Huhu, nog meer van Vlerick:

Huhu, nog meer van Vlerick:

“leiding geven” ligt je helemaal niet. Je moet al te snel flauwe compromissen sluiten, oppervlakkig blijven, zieltjes masseren.

In gesprekken met mensen met dezelfde gedrevenheid voel je je goed. Je vooruitstrevend denken gekoppeld aan je kritische houding maakt dat je binnen teamwerk geen gemakkelijk te bespelen figuur bent. Teamwerk gaat te traag voor je vlugge geest.
Wat je wél aanspreekt in groepswerk is de mogelijkheid om ideeën te toetsen. Je hebt er geen echt probleem mee als anderen jouw ideeën trachten onderuit te halen, zolang de kritiek maar gegrond is. Je zult zeker niet eindeloos trachten gelijk te halen. Weten dat je gelijk hebt is meestal al voldoende. En ben je verkeerd, dan ben je verkeerd. So what? Maar je hebt ook al ervaren dat niet iedereen zo redeneert. Val hun ideeën aan (en je doet niet liever!) dan blijk je ook henzelf aangevallen te hebben. Dat heeft al voor vervelende situaties gezorgd, situaties die je zeker niet gewild hebt.

Ik denk dat die test zo’n beetje gelijk horoscopen is. Er staan uiteraard dingen in die kloppen (alhoewel, ik heb die test gisteren gewoon om het te zien twee keer na elkaar afgenomen, en die twee waren echt niet gelijk), maar andere dingen kloppen ook helemaal niet. En andere zaken zijn zó algemeen dat ze voor veel mensen waar zijn.

En liegen is ook altijd mogelijk natuurlijk: een kwestie van goed op te letten, de vragen die herhaald worden ook telkens hetzelfde te liegen (en niet vergeten de negatieven van die vragen dan ook in de juiste richting te liegen), en dan lukt het ook wel.