Niet zo slim van mij. Ik zag daarnet dat ik nog met een Gnome 2.4 zat terwijl 2.6 uit is.

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke manier om dat te doen op Slackware, kwam ik bij Dropline terecht. Gemakkelijker kan niet: installer downloaden, en dan

# installpkg dropline-installer-2.4.7-i686-1dl.tgz
# dropline-installer

Installeren die hap, dacht ik zo. Installeren die hele hap. Dat was om 17u deze namiddag.

Nu is het 0u22, en de installer is nog altijd pakketten aan het downloaden; nu net libexif, libgphoto, ghex, gkrellm… Hij zit aan pakket 179 van de 190. Zucht. ’t Zou dus rapper geweest zijn om de hele dropline ISO te downloaden (och here 300 MB) en dan van op harddisk te installeren.

Oh well. Straks heb ik tenminste een propere nieuwe Gnome.

En ondertussen kan ik nog wat naar Stan Getz luisteren. Corcovado. Mmmmm. De serendipity van zo’n random playlist, niets gaat erboven. Enig probleem is dat de computers in de kamer zodanig veel lawaai maken (en van dat vies oude-computers-lawaai ook), dat zelfs de enige computer in huis met goeie boxen eraan, er niet niet echt tegenop kan. Maar dat neem ik er graag bij.

En ondertussen is het op Doctor Who: Main Theme overgesprongen. De BBC Radiophonic Workshop op zijn best. Ik was er een zodanig grote fan van, dat ik alle sound effect-platen van de mediatheek op cassette gecopieerd heb. Uren kon ik ernaar luisteren. Hè hè. Oude zak in achterhuis.

Update 0u43: 190 pakketten gedownload. Begonnen aan de installatie. Sad, Sad World van Allison Moorer op de achtergrond:

The night was hot and steamy
And crickets played their tune
Everyone was sleeping
Under an August moon

Except one man that sat awake
Slowly going mad
Regretting that he’d thrown away
The only love he had

A slave to the bottle
He’d driven his family to leave
A wife and two daughters
He treated so terribly

Drunk with grief and loneliness
He wasn’t thinking straight
He knew he couldn’t live unless
They pardoned his mistakes

He went into the city
To try to make amends
Asked his love for pity
But she would not give in

Overwhelmed with sadness
He reached for his gun
And took her life along with his
Before the morning sun

Now they are lying
In the cold, cold earth

Such a sad, sad story
Such a sad, sad world

Eenvoudig verhaal. Fait divers. Chilling als j’erbij weet dat Allison Moorer het heeft over haar eigen vader, die toen ze dertien was haar moeder doodschoot en daarna zelfmoord pleegde.

…maar niet getreurd! De playlist is verprongen op I’ve Found a New Baby van Django Reinhardt. Yay! En Dropline is gtk+ aan het installeren. Pakket 39 op 190.

update 1u33: over en weer naar de living (rug kapot, en ’t was bovendien Jools Holland op bbc2), en ik ben net op tijd terug om te zien dat pakket 190 geïnstalleerd wordt. Op muziek van Isaac Hayes, Wonderful, van de gelijknamige plaat.

update 1u45: Gnome 2.6 is geïnstalleerd, en het ziet er patent uit. Vanalles van overal gepikt natuurlijk (de wachtcursor is van OS X gepakt, ha), maar toch: mooi.