Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: januari 2003 (pagina 1 van 25)

Ik ga gaan slapen. Slapel.

Ik ga gaan slapen.

Slapel.

Zucht. Nog eens.

Zucht. Nog eens.

Zegt Wim (Allegaert, fijne collega

Zegt Wim (Allegaert, fijne collega van mijn vorig werk bij Griffo):

Heb wat zitten rondsurfen in je dagboek, was een fijne ervaring na de dramatische laatste dagen … en zo wordt een mens ouder, grrr sophie is gisteren gestorven.

Help. Ik weet niet wat gezegd of gedacht. Ik moet er niet aan denken.

Het komt dichterbij voor ons allemaal, zoveel weet ik wel. De vader van mijn vader is relatief jong gestorven, in 1983: 67 jaar. Wat mij sindsdien altijd bijgebleven is, is wat mijn vader zei. Eén van zijn eerste gedachten toen hij het nieuws hoorde, zei hij, was “en nu is het aan mij”. Vorig jaar is de moeder van Sandra gestorven, en inderdaad, ik had hetzelfde. Nu is het aan onze generatie om te overlijden.

Zucht. Wim: sterkte. Ik kende Sophie niet, en het is al zo lang geleden dat ik u nog gezien heb dat ik niet weet of het onverwacht was of niet, wat er aan de hand was en of er tijd is geweest –neen, er is nooit genoeg tijd, zoveel weet ik wel — oh Christ, ik weet het niet. Sterkte.

Kinda puts my stupid problems in perspective, don’t it?

En voor het geval ik

En voor het geval ik het vergeten zeggen was: Barbara Sarafian is een geil wijf. Ja meneer.

’t Was weer één van

’t Was weer één van die dagen.

Enfin, nog op tijd thuis om Kijk eens op de doos te zien. Helaas: niet op tijd thuis om Sandra te zien. En ook niet op tijd thuis om Louis en Zelie te zien.

Zelie is wel juist wakker geworden, ik heb ze net uitgebreid kunne troosten.

Sommige sites blijven toch goed.

Sommige sites blijven toch goed.

Case in point: http://bitchmakemeasandwich.com/ en http://zombo.com.

 

Ugh, niet goed. Al mijn

Ugh, niet goed. Al mijn harddisken zijn zo gefragmenteerd als iets:

En de miserie is dat ik geen 15% van de disk vrij heb, dus dat het defragmenteerdinges van Windows XP zijn werk niet kan doen.

Sneeuwstorm!! ’t Is echt wel

Sneeuwstorm!!

’t Is echt wel indrukwekkend hoe hard het vanmorgen sneeuwt. Toen ik de bus opstapte (een paar honderd meter van mijn huis) was ik al helemaal ondergesneeuwd. En ik ben hier op het werk ook al binnengekomen als een halve sneeuwman. Op pakweg een half uur is er hier op het terras buiten mijn venster een goeie 10 cm gevallen.

Dat belooft, straks moeten er allerlei vergaderingen afgezegd worden omdat de mensen hier niet geraken.

’t Was vandaag de 33ste

’t Was vandaag de 33ste huwelijksverjaardag van mijn ouders, en twaalf jaar van Sandra en mij. Geen huwelijk, want wij Leven In Zonde, maar toch, ’t is wel wat.

Twaalf jaar. Meer dan een derde van mijn hele leven.

En zo wordt een mens ouder: week na week kruipt ongemerkt voorbij en voor je ’t weet is het tijd om op pensioen te gaan.

Veteran speech consultant and

Veteran speech consultant and communications expert Richard Greene doesn’t mince words when it comes to criticizing President Bush as a public speaker. “He is the least articulate president that I’ve ever seen or I’ve ever listened to,” Greene told Salon, just before Bush’s State of the Union address on Tuesday. “He is a horrible communicator.” [Salon]

Maar veel zijn we er niet mee. Ondertussen is het Europees eensgezind front dat er nooit geweest is, al aan het afbrokkelen. Van Groot-Brittanie, Tsjechië en Polen was het te verwachten dat ze Amerika zouden steunen, en zolang Berlusconi in Italië zit, moeten we daar ook niets van verwachten. Hongarije weet ik niet genoeg van, maar Portugal, Denemarken, Spanje–what the fuck were they thinking??

En wat zeggen ze dan? “Wij kunnen niet toestaan dat een dictator de resoluties systematisch schendt”. Consequentie is nooit de fort van de Amerikanen geweest, maar om dergelijk hypocriet gezwans uit de mond van Volksgenossenen te horen, argh! Neen, zeg dan dat het al fijn is dat er een seculiere regering is in Irak, en dat we nu met z’n allen er moeten voor zorgen dat die regering ook democratisch wordt, zodat een bastion tegen de extreem-rechtse, extreem-religieuze tendens in het Midden-Oosten kan gevormd worden. En dat de olie onder Irak te belangrijk is om in handen van een niet door het Westen gecontroleerde dictator te laten of zo.

Bah. Het enige dat Amerika nu nog moet doen, en zelfs dat is eigenlijk niet meer nodig, is het op een akkoordje gooien voor de herverdeling van de olievelden. Rusland is al tevreden gesteld (en heeft dus ook al zijn kap gekeerd), misschien doet de VS wel ene poging om voor de vorm Frankrijk aan zijn kant te krijgen: dan mogen ze misschien de meerderheid van hun contracten met Irak houden.

En ook Louis Michel is Realpolitiker genoeg om te weten wanneer hij zijn losses moet cutten: met andere woorden, hij geeft het ook (bijna) op.

Enfin, het is nu nog wachten op 5 februari, als Powell de Veiligheidsraad meer informatie gaat geven over hoe en waar Irak concreet massavernietigingswapens heeft zitten. Eens benieuwd of het een Adlai Stevenson-moment wordt.

Ahem. Dit kan toch echt

Ahem. Dit kan toch echt wel beter, qua mailing naar potentiële klanten. Ik heb de namen van de betrokkenen vervangen door [iets anders] om de onschuldigen te beschermen.

Het stockeren, indexeren, consulteren en nadien archiveren van dit alles kan tegen “een zeer aantrekkelijke prijs en op een eenvoudige manier” georganiseerd worden.

Wenst U te weten welk hiervoor de meest flexibele, met de laagst mogelijke investeringen en inspanningen is ????

WIJ, de specialisten op dit gebied [firma] België, hebben voor U…. DE OPLOSSING !!!!!!!

Wilt U twee uurtjes van uw tijd spenderen om zelf vast te stellen wat wij U te bieden hebben ?????

RESERVEER dan even MAANDAG 10 FEBRUARI 2003 in uw agenda.

Die dag hebben wij in de kantoren van [andere firma] Gent de “ontwerper van dit unieke programma PMAS” te gast en hij wil graag met jullie allemaal de “enorme” mogelijkheden van dit project delen.

De demo zal in het Engels gebeuren.

Wij organiseren die dag (10/02) 2 sessies :

de eerste om 10.30 uur
de tweede om 14.30 uur

Tussendoor voorzien we een licht buffet.. zodat we de deelnemers aan de voor- en namiddagsessie toch ook even met elkaar kennis kunnen laten maken…
De ene hebben gewerkt en gaan eten.. de anderen eten, en gaan werken (zo gaat dat nu eenmaal in het leven)…..alhoewel de eersten waarschijnlijk ook nog terug moeten gaan werken… behoudens een tripje naar Gent….en omstreken….hen een beetje extra ontspanning oplevert…..(ge weet maar nooit).

Ahem. Misschien ligt het aan mij hoor, maar dit kwam minder dan professioneel over. Vooral dan die beletseltekens, en het tussen aanhalingstekens plaatsen om nadruk te leggen. Het spijt me, maar als ik lees de “enorme” mogelijkheden, dan zie ik staan de zogezegd enorme mogelijkheden.

Wat zou er eigenlijk gebeurd

Wat zou er eigenlijk gebeurd zijn met de honden van de Canarische eilanden?

Enfin, terug naar het werk.

Enfin, terug naar het werk. Ik ben ongelooflijk content dat de nieuwe coördinator bij Multivers ons systeem voor goed gebruikt!

Egads. It never rains but

Egads. It never rains but it pours.

BRUSSEL — Het aantal jobaanbiedingen in Vlaanderen lag in december vorig jaar, met 34.000, op het laagste peil in tweeëneenhalf jaar, alleen vergelijkbaar met het slechte cijfer van december 2001, in volle economische crisis. De Vlaamse jobmarkt leek midden vorig jaar op weg naar herstel, maar zakte tegen het jaareinde helemaal in elkaar. De tweede conjunctuurdip heeft het jobaanbod doen opdrogen. http://www.standaard.be/r.asp?ID=DST29012003_085&p=/nieuws/economie/

De wondere wereld van nursery rhymes

In mijn kalender (een puzzelkalender van Mensa, cadeautje van Free!) stond voor gisteren dit raadsel:

Start with the number of blackbirds in a pie, multiply by the number of legs on a tripod, divide by half a dozen and add the number of leaves on a regular clover.

Ik weet niet echt wat dit te maken heeft met intelligent zijn: iedereen weet toch dat een tripod drie poten heeft, een half dozijn zes is en een klavertje normaal drie blaadjes heeft, en of je dat van die blackbirds weet hangt zuiver af van hoeveel Engels je kent (en in mijn geval: of mijn leraar engels in het basisonderwijs een ongezonde fascinatie voor nursery rhymes had, en of die ene blijven steken is wegens meer dan normaal mysterieus).

Als wat ik er mij van herinnerde, was sing a song of sixpence / a pocket full of rye / four and twenty blackbirds / baked in a pie / when the pie was opened / the birds began to sing / was that not a tasty dish / to set before a king. Blijkt het ding nog een tweede couplet te hebben ook:

The King was in his counting house
Counting out his money
The Queen was in the parlor
Eating bread and honey
The Maid was in the garden
Hanging out the clothes
When down came a blackbird
And snapped off her nose!

En blijkt het over piraten te gaan! Blackbeard zou dit gebruikt hebben om mannen te recruteren voor zijn piratenschepen: sixpence en een ruime maat whisky (rye) is wat ze kregen als loon, blackbirds verwijst naar de piraten zelf, de surprise en baked in a pie verwijst naar het in hinderlaag liggen, doen alsof ze een schip waren met averij, omdat er plots uit te springen en hun “redders” (konden ook andere piraten zijn natuurlijk) te overvallen. De king is Blacbeard zelf, de Queen is zijn vlaggeschip The Queen Anne’s Revenge, en de maid verwijst naar potentiële slachtoffers.

Wijs!

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑