Brrr…

Dat kan geen aangenaam leven geweest zijn:

gilliet-lammens.gif

Negen kinderen, waarvan zeker acht gestorven voor ze twee jaar waren. Het laatste, geboren na de dood van de vader, heeft het maar vijftien dagen uitgehouden. Zucht.

One Comment

  • Joannes en Joanna. En een paar van hun kinders heten ook Joannes of Joanna. Ik vind dat raar, dat mensen vroeger vaak dezelfde voornamen gebruikten en nu niet meer. Kan dat gekomen zijn doordat mensen veel minder bijbelse namen zijn gaan gebruiken in de loop der tijd? Voorbeeldje: Tot aan mijn grootvader was er in zijn familie in elke generatie een Mattheus (hij heet Johannes Mattheus Coppens, zijn vader heette Mattheus Fransiscus Coppens, etc). Na hem is er geen enkele Mattheus meer gekomen, ook niet in de andere takken van de familie.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.