Tweede lezing was van de

Tweede lezing was van de parabel van het mosterdzaadje. Zo’n parabel die helemaal verkeerd begrepen wordt trouwens; het is niet dat het kleinste zaadje ter wereld een grote boom voortbrengt, da’s een totaal verkeerde interpretatie, die er alleen zou kunnen aan gegeven worden door iemand die niet weet wat die dingen zijn.

De mosterd”boom” is meer een struik dan iets anders, en het mosterdzaadje is nauwelijks klein te noemen.

Neen, het punt is dat, net als de mosterdplant, de idee achter christendom onkruid is. Een beetje boer rond de Middellandse Zee weet dat eens er mosterplanten in een akker zijn, die er ongelooflijk moeilijk uit te krijgen zijn. Eén zaadje is genoeg om het onkruid weer te laten opschieten.

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.