Meer macht voor Europa

82% van de Vlamingen willen meer macht aan Europa geven, wat fijn is. De SP.A is daar tegen, en ik begrijp echt niet waarom. Awoert Caroline Gennez!

2 Comments

  • Even nadenken over wat het verschil is tussen België (of ook Zweden bijvoorbeeld) en veel andere Europese landen (en dan vooral de nieuwkomers) zou nochtans veel moeten helpen bij het begrijpen van de voorzichtigheid van de sp.a t.o.v. de Europese Unie. Wanneer België macht afstaat aan Europa dan kan dat leiden tot een minder sociaal beleid dat van hogerhand opgelegd wordt.

    Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben nogal gehecht aan de sociaal-democratie en de verzorgingsstaat. Indien u daarentegen een groot voorstander bent van neo-liberale maatregelen, dan begrijp ik uw standpunt, Europa is immers in de eerste plaats een vrijhandelszone. Indien niet, ben ik geïnteresseerd in een breder uitgewerkte verklaring voor uw ‘awoert’.

    Begrijp mij niet verkeerd: ook ik ben een groot voorstander van Europa, ik wil dat echter niet dat dat ten koste gaat van een aantal Belgische verworvenheden. Zolang daarover geen duidelijkheid of zekerheid bestaat, is de Europese macht zomaar vergroten eerder onverstandig.

  • Pingback: Meer macht aan Europa? — Michel Vuijlsteke's Weblog

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.