Guernica in de ingang van

Guernica in de ingang van de Veiligheidsraad van de VN in New York achter een gordijn weggestoken. Maar goed ook. Het is verdorie niet omdat het van Picasso is, dat het plots zo goed wordt. Ik heb het nooit graag gezien. Ja, ik weet wel dat dat niet het punt is, quite the opposite zelfs, maar ik vind het gewoon lelijk. Het doet me niets. Ik heb er al over gelezen, ik heb het al gezien, ik heb er al documentaires over gezien, maar het spijt me, ik vind het niet goed. Bah vies.

En dat terwijl er zoveel prachtige dingen zijn van Picasso. Veel van zijn ceramiek. Zijn tekeningen met licht die ik ooit eens zag: Picasso met een toorts en een fotograaf met een lange sluitertijd. Of pakweg alles op deze pagina, behalve dan Guernica en Dora Maar 1939.

En het is niet omdat ik alleen maar stripverhaalkunst of “mooie” dingen graag zie, of Francis Bacon zou niet één van mijn twee favoriete schilders zijn. Neen, dat Guernica-ding vind ik gewoon niet goed. Voilà.

Goeie zaak dat ze er een gordijn over gehangen hebben.

2 reacties op “Guernica in de ingang van”

  1. Wat!!!!!!!! wat is dit nou voor commentaar! Van mij hoef je de Guernica niet mooi te vinden maar houd dat dan voor jezelf! Het is duidelijk dat jij tijdens de documantaires niet op het zitten letten, als je het doek toch niet mooi vind, waarom kijk je ze uberhaubt! De gedachte achter het doek is een mooie gedachte, maar aleen voor diegene die het willen zien. Jij niet dus.

Reacties zijn gesloten.