Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Eindelijk nog eens iets gedaan

Eindelijk nog eens iets gedaan in C#:

Het begin van mijn Radio Userland-vervanger. Het doet nog niet veel op het ogenblik, ik heb juist de avond gespendeerd met het aan de praat krijgen van een html-editor. Een mens zou gaan denken dat Microsoft die editor zou ge├»ntegreerd hebben en alles, maar neen, ’t is nog altijd een hutsepot van DOM en complexe interop tussen .NET en COM. Afijn, het ding doet wat het moet doen, images en links incluis (die zitten in het rechtermuisklikmenu, ha!), dus da’s wel goed.

Morgen is het weer vroeg op met twee zieke kinderen, maar ik hoop toch database-interactie in orde te hebben tegen de middag. Enfin ja, opvragen uit de database. En in de kalender de data bold zetten waar een entry is.

En dan wegschrijven naar de db.

En dan synchroniseren (jawel!) met de website. Want het moet een ding worden dat met webservices spreekt. Ik ben half geneigd te denken over het maken van zo’n webservice in C# zelf, maar omdat ik niet echt alle tijd van de wereld heb, zal het wel ColdFusion worden.

2 reacties

  1. ik heb in den boek iets opgevangen dat het eigenlijk poepsimpel is van webservices doen in .net … ik ga die piste eens proberen voor mijn game

  2. Ik ben eerst die HTML Editor nog aan het doen werken. Niet moeilijk, maar wel lastig werk. Ctrl-C, ctrl-V, ctrl-B, de lijst met fonts, source edit, al die dingen moeten met de poot gedaan worden. Pff.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑