Communicatie nu: via telefoon, soms

Communicatie nu: via telefoon, soms telefoonconferenties, via fax, e-mails en websites.

Hebben ook een newsletter, die vooral per e-mail gestuurd wordt, maar soms wel enes uitgeprint wordt, bijvoorbeeld voor het Europees Parlement.

Vieze powerpoint trouwens: vol met clip-art en dingen.

Nodig: meer communicatie. Task force gecreëerd, om te doen:


  • wijzigingen nodig op de website? uit behoeftenanalyse van leden

  • analyse van type informatie: banners, vertalingen, fund raising

  • voorstellen maken voor allerlei

De algemene website moet een link zijn tussen de leden en het globaal dinges.

Doel van de meeting: input kijgen en ervaringen uitwisselen, om een concreet actieplan te hebben tegen het einde van vandaag om beter te kunnen communiceren en de website te verbeteren.

Zo. Dat was dat. Niet meteen “non web communication”, maar alla.

Commentaar Massimo: voorstel om statuten te wijzigen waarbij de meeste beslissingsmacht binnen Global naar de regio’s zou verhuisd worden. Daarom is het belangrijk dat de leden elkaar beter kennen om beter te kunnen samenwerken.

Commentaar Zeljko: vraagt hoeveel leden nu IT communicatie gebruiken en geen telefoon en fax.

Pascal: 57 van 59 hebben email, maar het niet altijd zo dat de juiste persoon het e-mailadres heeft. [noot: dit is iets dat kan verbeterd worden met een centrale website, ik zou voorstellen een centrale directory te hebben en een centrale doc. repository, dat ze niet kunnen zeggen van “ik wist niet dat dat doorgestuurd was”–Phil heeft dat tenandere ook al voorgeteld].

Zeljko: newsletter niet meer sturen per e-mail? Pascal zegt dat ze dat wel nog doen, en dat ze zeker ook papieren copies moeten sturen [zou ik zeggen dat ze een digest sturen per mail en dan verwijzen naar de website].

Zeljko: als we al email hebben, waarom zouden we dan een website hebben? Pascal: één ding zou zijn om documenten te posten en daar te download [aha!]. Zou willen er een gewoonte van maken om documenten op de site te zetten.

Wim: komt er een digitale bibliotheek van belangrijke documenten? Dan zou het pas handig zijn.

Zeljko is tegen het web als vervangmiddel voor alles. Hij vond telefoonconferenties al zeer succesvol en videoconferenties belangrijk.

Iemand anders is bang dat er verwarring gaat komen als er teveel informatie overal staat. Dat het moeilijk gaat worden om te weten waar de informatie staat.

Tony: niet zo, web is shoppen voor informatie, on demand. Belangrijk is weten hoe de mensen van de home page naar het detail geleid worden.

Zeljko interpreteert dat nét even anders, vreemd. Maar bon.