VNC

Ik vind dit nog altijd verrekte indrukwekkend:

linuxvnc

…de gedachte dat er aan de andere kant van de koer een linuxcomputer staat, en dat ik daar van in mijn trekzetel gewoon naartoe kan gaan, zonder noemenswaardige vertraging, met een gratis programma (VNC).

Aan de andere kant, het blijft linux: ik heb net een hald uur doorgebrachtmet het downloaden van stapels dingen (ruby, en ruby-gnome, en racc, en watnog allemaal, dependencies binnen dependencies), om uiteindelijk te stranden op

Xlib: Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key

Huh? U zei? Is het echt z├│ moeilijk om iets te zeggen als

Xlib: You (root) are trying to open a window on a display controlled by another user (mvuijlst). You can't do this unless mvuijlst specifically gives you permission to do this via xhost +localhost .

Dat is nog altijd obscuur voor wie niet weet waar het over gaat, maar toch iets beter.

2 Comments

  • Ikzelf gebruik sinds enkele dagen debian, na heel wat ge-experimenteer met SuSe, redhat en fedora. Ik installeer steeds nieuwe software, en hiervoor is debian echt de hemel. Gewoon “apt-get install exoctic-piece-of-software” of de grafische interface “synaptic”, en alle dependencies worden automatisch gedownloaded en ge├»nstalleerd. Wel niet altijd even gebruiksvriendelijk, er worden nogal wat technische vragen gesteld bij de installatie van sommige software.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.