Verhofstadt for UN Chairman

…dan wordt het dat dan maar zeker? Ik hoor net op BBC dat Verhofstadt zijn kandidatuur ingetrokken heeft.

Bah.

Een redelijk belachelijke situatie als je ’t mij vraagt: het meest anti-Europese land van Europa sleept al zijn eisen om de Europse grondwet af te zwakken uit de brand (met nog niet eens de garantie dat ze zelfs die versie in eigen land verkocht krijgen, want het kalf Blair heeft het lot ervan aan een referendum gebonden), en dan stellen ze een veto tegen een kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie omdat hij te Europees is?

Dat zegt Groot-Brittaniƫ, dat van Schengen en de Euro niets moet weten?!

Dat is zoiets als een inbreker die zijn veto stelt tegen een politiecommissaris omdat hij te veel de wet wil doen respecteren.

Belachelijk.

Europa heeft voor de tweede keer op tien jaar tijd de kans op een uitstekende commissievoorzitter verkeken. Want zeg ervan wat je wilt, maar voor Europa zouden Dehaene (remember Korfu?) en Verhofstadt een uitstekende zaak geweest zijn. Niet zoals de non-entiteiten die we nu in onze maag gesplitst hebben gekregen.

One Comment

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.