Da ís

Gisteren na de Tekstbaronnen een voorproefje gezien van de nieuwe series van het Peulengaleis.

Fantastisch! Magistraal! Ongelooflijk! Woorden schieten mij te kort!

Het ging over ene Johan en ene Patrick (Jehàn en P’triek, Bart P. en Hugo M. op z’n limburgs-achtig). Ogenschijnlijk op zoek naar een contactlens, en met elk een vrouw op komst (gespeeld onder meer door de dame die gestalte gaf aan Sylvia Muyshondt).

Afijn, plezier verzekerd.

En eigenlijk, aangezien de officiële website dicht blijkt te zijn: hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier wat samples van de vorige keer.

3 Comments

  • Jehan en Petrik heb ik ook gezien. Twas maar 5 minuten (hooguit) en het stopte nogal abrupt, maar de dialecten waren subliem. Tis geen Limburgs maar Turnhouts of toch iets in die buurt. Mijn tante, nonkel en neven wonen in Retie en die spreken EXACT hetzelfde (heel de tijd ‘jong’ achter hun zin zetten, en nog zo meer). Twas echt hilarisch. Voor nog wat hilariteit, lees het HUMO-interview met Hugo M. in de laatste nieuwe HUMO. En zet uw wekker/videorecorder op 23.10, morgenavond (vrijdag).

    “Zeg ma Jehan, vo superviese, daa hedde gij diploms ver nodig jong!”

  • Peulengaleis weer even goe als altijd!!!

    Zijn er al stukjes beschikbaar op het net van de nieuwe series, vooral jehan en petrik, tekst is al genoeg,
    om eens te oefenen met de collega’s :-)

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.