Ack! Dataverlies!

Ik ben de voetnoten bij events in TMG aan het nakijken (rechtstreeks in de database, dat werkt gemakkelijker dan vijf keer te moeten klikken op allerlei dingen om één iets open te krijgen).

En dan wordt een mens er rap mee geconfronteerd, de vergankelijkheid van data. Ik heb ergens in de jaren ’80 iets letterlijk opgeschreven zoals ik het gehoord had, niet erbij gezet van wie het was, en ergens in de loop van de jaren is een stuk van de informatie in één of andere conversie verloren gegaan.

Als wat er nu overblijft is

Wreed hovaardig. Geparfumeerd dat het geen naam had. Getrouwd met enen die garnituren in huizen deed (schouwgarnituren en al): er staat nog een st
Gaf pappie voor nieuwjaar een vijffrankstuk (veel geld) maar hij moest direkt afgeven. Pappie ging er naartoe met de hele familie om er te gaan slapen. Een zondag gingt hij uit met de vader van pappie en hij kwam de dinsdag terug (ging uit met p

of nog:

2 fils, morts dans CC, vivaient à Lodz 1 fille, vécu au Brésil (belle) (émigrée avant la guerre) (elle a

Twee zoons, die in Łodz woonden, en die gestorven zijn in de concentratiekampen. En één (heel mooie) dochter, die voor de oorlog naar Brazilië emigreerde. En dan nog iets, maar ik weet niet meer wat. Help!