De Vrijdagmarkt zat vol





De Vrijdagmarkt zat vol met mensen. Tch. Ik had mijn lange mantel aan, en het was veel te warm. De volgende keer dat het vakantie is, ga ik echt wel eens buiten zitten met een hemd met kort mouwen en al. Ik zit eigenlijk wel graag in de zon, alleen spijtig dat het meestal vol met mensen zit buiten. Ik kan niet wachten tot onze tuin in orde is. Wat er mij aan doet denken: ik moet nu meteen naar de aannemer bellen om af te spreken wanneer de werken kunnen beginnen.





Huh, kijk nu, poëzie in de stad. Juist voor het groot kanon. Ik reed blijkbaar te snel voorbij om een scherpe foto te trekken.





Ik reed te snel, en het is niet gemakkelijk foto’s pakken met één hand op het stuur, maar dat meisje links had echt enorm schoon lang rost haar.





Doel van de reis was om te kijken naar GSMs met een camera in, maar die dingen bleken allemaal rond de 500 euro te kosten, bah. Enfin, needless to say heb ik er dus geen gekocht (als het rond de 200 euro zou geweest zijn, zou ik mij denk ik niet zo goed gehouden hebben). Lichtpuntje bij ht verlaten van de zoveelste (derde denk ik) GSM-winkel: de juffrouw met het rost haar weer tegengekomen. Van achter eerlijk waar bijzonder indrukwekkend.





De Korenmarkt zat ook vol met mensen. Dit is trouwens een heel lastig stuk als het geregend heeft en met kinderen op de fiets: al die tramsporen, glibberig, beikes.





Leve Gent. Ik bedoel maar: waar kan een mens dergelijke foto’s trekken op weg van bij hem thuis naar de boekenwinkel?





Ik heb in de FNAC trouwens aan spionage gedaan: een paar pagina’s uit een boek over Gent gefotografeerd, voor op Waterwijk.be. Onder meer deze foto uit 1900, ik ga eens vragen aan Luc of Dirk of ze daar een origineel van kunnen vinden.





Pietje Bell begod! Net zoals Harry Potter, en net zoals niet De Vijf en Suske & Wiske en zo, een serie boeken-voor-kinderen waar het hoofdpersonage van leeftijd verandert. Ik herinner me als klein kind daar redelijk geperturbeerd van te zijn. Pietje Bell in Amerika was al vreemd, met zo’n rags-to-richesverhaal, maar De Kinderen van Pietje Bel, dat was helemaal weird.





En hebben wij geen schoon Belfort? Ik herinner mij trouwens nog de dag dat ze met de helikopter de draak van het Belfort over Sint-Denijs vlogen, en dat Philippe en ik niet wisten wat we gezien hadden. Eigenlijk moet dat één van de laatste dagen gweest zijn dat het Belfort in de stellingen gestaan heeft, ik heb dat altijd in restauratie geweten als ik klein was.





Klokke Roeland. Allemaal samen: boven Gent rijst, eenzaam en grijsd, ‘t oud Belfort zinbeeld van ‘t verléééééden. Er zou ergens op die klok de naam van Willem De Beer moeten staan. Ik ben heel het ding rondgegaan, heb er zelfs mijn hoofd ingestoken, maar niets te zien. Misschien afgesleten of zo?





Ligfietsen. Zag een mens er maar niet zo belachelijk uit in zo’n ding. En zou daarin te lezen zijn tijden het rijden? In ieder geval, nu ik eraan denk, vrees ik dat het niet mogelijk is om met een lange mantel in een ligfiets te zitten, dus: niet de moeite om over na te denken. Spijtig.





Het stadhuis. Ziet er wel goed uit met die goud-en-zwartgeverfde zuilen.





Portier van het Sofitel. Zag er indrukwekkend uit.





Zo één van die geheime plekjes in Gent: overdekt steegje…





vol met graffiti…





leidt naar zo’n magnifiek tuintje!






En de graffiti zijn helemaal niet mis ook.





Whoa! ‘t Is bijna kunst!





Huhuhu. MICHEL – KLEDING PROBLEMEN.





Now that’s a sight you don’t see every day: een hoop reuzen op een rij.





De groenten- en fruitwinkel naast het Toreken, waar ik daarjuist veel te veel fruit gekocht heb voor mijn eigen goed. Zeer zeer vriendelijke mensen.





Werklieden aller landen — vereenigt u! Dat waren de dagen.

10 reacties op “De Vrijdagmarkt zat vol”

  1. Als ik voldoende webspace had en voldoende bandbreedte voor die webspace dan zou ik een fotoblog beginnen, ik zou dat ZO graag doen. We hebben sinds kort een digitale camera en ik maak elke dag minstens 20 fotos of zo. Ben er helemaal zot van. En er is minstens 1 foto per dag die knap genoeg is om op een fotoblog te komen. Ik zou dat echt ZO graag hebben…’dorie toch.

  2. De blog gaat er met rassen schreden op vooruit.
    En het zou tof zijn als de bezoekers ook foto’s konden posten. (Ik heb er nog een paar met lang ros haar :-))

  3. Aan het eerste (het geslacht) kan ik iets doen als u mij de kosten voor een geslachtsoperatie betaalt. Aan het tweede (het haar) kan ik iets doen als u mij het geld geeft om naar de kapper te gaan en hair-extensions te laten steken, het derde (het zeer goed programmeren) is work in progress, dus nog even geduld, I’m learning 🙂

Reacties zijn gesloten.