Zing nu o muze

Wat weet ik van Troy?

De film gaat over de Trojaanse oorlog. Hij omvat de Ilias, een stuk Odyssee, en zelfs een stuk Aeneas. Er zijn geen goden in de film, wat me vreemdlijkt. Hecuba komt er niet in voor, en ook Thiresias en Cassandra zijn afwezig (dat laatste lijkt me op het misdadige af.). Er is geen vermelding van de griekse beginselen, zelfs niet tussen Achilles en Patroklos. Er wordt in gevochten, en het paard van Troje doet zijn opwachting. We zien vijftigduizend hoplieten en duizend schepen.

Must see.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.