Omelet

Had ik al gezegd dat Vitaya een ongelooflijk goeie zender is?

’t Was over Alain Passard, chef van L’arpège.

De originaliteit! Gazpacho met mosterdorbet–ge moet er maar op komen.

De eenvoud! Meloen met mozarella, gewoon meloen met olijfolie, wat mozarella, zwarte peper, wat verse basilicum, een beetje zout op de mozarella, en een beetje limoensap.

Of deze: eieren au bain marie opkloppen tot een soort sabaillon, licht kruiden, in een warme pan uitgieten, licht aanbakken, bestrooien met bieslook en verse look (van die met zacht eetbaar vel)., dichtvouwen, hey presto.

Meesterlijk. Recepten ook on-line te vinden.

update 18u22: zonet die omelet even uitgeprobeerd, en ’t is inderdaad lekker. Helaas bleek de bieslook wat te verlept en hadden we geen vers genoege look in huis zodat het met wat estragon en thym naast bieslook was, maar het principe is in ieder geval voor herhaling vatbaar. En doodsimpel!

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.