Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: december 2003 (page 1 of 7)

Redesign IV

Nog wat geprutst: datum/tijd en permalink onder titel van de entry gezet, commentaar en trackback onderaan rechts, een lijntje onder elke entry, <p> in een entry een beetje insprong gegeven (en ondertussen weer weggehaald), wel twintig keer van font veranderd om uiteindelijk weer naar Georgia terug te keren (vooral omdat ik Georgia mooi vind, dat het standaard zou moeten geïnstalleerd staan op een beetje moderne Windows-PC, én dat het een echte italic heeft).

En het beeld bovenaan zou nu automatisch moeten gegenereerd worden, random uit een lijst van beelden. Op dergelijke momenten is ColdFusion toch echt wel enorm gemakkelijk:

<cfdirectory name="images" action="list" directory="#expandpath("images/")#" filter="topback*.*">

om de lijst van alle topback*.*-beelden in een query te steken, en dan

<cfcontent file="#expandpath("images/"&images.name[randrange(1,images.recordcount)])#" type="image/jpeg">

om een random beeld van die lijst naar de client te smijten. Tsssss.

Redesign III

Nieuwe layout staat alhier on-line. De links bovenaan werken nog niet, en de data staan er nog niet op, en het is in niets anders getest dan IE6 op windows, maar alla.

Zou ik de hele inhoud centreren in het venster? Of laat ik het links staan? Zou dat beeld niet beter zijn als het niet zo breed zou zijn? Zou ik wel Georgia als lettertype nemen, of beter Lucida zoals op de oude layout? Of gewoon Verdana of zo?

Allemaal vragen, en aangezien Jools Holland juist gedaan is, zal daar pas morgen (straks) een antwoord op kunnen komen–slaapwel wereld.

Hoera!

Nieuw uitzicht van weblog valideert als XHTML 1.0 Transitional.

Nog een probleem met een <script>-tag, en lastigheden met de datum die er blijkbaar in MT niet opkomt, en natuurlijk nog altijd het weirde css-probleem, maar bon, getting there.

update: het css-probleem was wel degelijk een idiotie van het zuiverste water. In plaats van a:visited stond er a:followed. Ik weet niet waar dat vandaan kwam, en ik kan in mijn verdediging alleen zeggen dat ik veel te weinig geslapen heb, en dat al die nieuwe (X)HTML en CSS recht uit mijn handen gekomen is zonder knip-en-plakwerk van andere websites.

Maar dus: nieuwe css valideert!

Redesign II

Geen idee wat er aan de hand is met mijn css.

Errors
URI : http://www.zog.org/200312_blog/20031231.css
Line: 0
Unknown pseudo-element or pseudo-class followed

Warnings
URI : http://www.zog.org/200312_blog/20031231.css
Line : 0 font-family: You are encouraged to offer a generic family as a last alternative

En ik zie nergens wat er mis is. Bah. Morgen nog eens kijken. ’t Zal wel ergens een punt of een komma of een spatie zijn zeker?

Redesign

Mja. Hmpf. Voor de verandering maar eens aan een herdesign begonnen van deze pagina’s.

Ik wil het eens standards compliant maken, met validerende xhtml en css2.

En ik wil ook regelmatig eens de foto vanboven kunnen veranderen, gelijk bij dave of bruno.

En een paar –ahem– usability dinges. Die kalender die op de meeste weblogs staat, dient toch voor niet veel: weg ermee, en proberen iets degelijkers te maken van een echte archiefpagina. Ik heb er denk ik ooit ergens één gezien met een eenvoudige drill-down van jaar naar maand naar week of dag, misschien is dat wel te dupliceren in Typepad (aaargh ik wou voor de zoveelste keer dat ik mijn eigen weblogding gebruikte).

En misschien iets bewerkstelligen met categorieën of zo, alhoewel dat waarschijnlijk niet veel zou uithalen (categorieën zagen, nonsens en nerdigheid of zo?).

En die foto’s van de voorpagina weghalen en naar een eigen pagina halen. En links en zo ook.

Enfin, we zullen wel zien zeker. Ik ga er nog eens over nadenken. Voorlopig eerste dinges alhier on-line gezet.

Snep

Zonsondergang vanop Sneppebrug:

20031229_024026.jpg

Sint-Niklaas

Yo check it: de Sint-Niklaaskerk as seen from het tramkot:

sintniklaas.jpg

Als ik dat nu op dia zou kunnen afdrukken, en dan die dia’s verknippen, en dan tussen twee stukken bordkarton zou plakken, en dan in een soort verrekijker kunnen steken, en wie weet in een wielvormig arrangement met meer dan één paar dia’s, en dan een soort haakjes in dat karton, en met een hendel aan die verrekijker, dat dat wiel zou kunnen verschuiven, en dan misschien zo series van die wielen uitbrengen met allemaal toeristische gezichten… zou dat niet iets zijn?

Heh, en nu nog een catchy naam verzinnen en mijn brood is gebakken! Vision Boss? Vista Chief?

Makro

Zonsondergang aan de Makro:

macro.jpg

Bob

Ugh da’s vies! Jools Holland is net gedaan, BBC2 springt op de automatische teletext, en wat blijkt? Bob Monkhouse is dood!

Come to think of it, da’s wellicht waarom ze een oude aflevering van Room 101 getoond hebben met hem erin.

Dedju toch, spijtig spijtig. Die mens was zó goed.

“When I said I was going to become a comedian,” he once quipped, “they all laughed. Well, they’re not laughing now, are they?”

Te laat

Verdomme, stomme BBC toch! Al die goeie programma’s zo laat op de avond! Grumpy Old Men, Room 101, Fast Show, Jools Holland, ’t is was.

Gak! En morgen zal ik geen mens zijn, ze zullen mij met een plamuurmes van de grond mogen schrapen.

Stereo

Doe-het-zelf stereobeelden vanuit de zetel, met Jools Holland op de achtergrond (note to self: dringend eens zoeken naar een CD van Paula Santoro):

20031230_014015_stereo.jpg

klikken om te vergroten, scheel kijken voor stereo, yada yada. En in animated gif pseudo-stereo geeft dat dan…

stereo2.gif

Mja. Niet overtuigd. Maar ’t is dan ook mijn allereerste poging. Morgen eens een paar foto’s in de stad trekken, ik moet daar toch zijn voor cadeauts.

En trouwens: ook eens zoeken naar een CD van Erin McKeown (wat een weird interview trouwens, is die interviewster 12 jaar oud of zo?).

Gat

Waar ze het blijft halen, een mens vraagt het zich af. Het regende daarnet op The Lion King, en Zelie begon spontaan van

het regent, het regent
de paadjes worden nat
er kwamen drie boerinnekes
die vielen op hun gat
kletsnat

Kcheh. Een goede opvoeding dat ze krijgen op school 🙂

Popcap

Wie zich ooit afgevraagd heeft wat er gebeurt bij Noah’s Ark als je 999.999.999 punten hebt:

images/noah1 images/noah2

Bedriegtenboel dus: het ding ontploft gewoon. Geen nieuwe level bij of niets, bah.

Om het met de Grimms te zeggen: met dank aan meneer de mevrouw mijn moeder 🙂

Kerst

Zelie heeft zo’n etchasketchachtig dinges (maar dan met magnetische dinges) gekregen, en ze was direkt verkocht. Niet content dat ik even door wou:

Enfin, een beetje later is ze dan over en weer gegaan naar het jaar 1973 alwaar ze een bril van de mannen van Mud geleend heeft:

Niet te verwonderen dat Andy zo vertwijfeld kijkt: den duts moest opstaan na een zware kerstavond, met een heel huis vol kinderen.

Van links naar rechts: Emil, Louis, Jef, nog een Louis, Zelie. Respectievelijk van Sofie&Andy, van ons, van David&Charlotte, nog van David&Charlotte, en weer van ons. En volgend jaar zit daar nog eens Jules bij (van Sofie&Andy, die hier in zijn park lag), en onze derde spruit. Allemaal op vier jaar tijd gebeurd, tssss.

Hieronder nog eens Emil:

Sofie & Charlotte ’s avonds zeer laat op kerstavond:

En David:

When you wish upon a star…

Wie teveel geld heeft en een arme compulsive buyer een plezier wil doen maar niet weet wat gekocht, kan tegenwoordig terecht op deze pagina. [ denk ik. ’t zou kunnen dat het nog misloopt o_O ]

No pressure. No really, no pressure whatsoever.

« Oudere berichten

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑