Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: februari 2004 (pagina 1 van 8)

dl dt dd

Definition lists – misused or misunderstood? Nice.

Cirque

Cirque du Soleil is nog niet aan Zelie besteedt: “ha! ha! ha! die meneer heeft een kroon van een prinses op!”

En ook wel “wat doet hij? wat doet hij nu? wie is dat? wat gebeurt er? waarom doet die meneer dat? wat doét hij nu?”

Een kwartier later: “da’s wel grappig hé, een meneer met een kroon van een prinses op? hé? grappig hé?”

Zevende dag

Ik weet niet hoe het met andere mensen zit, maar ik erger mij al een hele tijd aan Caroline Gennez. Ongetwijfeld een competente politica, vol goede ideeën, bevlogen, sympathiek en veel dossierkennis, màààrrr: die houding! Dat voortdurend zitten ronddraaien in haar stoel! Die manier van spreken! Tot zelfs haar kledingkeuze!

Zo van “pfffffff ik heb het hier allemaal al gezien”. En van “het steekt mij hier allemaal tegen”. En ook “dommekloten allemaal”.

En waar komt verdorie dat eurosceptiscisme vandaan? De sp.a heeft blijkbaar een populistisch pseudo-anti-europa-boekje gepresteerd of zo? Even checken op het internet.

Oh crap:

“Een Europa dat te veel doet waar het weinig zou moeten doen, en te weinig waar het veel zou moeten doen. Te veel economische liberalisering, te weinig sociaal beleid. Een Europa als een ver van mijn bed show; waar ‘de mensen’ niks te zoeken hebben.”

’t Is inderdaad zo. Het boekje is trouwens van haar eigen hand, ik dacht even dat het van de hele sp.a was.

Verdomme toch, zó vies discussiëren dat dat mens doet: “europa is tegen onze gratis bussen”, en dan even later wel moeten toegeven “ondertussen hebben ze dat gecorrigeerd”. Ja? En? Wie heeft dat laatste onthouden? De mensen hebben onthouden dat de bureaucraten tegen het gratis openbaar vervoer zijn.

Ik mag hopen dat er zeer snel een correctie komt aan die hele houding van mevrouw Gennez.

Maar aan de andere kant: misschien is het wel goed om eens zo’n knuppel in het hoenderhok te smijten, want het wordt tijd dat er weer wat meer enthousiasme is rond Europa. Ha, waar is de tijd van objectif 1992, van de aanloop van Maastricht? Waar is het einde van de jaren 80?

En for the record: ik was het trouwens eens met de gedachte dat de Unie eerst verdiept moest worden vooraleer ze uitgebreid moest worden. En ik vrees ook wel dat we met een aantal van die landen van het ex-Oostblok een paard van Troje binnengehaald hebben, zowel qua houding ten opzichte van de vrije markt en sociaal europa, als qua wereldpolitiek en houding ten opzichte van de VS.

Maar wat moet een mens doen? Ik zou het niet weten, en ik heb nu teveel pijn om erover na te denken. Maar ik moet er wel dringend eens diep over peinzen.

Ai

Niet zo goed deze nacht: drie keer wakker geworden van de pijn, en dan uiteindelijk om kwart voor zes maar in de zetel gaan liggen omdat ik het in bed niet kon uithouden.

Probleem is nog altijd dat ik te plat lig, tommetoch.

Eiland

Wheee!!! Protput die het verliest! Groots!

Bed & pijnstilders

Vreemd genoeg heb ik het meest pijn als ik in mijn bed lig. Het is nochtans een goed bed, met een latexmatras die zeker niet te zacht is.

Ik denk dat het misschien is omdat ik helemaal plat lig: overdag lig ik in de trekzeten en die staat lichtjes scheef, zoals het bed in het hospitaal, en dat ligt een stuk beter.

Vannacht ben ik wakker geworden van de pijn in, of all places, mijn bekken. Aan de linkerkant. Trouwens mijn hele linkerkant baart mij zorgen: die is merkbaar veel meer aangetast dan de rechterkant.

Ah well.

Nog zo één

Het blijft mij verbazen: ene Danny zegt in een commentaar op deze post:

mandy en kelly
ook graag het japanse handschrift onder elkaar aub om een tatoo

What the…? Is dat nu echt gemeend? Ben ik plots een maak-japanse-versies-van-namen-dienst of zo?

Allez ju, maar ’t is écht de laatste keer:

mandykelly.gif

En Danny zal er maar moeten op vertrouwen dat er “Mandy” en “Kelly” staat, en niet “for men only” of “the other one has bells on”.

Yay that man!

Dit is zo’n entry die ik ook zou gepresteerd hebben.

Oud

Daarnet op Vox Pop, Suzanne van VOF De Kunst. Dat liedje is 21 jaar oud.

En ook Benjamin van Louis Neefs. Louis Neefs is 24 jaar geleden overleden.

Ik voel me oud.

Komt ervan

Te veel van die exotische huisdieren is ook niet goed blijkbaar:

A police spokesman said: “It was like a horror movie. His corpse was over the sofa.

“Giant webs draped him, spiders were all over him. They were coming out of his nose and his mouth.

“There was everything there one could imagine in the world of reptiles.

“Larger pieces of flesh torn off by the lizards were scooped up and taken back to the webs of tarantulas and other bird-eating spiders.” [The Sun]

Eindelijk!

Kijkt, daar heb ik al heel lang naar gezocht: een ding om het stof binnenin de monitor te kuisen.

Op eigen risico gebruiken.

Huhu. Een mens kan eens lachen. [via Chris Pirillo]

Voor & na

Voor de geïnteresseerden: mijn ruggengraat vóór de operatie:

images/Spinetrauma3

…en erna:

Spinetrauma4.JPG

Nnnnice. Zie ook hoe mijn ruggenmerg welhaast in twee lag op die eerste foto.
rug foto

Kabel

Hé, lang geleden dat ik nog eens over iets anders dan mezelf geneut heb. Snel verhelpen!

Het netwerk hier thuis gaat van boven naar beneden en dan weer naar boven. Telenet komt toe boven, de netwerkkabel gaat naar beneden naar de kabelmodem, van daar naar de firewall, en van de firewall (onder meer) weer naar boven. De jack op het einde van de kabel naar boven heeft geen, euh, lietsken meer (da’s de technische term voor dat plastieken dingetje dat als weerhaakje dient op het einde van de plug, denk ik).

Dus die kabel zit behoorlijk los.

Normaal gezien geen probleem omdat die kabel alleen maar als backup voor de wireless-verbinding van mijn portable dient, maar nu dus wel een probleem. Mijn gewone computer is naar boven verhuisd en die heeft blijkbaar een meer kieskeurige netwerkkaart: de kabel zonder lietsken geeft geen verbinding.

Dus heb ik een nieuwe kabel nodig. Van een meter of tien. Beh.

Controle

Morgen komen ze van Kind & Gezin controleren of we wel geschikte ouders zijn. Tussen één en twee in de namiddag.

Nog een geluk dat we nergens naartoe moeten.

Nieuwe pagina

Het blijft moeilijk (lees: pijnlijk) om me langer dan pakweg een uur met iets bezig te houden, maar ik kon het toch niet laten om in de rapte wat cut & paste-werk te doen en een begin van een FAQ voor Genbox, het genealogieprogramma waarmee ik werk, on-line te zetten.

Eigenlijk wel wijs, zo’n programma zien groeien. Ik heb het ook meegemaakt met The Master Genealogist, maar dat is in de loop van de jaren helemaal in de soep gedraaid. Feature bloat, verkeerde designprincipes om mee te beginnen, niet durven beslissen om opnieuw te beginnen, slechte interface, the works.

Bill (de programmeur van Genbox) is daarentegen wel goed bezig. Het onderliggende datamodel is in orde, de interface is, wel, ten minste min of meer Windows-standaard, en hij luistert naar zijn gebruikers zonder feature bloat toe te laten.

En het ding doet een aantal zaken ongeloofijk fantastisch goed (grafieken, bronnen, gebruikersgemak).

Minpunten: het programma doet een aantal zaken “automatisch”, en is daarbij soms te slim voor zijn eigen goed. En er zitten nog een aantal bugs in.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑