Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Dood!

Damned. De computer is helemaal dood.

Hij deed al de hele week raar, en nu doet hij helemaal niets meer. Vanmorgen kon ik hem nog opstarten, maar nu werkt zelfs dat niet meer. Ik verdenk het moederbord.

Dus: nieuwe computer. En snel een beetje.

Kan ik gebruiken van mijn oude computer: grafische kaart, geluidskaart, monitor, muis, keyboard.
Nodig nieuw: kast, moederbord, geheugen, harde schijven, misschien een nieuwe CD/DVD-schrijver (die kosten tegenwoordig niets meer).

Als ik bij tweakers.net kijk, raden ze een AMD Athlon 64 3200+ (2,0GHz, 1MB, Boxed) aan op een MSI K8N Neo Platinum, nForce3 moederbord, met 2 x 512MB PC3200 DDR geheugen. In een Antec LifeStyle Sonata (ATX, 380 Watt) kast met twee Hitachi DK 7K250 S-ATA 8MB 160Gb zou dat komen op een dikke 800 euro.

Slik.

2 reacties

  1. Ik heb ook zo’n Sonata-kast. Kleur: ‘Piano black’ (snel vette vingerafdrukken, dat wel). De ventilator van de voeding is muisstil en harddisks kan je in handige beugels steken (met rubber om het trillen tegen te gaan). Vervelend is dat je het deurtje open moet doen om je PC op te zetten of te resetten. Bevredigend voor de rest.

  2. Hoe oud zijn die harde schijven? En die processor? Ik vind het straf dat je een nieuwe pc koopt als je enkel vermoedt dat het mobo kapot is. Een nieuw oud mobo, een nieuwe kast met wat extra koeling voor de harde schijven, en dan ben je gesteld. Tenzij je eigenlijk zowiezo aan een nieuwe pc toe bent natuurlijk 🙂 Dan zou ik inderdaad niks anders meer kopen dan een AMD-64.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑