Maan

Een fijne dag vandaag (het werk ernaast gelaten nog drie dagen nog drie dagen): er eindelijk in geslaagd om een foto van de maan te maken.

maan.jpg

Lage resolutie en blurry, dat wel, maar toch: een foto. Sluitertijd 1/640 s, diafragma f/4.9. Geen flits, al had ik dat ook wel eens kunnen proberen.

En nu eens proberen een multiple exposure te forceren. Als ik mij goed herinner, doet de maan er twee minuten over om de breedte van zijn eigen over de hemel te verschuiven, dus met een stevige driepoot en een beeld om de pakweg vier minuten zou ik iets als Copper Moon, Golden Gate (maar dan uiteraard veel minder spectaculair bij gebrek aan scenery) moeten krijgen. Iets om naar uit te kijken.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.