter Jettster-figuren aan het tonen aan Lucas. Ze hebben er duidelijk weken en maanden aan gewerkt, alle figuurtjes zijn met liefde gedetailleerd, en George Lucas komt binnen in de kamer, dismisset 95% van de ideeën, en houdt er twee over. “It’s between these two,” zegt hij na een inspectie van pakweg 90 seconden. Het hoofd van de mensen die de animatie van de computergegenereerde Jettster zullen moeten doen, vraagt op dat ogenblik–houd u vast–“what’s his personality?”.

What’s his personality? Die mannen hebben daar zitten ontwerpen aan een figuur, en ze weten niet wat de persoonlijkheid ervan is? Heeft Lucas dat dan slecht doorgegeven of zo? Of is de animator niet bij de ontwerpers? Neen–houd u nog beter vast–wat zegt Lucas? “Ummmmmmm we haven’t quite…”

We haven’t quite? Zelfs de regisseur/schrijver/scenarist/head honcho weet niet wat ook maar het karakter is van één van belangrijke nevenpersonages? Waar zijn die gasten mee bezig??

Ik heb daarnet al de deleted scenes gezien: van hetzefde laken een vest. Heelder scènes gefilmd en gespeciaal-effected, en het commentaar over waarom de scène er niet in zit: “this was the first scene to go, we found out immediately it didn’t work”. Aargh.

Nu, aan de positieve kant: een aantal serieus yummy uitzichten op de buikspieren van Natalie Portman.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.