Humor!! «Veerle, Veerle! Goede zuster,

Humor!!

«Veerle, Veerle! Goede zuster, hoor mij! Ik ben het: uw vriend, uw verloofde! Ontwaak, lieve, ach, ach, nog eenen enkelen blik uwer oogen, nog éénen klank uwer stemme en wij gaan te zamen tot God. ? Eilaas, eilaas, dood! zij is dood!»

Hij rukte zich van wanhoop de haren uit het hoofd en wroette met de nagelen in het vleesch zijner borst, als wilde hij zich den boezem openscheuren. Weldra riep hij opnieuw, als iemand die tot een uiterste besluit is overgegaan:

«Veerle, Veerle, leven zonder u ? Neen, neen, den slag die u getroffen heeft moet ook mijn hart verbrijzelen. Wereld, snoode, booze wereld, vaarwel!»

Dit alles en meer te lezen op Waterwijk.be, uw portaalsite voor de buurt tussen Ottogracht, Leie en Baudelopark in Gent!

Één reactie op “Humor!! «Veerle, Veerle! Goede zuster,”

  1. Die tekst doet mij denken aan Dido en Aeneas, maar dan andersom. Dido rukt zich de haren uit het hoofd en krabt ze haar armen open omdat Aeneas haar verlaat om in Troje te gaan vechten. Daarna kruipt ze op de brandstapel en terwijl ze in de fik vliegt werpt ze zich met haar buik op een zwaard. Ja, waar 6 jaar Latijnse les allemaal niet goed voor is! Ge zou versteld staan…zucht…

Reacties zijn gesloten.