Sudan / Soedan

Voor de goede zaak, en via De Standaard (weblog van – ):

Geen nieuws is niet altijd een synoniem voor goed nieuws. Neem nu de berichtgeving over de humanitaire crisis in Darfour. In de kranten sijpelt er af en toe wat nieuws door, soms een analyse waarom er geen nieuws is. Hoe is het gesteld met de berichtgeving op het internet?

Blogger Jim Moore heeft zo zijn eigen manier om het conflict onder de aandacht te brengen. Hij roept alle bezoekers van zijn blog op om het woord Sudan op hun website te linken aan http://passionofthepresent.org. Googlebombing zeg maar. The Passion of the Present is trouwens een verdienstelijke website die nauwgezet het conflict opvolgt. Ook veel aandacht voor Darfour op de weblog van Ethan Zuckerman.

Beelden zeggen natuurlijk meer dan woorden. Human Rights Watch bracht een bezoek aan Darfour, over hun bevindingen in de regio is er niet enkel een schriftelijk verslag, maar ook een video.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.