Genbox

Ik ben denk ik overgeschakeld op Genbox, weg van The Master Genealogist (TMG).

Wat de doorslag gegeven heeft, is dat er binnenkort een nederlandstalige versie van komt.

Dat, en het feit dat het gewoon stapels sneller is dan TMG, en alles doet wat TMG doet. En dat de maker van het ding, William T. (Bill) Flight, iemand is waarmee kan gepraat worden. Zowel letterlijk (hij is redelijk bereikbaar per e-mail of over de mailing lijst) als figuurlijk (hij is vatbaar voor commentaar en kritiek). Wat niet kan gezegd worden van Bob Velke, de man van TMG.

Dus het ziet er naar uit dat ik binnenkort als ik nog eens opzoekingen doe, dat ik dan mijn genealogieprogramma zal gebruiken als meer dan een opzoekding, maar rechtstreeks voor datainput. TMG was daar namelijk mijlen te traag voor.

En daardoor zat ik dus na een bezoek aan de microfilms met riemen van dergelijke zaken:

Het is niet evident om proper nota te nemen van van die opzoekingen die in alle richtingen kunnen vertakken, en waar dingen te doen tussen dingen gedaan staan. Enfin, met Genbox zou het toch gemakkelijker moeten zijn, als ik direkt in de data zelf kan ingrijpen, en op personen of events nota’s en to do’s kan zetten.

Maar in ieder geval: nu heb ik dus een hele database op te kuisen. Gr. En ik ga maar al beginnen aan de vertaling van Genbox zeker?