Alla. ‘t Zijn vreemde situaties.

Alla.

‘t Zijn vreemde situaties. Drie kwartier met de klant (allez ja, de consultant van de klant) aan de lijn hangen, tussen tien na twaalf en vijf voor één ‘s nachts. En horen dat het daar ook nog vol volk loopt.

Afijn, toch weer wat knopen doorgehakt.

Ik ben een beetje in dubio: nu in de zetel kruipen en een paar uur slapen, of alsnog doorwerken en XSLs maken voor een paar produkten? Hrm… In acht genomen dat het morgen weer van dattum zal zijn: best wat in de zetel gaan liggen zeker? En dan rond een uur of vijf of zes er weer aan beginnen zeker?

Nog een geluk dat het bijna oplevering is! En, nog veel belangrijker, nog een geluk dat het werk is dat ik al met al nog graag doe. In tegenstelling tot, eum, pakweg, offertes maken. Of, nog erger: vragen beantwoorden in de zin van “hoeveel vaste klanten heeft Amercom en wat bedraagt de geraamde brutomarge 2003 van deze klanten”.

Zodus. De zetel in. En om in slaap te vallen nog een hoofdstuk of zo van The Eye of the World lezen: ik ben op een queeste om die hele zooi opnieuw te lezen. Reden: ik ben met Wheel of Time opgehouden na volume 7 (A Crown of Swords), maar ondertussen heb ik wel al 8, 9 en 10 gekocht. En nu ik die dingen gekocht heb, ga ik er verdomme mijn money’s worth uithalen. Dus moet ik ze lezen. Maar om zo direkt te beginnen met 8, of enkel 7 te herlezen om dan door te stoten naar 8, 9 en dan 10, zie ik niet zitten. Dus dan maar helemaal opnieuw.

Wat betekent dat ik in totaal nog een dikke 8000 pagina’s te lezen heb. Ha.