Ik dacht daarnet, ik lig al twee maand binnen, en het is pas na anderhalf uur niet liggen dat ik het niet meer uithoud van de pijn, dus waarom zou ik niet eens over en weer naar de winkel gaan?

Geen. Goed. Idee.

Ik ben een goeie tweehonderd meter naar de bus gestapt. Dat ging. Maar. Edoch. In de bus is het misgegaan: die reed van Sint-Jacobs naar Sint-Niklaas. En dat waren kasseien. Oei. Ai.

Toch maar beslist de Veldstraat door te steken naar de Fnac (ik was daar al, en ik had echt dringend nood aan geld uitgeven), maar toen ik in de Fnac zelf stond, ging het niet meer. Ik heb mij daar even neergezet, heb de nieuwe van Flip Kowlier meegegrist, betaald, en dan kreunend en steunend teruggeschuifeld naar de bushalte.

Afzien. Miljaar, miljaar.

Voorlopig dus niet meer zo ver van huis gaan zeker?