Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

50 jaar NIR

Bah, Rob Vanoudenhoven, vieze vent. Luc Appermont daarentegen, leve de man! “Chipsje?” “Nee bedankt, mijn tanden zitten nog niet vast.”

O help. Plaatsvervangende schaamte maakt zich zwaar meester van mij. Bart Peeters doet alsof hij flauw valt, Vanoudenhoven doet zijn gewoonlijke achterlijke zelf (ongetwijfeld een sympathieke mens, een goede vriend en proper op zijn persoon, maar hoe die zijn televisiegezicht niet kotsbeu is, ik versta het niet), en probeert Luc Appermont tot een mondopmondbeademing te overtuigen.

Ik ben echt waar met mijn hoofd in de frigo gaan zitten, zo schaamtelijk dat het was.

En daarna naadloos een nummer in droomfabriekstijl, met het meisje Hagedoren en ex-snorremans aan de piano. Jayzus.

Spiessens is wel zeer goed. Tegen Bart Peeters: “De presentateur die het langst zijne pis kan inhouden, da’s den besten. En pas op, ’t is aan mij niet besteed, ik moet dringend. En als ik er u een plezier mee kan doen, dan doe ik den uwen mee.”

Tante Terry! Martine Tanghe! Paula Semer!

De mannen van het nieuws! Wim Offeciers! Frank Dingenen! Paul Jambers! Fred Brouwers! Wahey! Allemaal Frank Sinatra doen, heh.

Gaston Berghmans, en ik mag hopen dat hij veel goeds over Leo Martin zegt!
Jazeker, ha. Tjaha. Emo-TV, jawel. Een sterk moment, dat ze zeggen

Toni Corsari! Machtige mens. Fantastisch!! Dat die niet op televisie is gebleven, een ware schande!

Jeanine Voners en Johnny Bisschops, heh. Ze zingen verdorie zeer schoon. En dansen en alles. Zumpatische menschen. Hrm. De volledige cast van de Kampioenen en van Thuis doet mee, wel wijs gedaan 🙂
En met een cameo van de collega’s! Wijs!!

Herman Van Molle, yeehaw! Kurt Van Eeghem! Jan Van Rompaey, yep yep. Al die al die schone schone herinneringen, mensen we worden oud. Volgens Van Molle heeft Samson daarnet Kraakje achter de schermen genomen–TV TouchĂ© moet terugkomen!

Hoger Lager! Walter Capiau in een remake van Hoger Lager! Groots! Walter is echt wel de consummate professional. Ondanks dat die ene Jo, van de Rechtvaardige Rechters, verdomd vervelend doet. Denkt dat hij grappig is. Asswipe.
Nee, zeer goed van Walter! En begod Guido Depraetere effektief aan de annoncementen van de prijzen, niet te geloven!

“Lassie!” zei Kermit. “Plons!” zei Lassie, die een beetje in de war was: Chris Dusauchoit doet een schoon filmpje.

He, de man van Melle. Die graag mannelijke omroepster zou willen worden. En hij had gedacht aan een duo-presentatie. Wel goed.

Jo Röpcke en Steenratje, over het drama op tv. Jongens, Röpcke is oud geworden! Eer aan Jo De Meyere, Ann Petersen en Nand Buyl, en blijkbaar is er iets ergs aan de hand met Jo De Meyere, weird.

Wahey! Vaneigens is terug! Leve de Vadderifanclub!

Eh tiens, Geert Hoste, kom het tegen. Hij gaat redelijk plat op zijn bek, ai ai ai. Ik ga weer naar de frigo denk ik. ’t Is allemaal een beetje te scherp voor de okkasie vrees ik. Niet dat hij allemaal ongelijk heeft, maar toch, op drie minuten, niet simpel.

Uit Man Bijt Hond! Kris en Yves!

Allez ju, Dré Steemans. En Mike Verdrengh! En Ben Crabbé! Die echt goed bezig is, leve Ben Crabbé.
He bah, awkward moments, met allemaal praten over VTM en VRT en overnemen en alles. En Guido klagen dat het programma veel te lang duurt.

Next! Allemaal jonge mensen die zingen en doen. Mja, bof.

En dan nu: de prijstrekking. Ze hebben een Q en een U, en combinaties daarvan zijn blijkbaar zeldzaam. Derde letter: Q, U of G.

En dan het vervolg van Chris Dusauchoit zijn ding over Kermit.

En het loopt mis met de telefoon!

Finale, ze gaan dan later wel eens terugkomen op de wedstrijd… Rik De Saedeleer en Mark Uytterhoeven. Die het prompt in het honderd doet lopen: vergeten dat het eerst nog Alles Kan Beter moest zijn, en die al op voorhand heeft gezegd dat het Xavier Debaere zal zijn op het hele einde.

Kchh, Alles Kan Beter is weer zo’n typisch Alles Kan Beter. Stom. Zwak. Op een paar kleine uitzonderingen na.

Enfin, finalevraag, en dat loopt ook nog eens in de soep. Enfin ja. ’t Is gedaan. Er is een winnaar. Allemaal naar huis. Dankuwel bedankt.

En alsnog Xavier Debaere! Woorden schieten mij tekorkstoming compleet in de vernieuwing.

5 reacties

 1. Ondanks dat die ene Jo, van de Rechtvaardige Rechters, verdomd vervelend doet. Denkt dat hij grappig is. Asswipe.
  My thoughts exactly. Godverdekke wat kon die kerel irritant doen zeg. Capiau zijn best doen maar het was toch chaos alom. Dat heb je met kandidaten die hun groot bakkes niet kunnen houden.

  Geert Hoste was pijnlijk auw auw. Geregeld mensen in het publiek zien lachen als een boer met kiespijn. Hoste was niet slecht maar inderdaad zoals je zegt, te scherp voor het publiek.

  Mark Uytterhoeven was weer zijn eigen arrogante zelf 🙂 “Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we er mee stoppen en dat we er allemaal ene gaan drinken” Terwijl de show nog minstens een kwartier te gaan had. Tsssk echt het toppunt.

  Allé de show was best wel nice, all in all. Als ik 70 ben kan ik genieten van weer een show. Met het hoofd van Bart Peeters in een glazen bokaal.

 2. Bart Peeters, Futuramagewijs de show presenterend, heh.

  Nog een goeie zaak trouwens dat hij die irritante Geena Lisa “kijk eens hoe mooi ik ben” Peeters geditched heeft ten voordele van het meisje Van Hoecke.

 3. Niet dat ik mevrouw Peeters persoonlijk ken hé, maar op tv steekt ze me al heel erg lang heel erg grof tegen.

 4. Sinds mijn pro-Wyndaele contra-Uytterhoeven uitlatingen zijt ge precies voorzichtig met kritiek op tv-personaliteiten he? 🙂 Eerst bij Vanoudenhoven, nu bij GL Peeters. Nee maar ge hebt gelijk: we vellen oordelen over mensen die we eigenlijk niet kennen. Wij kunnen enkel besluiten trekken uit hun tv-personaliteit, en zo een beeld vormen over hoe ‘goed’ of ‘vriendelijk’ de mens die er achter schuilt eigenlijk is.

 5. Nee hoor, ik zei toen ook al, ik citeer:

  Nu, ongetwijfeld is Bruno Wyndaele een zeer aangename mens om bij te zijn, een goede vriend, een sympatieke kerel en proper op zijn persoon, maar ik moet er niets van weten. Ik vind het–correctie, ik vind zijn televisiepersona–een arrogant, uit de hoogte, ons-kent-ons, akelig condescending mannetje.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑