Beeldbeprutsen

Ah, prutsen in Photoshop. ’t Was al weer eens lang geleden. De foto va Louis’ schoentjes is een kleurenfoto genomen met een sluitertijd van 3 seconden, dan naar zwartwit omgezet met een channel mixer adjustment layer, en naar een quadritoon omgezet.

Deze foto heeft een masker op het beeldje, curves om het metaal wat meer contrast te geven, en een desaturatie op de achtergrond:

En dat was al lang geleden: een gesolariseerde foto. Vroeger was daar een filter voor in Photoshop (nu nog? even kijken… yep, Filters | Stylize | Solarize), maar uiteindelijk is het ook niet meer dan wat trekken aan de curves en ervoor zorgen dat donker licht wordt en licht donker:

20040626_022_copy2

O en kijk eens wat mooie kleurtjes allemaal:

20040626_022_copy2_copy

…maar aan de andere kant, als het echt nodig is, dan lukt het niet altijd in Photoshop:

20040626_049

…had ik raw geschoten, dan zou ik de witbalans nog kunnen aangepast hebben, maar aangezien het in jpeg is, kan het niet. Helaas.

2 Comments

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.