Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Datum: zondag 23 mei 2004

Stemtest

Volgens de VRT-stemtest over geld ben ik een CD&V-er. Maar eigenlijk ben ik bijna evenveel Spirit, SP.A en—horribile dictu—Vlaams Blok.

Wat me doet vermoeden dat die partijen niet zo heel erg ver uit elkaar liggen qua houding ten opzicht van de Mammon en accenten leggen in de richting van solidariteit en dergelijks meer.

Ik heb daarentegen niet veel gemeen met N-VA, Groen!, Vivant en VLD.

Wat me doet denken dat ik niet zo voor privatisering en individualisme ben.

You are currently using 0 MB (0%) of your 1000 MB

Ik heb een gmail ik heb een gmail ik heb een gmail ik heb een gmail! [met bovenmenselijk grote dank aan Caroline]

I’m positively chortling with glee.

Op repeat

De computer waarop Linux (slackware) komt is uitgekozen, en wordt op dit moment leeggemaakt. Een goeie 20 GB aan gegevens moeten versluisd worden naar een andere computer, en aangezien het hier allemaal El Cheapo Bastardo Networking is (lees: afgedankte Compex-netwerkkaartjes, de goedkoopste kabels die te vinden waren en een krakkemikkige witte-producten-10 Mbit-hub), en gezien de twee computers waartussen versluisd moet worden allebei oude pentium 2’s zijn, duurt dat ùùùren.

Dan maar van de nood een deugd gemaakt, de zetel op een comfortabelere stand gezet, en Windows Media Player met Stan Getz op repeat gezet.

Vanalles door elkaar, maar telkens Doralice (die saxofoon!) en Corcovado (o Redentor, que lindo!) van op Getz/Gilberto voorbij komen, laat ik ze nog eens extra een paar keer na elkaar repeaten.

…wat er mij aan doet denken dat ik nog altijd niet het feestje gegeven heb dat ik al van vorig jaar wou geven. Met bossa nova en tiki en crooners en met martini’s en cocktails en veel kussens en James Bond en Dr. Strangelove en al mijn lavalampen en vloeistofdia’s. En misschien wel beginnen, ’s avonds, met een barbecue, en dat de muziek eens niet zo luid staat dat de mensen elkaar niet meer horen spreken.

Groen!

Da’s de kleur ik van zuivere jaloezie uitsla. Dedju!

Ik ben gedomme blijkbaar al een volle twee jaar langer gebruiker bij Blogger dan deze jongen hier, maar laatstgenoemde heeft verdorie wél een GMail-account.

Euh, nu ja, ’t zal er wel ooit van komen, en ik heb al e-mailaccounts up the wazoo, maar toch…

Linux community

Alles wat mis is met veel van die Linux-zeloten is hier te vinden.

Iemand wil Linux installeren (zoals ik), probeert een boot disk te maken (zoals ik), en (zoals ik) slaagt daar niet in omdat rawrite een foutboodschap geeft:

d:\rootdisks>RAWRITE.EXE install.1 a:
Number of sectors per track for this disk is 18
Writing image to drive A:. Press ^C to abort.
Attempt to DMA across 64K boundary

Die mens weet niet wat hem overkomt (mooie foutboodschap trouwens, wie weet nu nog dat DMA Direct Memory Access is, waar is de oplossing van het probleem, dat toch verdorie een bekend probleem moet zijn?), stelt een vraag in een Windows-nieuwsgroep, waar ze hem niet kunnen helpen, gaat dan naar de.comp.os.unix.linux.misc, en wordt daar voor vorte vis uitgemaakt.

Idioten.

Zou het nu zo moeilijk geweest zijn om te zeggen dat die versie van rawrite niet werkt onder XP, en dat hij best een andere gebruikt?

Bij slackware staat er overigens een rawriteNT en zelfs een rawriteXP (die van de link hierboven) op de CD, die had ik eerst niet gezien, heh.

De prehistorie

Op zoek naar een computer waar ik Linux op kan installeren, ben ik op een oude Pentium 150 gestoten, die hier al jaren stof stond te vergaren.

64 MB ram, een harddisk van 2 GB, niet eens een PS/2-keyboardingang of muispoort, geen USB, Windows 98, Internet Explorer 5, geïnstalleerd voor dial-up via Freegates, Office 2000, Acrobat 4, Quicktime 3… talk about blast from the past!

Ik ga er een harddisk van 30GB insteken en rustigaan beginnen aan de installatie van Slackware denk ik.

…ack! de netwerkkaart is on the fritz. Dedju. Ik had echt geen zin om de computer waar ik een paar dagen geleden zo schoon XP op geïnstalleerd heb voor iedereen, te recycleren. Maar ’t zal niet anders kunnen.

Moe maar voldaan

Gisteren feestje voor de verjaardag van Oscar bij An & Pascal, met The Usual Suspects (incluis Koen die een week of zo uit Zuid-Afrika terug was). Ik vrees dat ik mij wat overdaan heb: ik was zo kapot dat ik rond denk ik een uur of elf in slaap gevallen ben in de zetel en niet wakker geworden ben tot twaalf uur later.

De Zevende Dag

Ik ben die politici beu die zeggen dat ze niet in strategieën denken. Yves Leterme zegt nu net dat “dit soort stratego en bespiegelingen over verkiezingen na de verkiezingen, daar doe ik niet aan mee. Politiek moet over de mensen gaan.”

Vraagt de moderator wat meer door, zegt Leterme “ik hou mij daar echt niet mee bezig”.

Dat is toch godgeklaagd? Een politicus die willens en wetens niet wil politiek voeren? Het ging er nu over dat de verkiezingen van binnenkort geen federale verkiezingen zijn, en dat ze van Leterme willen weten of, àls hij zou winnen op het Vlaams niveau, hij zich dan zal beperken tot dingen die zijn bevoegdheid zijn, of of hij het de federale regering gaat moeilijk/onmogelijk maken, door bijvoorbeeld dingen te boycotten als Halle/Vilvoorde niet in orde komt.

Akkoord dat Leterme daar (nog) geen duidelijk antwoord op wil geven, maar dat hij daar een excuus aan geeft alsof hij daar niet van wakker ligt omdat de mensen daar niet van wakker liggen… komaan!

En nog een andere zaak: gisteren heb ik in Polspoel en Desmedt ook zo’n degoutant staaltje van liegen-met-statistieken gezien in een discussie over het aantal rusthuisbedden per gepensioneerde. Ik prarafraseer de cijfers, want ik weet ze niet meer juist, maar Politicus A haalde een grafiek boven als deze:

statistieken1

Kijk eens, het was goed op het einde van de vorige legislatuur, en nu gaat het schandalig achteruit! Ongelooflijk! Wreed!

En dan kijk je naar de cijfers op de as links. En naar de jaren onderaan. Met een iets andere focus, ziet diezelfde grafiek er dan zo uit:

statistieken2

…blijkt dat het toch niet zó erg was. Bah.

Hééé tiens, wat hoor ik nu op de Zevende? Landuyt had een redelijk bescheiden voorstel van een Vlaamse minister voor Vlaamse wetten, en zie ik daar Yves Leterme pleiten voor een echte volledige splitsing van Justitie? En heeft Leterme nu écht beloofd dat hij niet op het federaal niveau gaat lastig doen?

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑