Tot zover Spartacus

In de Standaard vandaag:

Romeinse gladiatoren zagen er niet als spierbundels uit, maar eerder als sumoworstelaars. Uit een onderzoek blijkt dat gladiatoren overwegend vegetarisch aten, en vooral heel wat kilo’s met zich meedroegen. Zo konden ze harde klappen incasseren.

Het Oostenrijks Archeologisch Instituut doet opgravingen in een gladiatorenkerkhof in Efeze, in Turkije. Uit beenderanalyse van gevonden skeletten blijkt dat gladiatoren vooral bonen, groenten en bepaalde fruitsoorten aten.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.