Stomme databases converteren, da’s altijd

Stomme databases converteren, da’s altijd zo’n miserie. Pak nu het volgende: database A (filemaker) bevat platte ongestructureerde beeldinformatie. Die moet naar database B (SQL Server) alwaar ze proper in een echte database staat. Daarnaast bestaan er nog eens fysieke files, en die moeten ook in de B. Maar er zijn ook fysieke files die in A beschreven staan die we nog niet hebben.

En in A staan de filenamen als bijvoorbeeld file:/N:/COM/Websites/website kust/foto’s/Bredene/BREDENE-dahliaexpo.jpg, terwijl er in B al een Bredene\BREDENE-dahliaexpo_l.jpg en een Bredene\BREDENE-dahliaexpo_s.jpg staan. Uiteraard zijn er .jpg, .jpeg, .gif, .vanallesennogwat, een paar koppeltabellen links en rechts, meertalige informatie en in ‘t algemeen dus veel brol.

Allemaal prutsen met vanalles en nog wat, zowel in de SQL query als in de applixatiecode, en dat geeft blijkbaar onder meer deze SQL query, waar ik morgenochtend waarschijnlijk niet meer wil naar kijken:

UPDATE tblImages
SET blabla
WHERE replace(replace(image_filename,’_s.’,’.’),’_l.’,’.’=’#replace(replace(qI.bestandspad,”file:/N:/COM/Websites/website kust/foto’s/”,””,”all”),”/”,””,”all”)#’

‘t Is ver gekomen als ik van dergelijke nonsens uit begin te kramen. Maar bon, het werkt, en da’s het belangrijkste. En die conversie moet hoop en al misschien een keer of twee, drie gebeuren en dan zijn we daar ook van af.