Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Leesvoer

Vandaag zijn we Zelie gaan halen, daarna naar het strand gegaan, en dan naar huis gegaan maar eerst iets gaan eten in een wegrestaurant.

Of beter: we zijn naar De Haan gereden, Zelie opgehaald, Sandra en Zelie en Louis en Jan zijn naar het strand gegaan, ik ben even naar de waterlijn gegaan en dan een uur of twee in de auto gaan zitten. Dan zijn we naar een wegresto geweest, alwaar ik een sandwich gekocht heb en zo’n anderhalf uur in de auto gaan zitten. Dan naar huis gegaan, Sandra en Louis en Zelie en Jan naar de Gentse Feesten geweest en ik een paar uur in de zetel gaan zitten.

’t Ziet er naar uit dat ik daar nog veel zal zitten de komende tijd. Dinsdag kinesist. A la bonne heure.

Maar niet getreurd: met wat geluk komt dinsdag een stapel nieuwe computeronderdelen toe. En ondertussen heb ik vandaag toch een paar honderd pagina’s in Heart of the Comet kunnen lezen—tot nog toe een warme aanrader trouwens.

En ik heb net een fijne website ontdekt die de ambitie heeft alle heersers ooit van de wereld te documenteren, en die goed op weg is. Met interessante artikels als dit over Koning Arthur, of nog dit over het ontstaan van Israël.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leesvoer

What is Hyperfocal Distance and Why Should I Care?

En eigenlijk zowat alles van Vivid Light Photography.

En wie ook eens een model wil fotograferen: één adres.

2 reacties

  1. Erg praktisch voor de manuele scherpstelling, maar vaak is de HD-scale de grote afwezige op de AF-lenzen (bij de fisheye zit het erop). Mijn (oudere) manuele Nikkors hebben een HD-scale, en de Leica’s ook. Gemakelijker dan die tabellen 😉

  2. Erg praktisch voor de manuele scherpstelling, maar vaak is de HD-scale de grote afwezige op de AF-lenzen (bij de fisheye zit het erop). Mijn (oudere) manuele Nikkors hebben een HD-scale, en de Leica’s ook. Gemakkelijker dan die tabellen 😉

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑