Van homo-chord-keyboards

Van homo-chord-keyboards: in principe is het idee waarschijnlijk zeer goed, en Douglas Engelbart heeft er al zo één gedemonstreerd in de jaren stillekes (in dezelfde presentatie die de eerste muis, de eerste videoconferentie, de eerste collaboratieve whiteboard, de eerste windowing systems en de eerste hyperlinks toonde–talk about visionary!).

Maar bon, chord keyboard. Principe: werken zoals een piano, akkoorden maken met meer dan één vinger tegelijkertijd om letters te vormen. De vingers bewegen niet (behalve op en neer uiteraard), en in principe zou het dus mogelijk zijn om met de linkerhand te typen en de rechterhand vrij te houden voor de muis of zo.

Dit ding is de best verkopende op het ogenblik blijkbaar. Ziet er hondslelijk uit en niet bijster ergonomisch, maar wie ben ik natuurlijk. En dit hier (GKOS) beschrijft hoe een chorded keyboard zou kunnen geimplementeerd worden op een tablet pc of een gsm of iets dergelijks.

One Comment

  • ik herinner me dat ik als 6-jarige ooit zoiets thuis heb gehad, mijn papa had dat meegenomen van het werk en dat was iets waarmee je op tv teksten kon typen, iets voor doven ofzo… ’t is allemaal lang geleden!

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.