Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Cool

Tiens, zou dit niet iets zijn? Een Nikon CoolWalker, ’t is te zeggen: een draagbare 30 Gb harddisk met een slot om een cf-kaart in te steken en een lcd-monitor om beelden te bekijken.

Of misschien deze SmartDisk Flashtrax die tot 80 Gb gaat? Het is altijd beter dan een laptop meezuelen, maar het lost het probleem van batterijen niet op natuurlijk.

Zou er geen handgenerator bestaan om batterijen mee op te laden? Zo iets met een hendel of een pompachtig iets? Dan zou een smens dagen aan een stuk in de brousse kunnen zitten zonder te moeten zoeken naar een stopcontact.

Alhoewel, ik lees net een review uit april 1999 van de Nikon Coolpix 950, en daar wordt matter-of-factly gezegd Battery life is a very variable thing, and as most digicam users will know using ordinary alkaline batteries such as the 4 AA’s supplied with a digicam won’t last you long enough to fill up your 8MB CF card—heh.

Ik kan nu met een opgeladen batterij ettelijke gigiabyte schieten, over een dag of twee, soms drie.

3 reacties

 1. Die Coolwalker lijkt mij toch een zéér duur speelgoedje. Een laptop meezuelen heeft natuurlijk het voordeel dat je alles bij de hand hebt (Photoshop, genoeg Gb, internet, enz….) Elk zijn goesting 😉

 2. Wel, ik ben eigenlijk zo een beetje half op zoek naar iets waarmee ik op reis zou kunnen gaan naar Onherbergzame Oorden Zonder Ellentriek, en toch nog veel (digitale) foto’s kunnen trekken.

  Dan is een laptop natuurlijk niet de moeite, ook en vooral als die in een rugzak zou moeten meegesleurd worden… en die CoolWalker ook niet, want anderhalf uur op één batterij is toch wel wat weinig (takkoord dat het continuous operating time is en dat je niet voortudrend het scherm laat opstaan, maar toch).

  Nu ja, niet dat het aan de orde is voor het moment 🙂

 3. Wel wel Michel,

  Kom ik begot mijn eigen naam tegen tussen mensen aan wie jij zoniet dagelijks dan toch vaak denkt.

  En dan nog wel als stichtend studerend voorbeeld.

  Misschien moet ik nu maar eens jouw stichtend voorbeeld volgen en mij de productie van kinderen zetten (zetten ?). Als ik dat zo bezie en doorlees, heb jij leuke koters.

  De jongste ben ik overigens al real life tegengekomen met Sandra, begin juni peins ik. Ik hoop dat ze mijn groeten heeft overgebracht.

  Wij wonen nog altijd dicht bij elkaar en dat zal zo blijven, want ergens in de herfst/winter verhuizen we naar de Luxemburgstraat. Nu wonen we aan de Koepoortkaai.

  Toevallige ontmoetingen zullen er dus wel blijven. En anders organiseren we eens iets, jouw zetel incl.

  Groetjes,
  Eva

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑