Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Maand: maart 2004 (pagina 1 van 9)

Links du jour

Wat ik vanavond gelezen heb:

Literate programming.Voornamelijk bekend geworden via Don Knuth’s TEX. Wat er mij aan doet denken: ik zou er dringend nog eens wat mee moeten doen. Een paar jaar geleden schreef ik zowat alles (rapporten, offertes, verslagen, …) in LaTeX2e. Those were the says.

Rongorongo. Het schrift van op Paaseiland. Alhoewel, is het een schrift? Is het een stripverhaal? Is het een serie mnemonische tekeningetjes? Nobody knows.

Cicaden. Priemgetallen gebruiken om predatoren te ontwijken. Nifty.

How bona to vada your eek!
Fascinerend. “Some experts say its origins lie in the lingua franca of the shores of the Mediterranean, a pidgin in use in the Middle Ages and afterwards as a medium of communication between sailors and traders from widely different language groups, the core of this language being Italian and Occitan.”

Unicode

Deze mens is er niet onverdeeld gelukkig mee. Grappig.

End of an era

DR-DOS 8.0 is uit. De mensen geven zelf toe dat DOS op zijn aller-allerlaatste benen aan het strompelen is. Ze hebben nog “enkele duizenden” klanten, en dit is wellicht de laatste versie van DOS ooit.

Tsss. Waar is de tijd? DOS 2.11, DOS 3.22, DOS 4.02, ha. En Norton Utilities, en 4DOS, en truken van de foor om de autoexec.bat sneller te laten verlopen—for %%a in (date time) do %%a en dat soort shenanigans, toen ik nog een pc had zonder ingebouwde klok.

Het komt niet meer weer.

LTA

Crikey! What the hell is this?

Voorzien

Daarnet allemaal samen met de auto naar de dokter geweest met Louis, die een tipoog heeft. Vervelende zaak is dat hij dat nog wel al gehad heeft, en dat er risico is dat het chronisch is (kliertje 1 geïnfecteerd, beetje later kliertje 2, daarna kliertje 4, dan terug naar 1, etc.)—dus we hebben naast zalf voor zijn ogen ook de raad gekregen eens naar de oogarts te gaan.

De oogarts woont in Oudenaarde, dus Sandra en de kinderen zijn daar naartoe de hele namiddag.Shows how much I know: ze zijn allemaal weggebleven tot kwart na zes, en blijkt dat ze met een gebuur (ook een Michel!) in Gent op schok waren.

Aangezien we toch bij de dokter waren, heb ik direkt ook voorschriften gevraagd: driehonderd catheters (ik heb er nog 20) en stapels xylocaïne gel. Wel, verdomme, vergeten om een voorschrift voor laxeermiddel (don’t ask) te vragen. Zucht.

Anderhalf uur weggeweest, en ik was geen halve minuut te vroeg thuis: ik houd het weer niet uit van de pijn in mijn rug. Een mens zou zo beginnen hopen dat het ondertussen al wat beter zou gaan, maar neen dus. Proefondervindelijk bewezen: als ik niet beweeg (op restaurant zitten bijvoorbeeld), dan kan ik het een uur of twee uithouden. Als ik rechtzit en ik moet typen, houd ik het ongeveer drie kwartier uit. Als ik moet stappen of in de auto zit, een half uur. In een goeie zetel (niet te zacht en niet te hard), ongeveer anderhalf uur. Op een stoel, ongeveer een uur.

Nog een geluk dat ik een uitstekende trekzetel heb, ik zou anders niet weten wat gedaan. Ik heb dat ding tweedehands gekocht bij de Marchan’10 in de Baudeloostraat, het heeft mij 8000 frank (in de tijd) gekost, en ik het is zonder enige twijfel één van mijn allerbeste aankopen ooit geweest.

Xeni

Ik lees BoingBoing nu al jàren, en het is pas nu dat ik er bij stil sta dat Xeni Jardin een vrouw is. Toevallig vanmorgen. Weird.

Nip/Tuck

Whoa Nelly! Indrukwekkend van operatie op de eerste aflevering van Nip/Tuck. Wijs veel bloed.

…maar voor de rest, niet meteen een feelgood serie. Goed hoor, daar niet van, maar niet echt feelgood.

Te kopen

Ik was er ook al met een begeerlijk oog naar aan het kijken, naar die Nikon D70.

Maar goed, als iknu nog een jaar wacht, zullen er nog wel betere toestellen op de markt komen zeker?

Ondertussen zou ik ook nog een portable willen kopen. Ik ben al een hele tijd aan het twijfelen tussen een pc en een mac. Probleem is wel dat de mac die ik wil (12″ Powerbook, 512 MB RAM, 80 GB HD, Dvd-r/cd-rw, AirPort Extreme-kaart en basisstation, Extra batterij) ruim 3000 euro kost. Ik weet niet of dat BTW inclusief is of niet, maar voor die prijs BTW inc heb ik bijvoorbeeld een Dell portable met een P4 3.2 Ghz, een 1920×1200 scherm en voor de rest allemaal dezelfde features.

Ah, dilemma’s.

Dak

Ook dat nog. Onze voorgevel lekt. Ik had dat al helemaal verdrongen, tot daarnet iemand van de aannemer belde om te weten wanneer het paste om poolshoogte te komen nemen.

Probleem is dat het pleisterwerk wat los komt. Wij dachten dat dat gewoon cosmetisch was, maar ergens vorige week is gebleken dat de muur die achter en onder dat gat in het pleisterwerk ligt, vochtig staat.

Damned.

Kosten, kosten, kosten.

Verstrepen

Stom, ik weet het, maar het moest me van het hart: Zwart-Wit? ’t Is Bruin geworden.

Draak

Egads. Dat van die draak was een hoax.

Machtig!

Een echte trebuchet, in drie verschillende modussen operandi (Sensible Mode, Slightly Thoughtless Mode, en Totally Irresponsible And Not In Good Taste Mode).

Ik moet dringend experimenteel archeoloog worden.

Fototoestel

Per okkasie eens grondig lezen.

Peter Ustinov

Ik heb er ooit een hele avond mee doorgebracht op café, en achteraf een handtekening van gekregen, in Sint-Petersburg toen het nog Leningrad was, vóór de val van de Berlijnse muur maar wel in volle Perestroika/Glasnost.

Een fijn acteur en een groot mens.

Hij is gestorven.

Programmeren

Ware woorden.

Oudere berichten

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑