Ik bedenk juist iets. Ik

Ik bedenk juist iets. Ik weiger al een hele tijd ook maar iets van reactie te geven op spam, in de overtuiging dat àls ik iets laat weten, de spammers weten wie ik ben.

Maar nu ik erover denk: ik moet helemaal niet antwoorden opdat ze zouden weten dat mijn adres nog bestaat en gelezen wordt! Van zodra ik een spam opendoe, of via de auto-preview van Outlook lees, kunnen ze weten dat ik het ben! Het is voldoende dat ze een code aan hun beelden toevoegen, die toch van op hun eigen servers gehaald worden, om te weten wie wanneer de mail leest.

Eikes bah, ik voel me helemaal gebruikt. En, erger, ik voel mij achterlijk dat ik daar nu pas op kom.

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.