Comprimeren

Ik ga eens proberen één van de pagina’s van Peter’s website wat kleiner te krijgen. Zoals het nu is, komt de html-code alleen al op 27.779 bytes.

Eens kijken. Het gemakkelijkste is wellicht alle absolute verwijzingen naar http://www.stormvision.net/ wegsmijten, met een <base href>, da’s al direkt 12% winst.

Meestal (en hier ook) staat de html stampvol tabs, die er vanwege goedbedoeld indenteren in de ColdFusion source-code instaan. Het gemakkelijkst om die te vermijden is een <cfsetting enablecfoutputonly="true"> in de code te zetten, en dan alleen dààr een <cfoutput> te zetten waar dingen ook effektief moeten gegenereerd worden. En dus ook alleen maar <cfoutput query=""> te gebruiken als het niet anders kan, en anders volledig gekwalificeerde variabelen te gebruiken in <cfloop query="">. Afijn. Winst: 4700 bytes.

Hrm. En dan zijn er nog wat tabellen die echt wel, euh, vreemd gemaakt zijn (op teveel plaatsen widths in percenten, op teveel <td>s expliciet bgcolors ingegeven, amp;nbsp;s én hspace op <img>s tegelijk en zo). En alle links in een tabel class="biglink" gegeven terwijl het efficiënter is om de tabel een class te geven en de css op de a‘s binnen de table toe te passen, genre table.biglink a {}., dat soort dingen. Winst: 1738 bytes.

…maar vanaf dan is het echt wel law of diminishing returns. Nog wat fiedelen links en rechts schaaft er nog eens 380 byts van, maar niets echt spectaculair.

Nee, als er nu nog af moet (er is al 36% af), is het waarschijnlijk gemakkelijker om alles opnieuw maken 🙂

Pffff waar een mens zich na zijn uren mee bezig houdt…