Even for the record: .NET

Even for the record: .NET rules, en C# is fantastisch. Yay!

En van zodra er weer tijd is en mijn hoofd niet meer klopt gelijk een zwerende vinger, ga ik mij serieus in C# smijten. Programmeren gelijk echte serieuze mensen, ha!

Het stomme is dat ik mijzelf tegelijkertijd ook de vraag stel of ik dat eigenlijk wel zou doen. Ik heb het gelukkig al lang opgegeven om alle individuele aspecten van waar we mee bezig zijn te proberen honderd percent onder de knie te krijgen.

Design ben ik nooit goed in geweest, dat was ongeveer het eerste waar ik toegegeven heb dat ik het nooit zou kunnen. Ik kan wel goed design van slecht design onderscheiden, en de mechaniek van het design, kleuren, typografie, al die zooi, heb ik geen problemen mee. Maar een goed ontwerp is een stuk meer dan de regels volgen, da’s wel duidelijk.

HTML en javascript kan ik nog wel mee, alhoewel ik maar pakweg het laatste jaar echt css doe, en pas de laatste paar maand afgestapt ben van <table>-achtige dingen.

Flash (en daarvoor Director): geen zin meer om mij mee bezig te houden. Flash is tegenwoordig een discipline op zich, en ik wil er mij niet in verdiepen. Simple as that.

ColdFusion doe ik bewust de moeite om bij te blijven, en ik heb er eigenlijk weinig problemen mee. Ik ga niet zeggen dat ik zo proper programmeer als Free soms doet, maar er is geen lijn die ik niet begrijp, en niet echt iets dat ik ook niet zou kunnen doen. Waar ik eigenlijk nog helemaal niet naar gekeken heb, is J2EE als platform. Eigenlijk ook omdat ik er niet zo in geloof, onder ons gezegd en elders gezwegen. Ik hoop nog alijd stiekum dat Macromedia in de volgende incarnatie van ColdFusion naar .NET zal migreren.

Delphi ben ik vorige zomer ooit mee begonnen, maar ik zie het nut er niet van in om nog verder in te gaan: ik weet er nu genoeg van om van tijd tot tijd eens een paar lijnen te troubleshooten, en voor de rest kan ik Stijn toch nooit bijbenen. En daarnaast wacht ik liever tot ze bij Borland met hun .NET-ding afkomen πŸ™‚

En als ik mij moet afvragen wat ik het liefste doe… interfaces misschien? Of vergaderen? Of in het algemeen prototypes? Of in het algemeen 15% van het werk doen?

Maar dus zeker: ik ga mij dringend zwaar verdiepen in C#.

4 reacties op “Even for the record: .NET”

  1. ha c# … ik zal toch eens wat code moeten schrijven πŸ™‚ maar het boek gaat met soms wat te snel… ColdFusion is toch echt wel zo gemakkelijk als je de complexiteit van een “serieuzere” programmeertal bekijkt. en van design zijt gij wel goed michel, als ge wat meer uw best soms zout doen πŸ™‚ en yeah Michel heeft dat van mij geleerd van div’s!

  2. ik had een fantastisch goed boek van C++ in de tijd, dat direkt objectgeorinteerd programmeren leerde zonder eerst via gewone C te gaan… dat ging wel goed voor te leren, maar het gaat natuurlijk niet vanzelf–oefenen! alle individuele dingen uitproberen, en pas verder gaan als je ze helemaal onder de knie hebt!

  3. div’s vind ik rare dingen. Iemand van mijn klas heeft mij eens proberen uit te leggen dat dat een ‘container’ is, waar ge enorm veel mee kunt doen, en dat heel handig is om de normale table-structuur te omzeilen. On a side note, ik vind de manier waarop je XML kunt weergeven met tables (DATASRC) enorm knap, en ik weet niet of dat met div’s kan (denk van wel). Ja ik heb nog veel te leren. God I wish dat ik eens wat tijd had om eens iets serieus in C te schrijven. Anders zal ik het nooit leren, die farking pointers en zo.

Reacties zijn gesloten.