Gelukkige feestdag

Ik ben een Vlaming en daar ben ik fier op.

Natuurlijk, ik ben Gentenaar en daar ben ik ook fier op, en ik ben Belg en daar ben ik ook fier op, maar toch: ik ben fier dat ik Vlaming ben, zonder enig sarcasme en heel gemeend.

Vlaanderen is honderd dialenten en verkavelingsvlaams, en kathedralen en belforten en kanalen en trapgevels en koterijen, en Raymond van het Groenewoud en Helmut Lotti en Jacques Brel, en biefstuk met frieten, en grijze garnalen, en tapijten van middeleeuwen tot boer Clerck, en kasseien en Eddy Merckx en velokoers, en Keizer Karel en katoen en industrieterreinen, en Gentse Feesten en reuzen en karnaval, en trappist en begijntjes, en tweeduizend jaar immigratie en emigratie en smeltkroes van Europa.

Vlaanderen is de beste plaats ter wereld om in te leven, en ik ben machtig content dat ik er woon.

Ik heb daar niet de verjaardag van een middeleeuws accident de parcours voor het Franse leger voor nodig, maar alla, we gaan niet klagen. Om Spinal Tap te parafraseren: gelukkige feestdag Vlaanderen, wherever you are.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.