De extra’s van The Matrix aan het bekijken. Wijze effekten en zo, maar zoooooo spijtig van het stomme verhaaltje.

En Hugo Weaving is fantastisch.

Ik begrijp niet waarom ze er niet voor gezorgd hebben dat de machines de mensen nodig hebben. En niet voor stomme energievoorziening, maar bijvoorbeeld voor processing power. Dat de machines alles kunnen, maar merken dat ze voor welbepaalde taken niet gesofisticeerd genoeg zijn. Dat ze geen intuïtie hebben. Dat het kosteffectiever is om van mensenhersenen een massieve parallelle computer te maken. Dat de Matrix een enorme simulatie is, misschien om effektievere machines te maken, of om het ruimte-tijdcontinuum te plooien of zo.

En dat het dilemma voor de machines dus is dat ze enerzijds de mensen verachten omdat ze zwaak en vies en vlees zijn, maar anderzijds beseffen dat ze ze nodig hebben.

En dan hebben ze een réden om mensen te houden. Zeg nu zelf, mensen houden om energie, pff. Hoe uitgeput de zon ook zou kunnen zijn, er is nog altijd geo-energie, ze kunnen gewoon een shaft in de kern van de aarde verzinken en hop, alle energie die nodig is. Of anders gewoon koeien kweken voor bio-energie. Maar neen, mensen. Pff. En waarom een Matrix? Dat neemt toch honderd keer meer energie in beslag dan dat er uit te halen is? Bah.