Politiek

Kom het tegen. Jeroen Vanden Berghe, broer van Kristof, allebei ex-medeleerling op Sint-Barbara waar ik me ze vooral als scouts herinner, is stedelijk voorzitter van de CD&V Oost-Vlaanderen Gent. Samen met Geert “cantor” Lambert en Senator “ook van Sint-Barbara” Van Quickenborne en Freya “EYP” Vandenbossche zijn dat nu al minstens vier mensen in de Hoge Politiek die ik in, ahem, geheel andere omstandigheden van dichtbij heb meegemaakt.

O, en niet te vergeten Tanguy Veys natuurlijk, de enige vlaamsblokker die ik ken, zowel van school als van universiteit. Persoonlijk een hoogst aimabel man, en al kan ik het echt niet méér oneens zijn met zijn politieke standpunten, dat wil niet zeggen dat ik hem geen goeiendag zeg als ik hem op straat tegenkom.

En dat ik ook nooit die keer zal vergeten dat op de eerste dag van het academiejaar de extreem-rechtse studentenvereniging niet binnen in de Blandijn mocht en dan maar op e trappen en tussen de twee glazen wanden bleef. De extreem-linkse verenigingen mochten wel binnen, maar die waren zó saai dat ze hun eigen strijdliederen niet eens kenden.

Waarop Tanguy de internationale aanhief.

Magistraal.

4 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.