Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Politiek

Kom het tegen. Jeroen Vanden Berghe, broer van Kristof, allebei ex-medeleerling op Sint-Barbara waar ik me ze vooral als scouts herinner, is stedelijk voorzitter van de CD&V Oost-Vlaanderen Gent. Samen met Geert “cantor” Lambert en Senator “ook van Sint-Barbara” Van Quickenborne en Freya “EYP” Vandenbossche zijn dat nu al minstens vier mensen in de Hoge Politiek die ik in, ahem, geheel andere omstandigheden van dichtbij heb meegemaakt.

O, en niet te vergeten Tanguy Veys natuurlijk, de enige vlaamsblokker die ik ken, zowel van school als van universiteit. Persoonlijk een hoogst aimabel man, en al kan ik het echt niet méér oneens zijn met zijn politieke standpunten, dat wil niet zeggen dat ik hem geen goeiendag zeg als ik hem op straat tegenkom.

En dat ik ook nooit die keer zal vergeten dat op de eerste dag van het academiejaar de extreem-rechtse studentenvereniging niet binnen in de Blandijn mocht en dan maar op e trappen en tussen de twee glazen wanden bleef. De extreem-linkse verenigingen mochten wel binnen, maar die waren zó saai dat ze hun eigen strijdliederen niet eens kenden.

Waarop Tanguy de internationale aanhief.

Magistraal.

4 reacties

 1. Soms geraak je dicht bij de werkelijkheid. Zoals bij deze ontboezeming.

 2. Waar een jezuïetenschool al niet goed voor is… de kritische ingesteldheid.

  Om alle misverstanden te vermijden: ik ben geen voorzitter van CD&V Oost-Vlaanderen, wel stedelijk voorzitter van CD&V Gent.

 3. Heh, kom het tegen, politici die zichzelf googlen 🙂

  Verbeterd.

 4. Uit “the best of techtalk” (boekje voor geeks):

  Zoontje zit op de computer, met tong uit de mond.
  Mama: “Tommy!! Stop googling yourself!!”
  Tommy: “Sorry mom…”

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑