Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Nog een probleem. Blijkbaar zijn

Nog een probleem. Blijkbaar zijn de defaultsettings zo, dat de kernel niet mee ge-updatet wordt. Is dat een goeie zaak? Is dat een slechte zaak? Ik weet het niet. Rekenen andere paketten niet op een recente kernel? Enfin, om dat te weten te komen, is er gelukkig een knopje “view advisory” voorzien bij de update agent.

Helaas, ik moet echt wel een zeer stomme windowsgebruiker zijn: ik had gewoon moeten voorzien dat dat niet de knop is om een advisory te viewen, maar wel om van mijn cursor een uurwerkje te maken en de computer te doen vast lopen.

Of wacht, neen, stomme mens dat ik ben: het is niet omdat de hele computer vijf minuten vast zit, dat hij dat iets later nog doet natuurlijk. Ondertussen zitten Louis en Zelie in bed en ben ik weer naar beneden gekomen, en alhoewel de cursor nog altijd de waitcursor is, heb ik gewoon “next” kunnen duwen in de update agent.

Ik ga het er op riskeren en de kernel voorlopig zo laten, en ondertussen de rest proberen updaten.

5 reacties

  1. Soms zou een mens denken dat je Linux installeerd gewoon om er dan wat op te kunnen kakken hier? 😉

  2. Ba neent gij. Ik wil echt serieus een hax0r d0od worden, zo van 133t en alles.

  3. Ba neent gij. Ik wil echt serieus een hax0r d0od worden, zo van 133t en alles.

  4. (trouwens dat er hier twee comments staan is omdat Konqueror dit blijkbaar twee keer geposted heeft zonder dat ik dat wou)

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑