Archief voor augustus 2004

 

Nog nieuw

zondag 1 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Tiens kijk, nog een nieuwe spin gevonden in de tuin:

spinnekop

Misschien een rietkruisspin, misschien ook niet.

Dansen en dingen

zondag 1 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zelie kan zeer mooi dansen met haar hoelahoep. Zo echt van rytmische gymnastiek. En ze zou het wel zien zitten om dat ook in ’t echt te doen.

Wat gezocht op tinternet, en er blijkt een club te zijn hier in de buurt: Forza Ritmica Gent. Ze doen vanalles, ook competitie, maar veel belangrijker: kleuterturnen.

Morgen eens bellen.

’t Is ons wel degelijk om het leute-aspect te doen, want die topgymnastiek is denk ik niets voor ons—ter illustratie waarom er geen updates meer zijn op de site vab An Vanderstraeten.

Idioten

zondag 1 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Te gemakkelijk.

Tempus fugit

zondag 1 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Te weinig tijd.

Ik heb teveel plezier voor mijn eigen goed met The Annotated Today in Alternate History.

Ondertussen is de computer geïnstalleerd geraakt en ben ik au fur et à mesure de oude foto’s waar nodig aan het hercatalogeren. En doet mijn rug teveel pijn om nog naar het archief te gaan, dus van genealogie zal er niet veel in huis komen.

Maar nu de autobiografie van Gandhi (yeurgh) en Quicksilver (zie ook Metaweb) uit zijn, lukt het weer om meer boeken uit te lezen. Gisteren nog Heart of the Comet uitgelezen (harde SF, Benson en Brin waardig), nu bezig aan The Meq, en dan denk ik dat ik aan Viriconium ga beginnen.

Volgende week gaan Louis en Zelie naar de opvang. En Jan heeft zich gisteren van zichzelf omgedraaid.

En nog altijd geen nieuws van Nyarlathotep.

Real Ultimate Power

zondag 1 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Testimonial:

Ninjas can kill anyone they want! Ninjas cut off heads ALL the time and don’t even think twice about it. These guys are so crazy and awesome that they flip out ALL the time. I heard that there was this ninja who was eating at a diner. And when some dude dropped a spoon the ninja killed the whole town. My friend Mark said that he saw a ninja totally uppercut some kid just because the kid opened a window.

And that’s what I call REAL Ultimate Power!!!!!!!!!!!!!!!!!!

If you don’t believe that ninjas have REAL Ultimate Power you better get a life right now or they will chop your head off!!! It’s an easy choice, if you ask me.

Ninjas are sooooooooooo sweet that I want to crap my pants. I can’t believe it sometimes, but I feel it inside my heart. These guys are totally awesome and that’s a fact. Ninjas are fast, smooth, cool, strong, powerful, and sweet. I can’t wait to start yoga next year. I love ninjas with all of my body (including my pee pee).

Gedimme

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Dat was ook al eens lang geleden: in één ruk alle 545 bladzijden van The Meq uitgelezen.

Zo rond pagina 530 begon ik stront aan de knikker te ruiken, maar ’t was maar in de laatste vier-vijf pagina’s dat mijn donkerbruin vermoeden bevestigd werd:


END OF
PART ONE

Aaaaaarrgghh!!!! Als er één ding is dat ik haat, dan is het verdorie wel dat!!! Boeken die nergens zeggen dat ze maar deel één van ik-weet-niet-hoeveel zijn!

Djutoch, en ook wel for crap’s sake.

Enfin.

Dan maar beginnen aan Viriconium. Da’s ook een hoop verschillende delen, maar ze zijn wel tussen 1971 en 1984 gepubliceerd. Geen kans op een vervolg, gelukkig.

Firefox crash

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Verdomme, nu al drie keer na elkaar op één dag een lange blog entry verloren door een bug in Firefox. Veel na elkaar ctrl-shift-tab doen, doet de browser blokkeren.

Oudt et u voor gezegg.

It gets worse before it gets better

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Zo is het maar net. In het begin is alles zeer eenvoudig en enorm wijs om bij te leren (programmeren, photoshop, fotograferen, genealogie), en dan is er een lange periode van bijleren met van tijd tot tijd een speed bump:

It seems that the longer you stick with a particular hobby or profession, the more complicated things get. In digital photography, once you get past that initial thrill of being able to view, edit, and print your own photos, you start to become aware of subtleties like the fact that certain colors on your monitor don’t match what is printed. You do some research and it seems that there is something called “color management” or “ICC profiles” that can fix your problem, but the whole concept seems almost like snake oil, or worse… some foreign language only spoken by rocket scientists.

Over the gamut and through the woods: colour management uitgelegd. [via Digital Photography Blog]

Quiz

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

On de hoofding no shit, Sherlock:

Category IV – The
Musketeer

You have a small, highly edited social group, and
you like it that way.
What Type of Social Entity are You?
brought to you by Quizilla

Book and language snob
You speak eloquently and have seemingly read every
book ever published. You are a fountain of
endless (sometimes useless) knowledge, and
never fail to impress at a party.
What people love: You can answer almost any
question people ask, and have thus been
nicknamed Jeeves.
What people hate: You constantly correct their
grammar and insult their paperbacks.
What Kind of Elitist Are You?
brought to you by Quizilla

Vorderingen

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Jan heeft zich vandaag van op zijn rug naar zijn buik gedraaid! Helemaal zelf!

What the…?

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

File under Nou Breekt Me Klomp:

yahoo

Ik moet van tijd tot tijd nog eens een applicatie of een plugin installeren (gisteren nog een tiff viewer voor het patent van Henry Perky en William Ford, vandaag Shockwave voor Catapult), maar dit is toch wel vreemd.

Ik wist niet dat er zo akkoorden waren tussen Macromedia en Yahoo!, en ik weet ook niet goed wat ik ervan moet maken.

Scribe

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Naar aanleiding van: nieuwe plugin geïnstalleerd, Scribe.

Het is eigenlijk zo eenvoudig als het groot is: de inhoud van de forms op een pagina worden gedumpt in een XHTML file, en kunnen later weer ingeladen worden. Voor het gemak wordt ctrl-S overridden, en de mens is van plan er later een autosave-functie in te steken.

Het is nog maar geïnstalleerd, en ik heb nu al een ctrl-S-automatisme ingebouwd :)

Vanthilt

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Dat is zó een slechte kwismaster, Marcel Vanthilt.

Nog naast het feit dat ik de indruk heb dat hij Quix dik tegen zijn goesting staat te doen, en het eigenlijk als beneden zijn waardigheid vindt, naast zijn voortdurend flauwe grappen waar niemand om kan lachen, is het gewoon zijn techniek die verkeerd is.

Het eindspel van Quix is dat de deelbemer een aantal vragen moet beantwoorden in een vaste tijd. Wat doet Vanthilt dan elke keer? Tijd verliezen. Al-tijd.

Voorbeeld. De vraag was iets als “wat is een oude naam voor Gent? denk aan de ham”. De kandidaat denk een seconden na, zegt an dat hij past. Vanthilt wacht een seconde, zegt dan “Ganda”, wacht nog een beetje, en dan “je weet wel, Ganda, zoals de Ganda ham hé”. Dan nog een beetje wachten, en dàn de volgende vraag.

Neen, zo moet dat niet. Het moet zo: vraag, “pas”, antwoord, volgende vraag. Niet wachten, niet uitweiden, geen grapjes, voortmaken!

Als de kandidaat het juiste antwoord geeft, is het trouwens minstens even erg: “hoe heet dat ding met die bollen in Brussel?” — “het atomium” — “juist, het atomium, in Brussel, jeweetwel, dat ding met van die bollen eraan, in Brussel, het atomium… [pauze] volgende vraag:…”

Om zot van te worden.

En naast tijd verliezen, nog zoiets dat mij zwaar op mijn zenuwen werkt: het lijkt alsof hij nooit voorbereid is. Het lijkt alsof hij de vragen op het moment zelf de allereerste keer ziet, met missprekingen en onduidelijkheden als gevolg. En dan telkens naar “de jury” roepen.

Tip: Ben Crabbé kan dat, want hij komt sympathiek over. Vanthilt niet.

En wat misschien nog het allerergste van al is, is dat hij niet eens de spelregels van zijn eigen spel kent.

Een tijdje geleden heeft hij “ontdekt” dat als hij de vraag aan het stellen was als de tijd net verlopen is, dat hij dan verder mag doen en dat de kandidaat nog mag antwoorden—het goede oude I’ve started so I’ll finish-principe van Mastermind.

Vandaag took the biscuit: hij heeft iemand de overwinning gekost omdat de spelregels niet duidelijk waren. De vraag (“hoe heet het gebedsgebouw van moslims”) viel net op de eindgong, en de kandidaat kwam niet meteen op het antwoord. Het was zo’n situatie van “het ligt op het puntje van mijn tong”, en Vanthilt was de mens aan het aanporren: “komaan! het gebedsgebouw van de moslims!” En een tijdje later: “het is.. een… mmmmm… mmmoooo…”

Die mens roept uit “een moskee!” — en Vanthilt: “ah jamaar, ik had het u bijna gezegd!” En ook wel: “jamaar, het duurde toch wel echt te lang”.

GRRR! Daarvoor, beste mensen van Quix, hebben ze in de betere kwisprogramma’s van die zoemertjes. Of belletjes. Of gongen. Zodat de kandidaat weet dat zijn bedenktijd over is.

Rum

maandag 2 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Al die betekenissen!

Geen nieuws…

dinsdag 3 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

…goed nieuws, zeker? Nyarlathotep drinkt weer en hij heeft geen koorts meer. Hij eet wel nog niet, en de dokter gaat hem grondig onderzoeken.

Doom 3

dinsdag 3 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Voor iemand anders het zegt: that’s some seriously scary shit there, bub.

De snelheid valt nog wel mee op mijn computer, ’t draait dan ook maar op 800×600. Alleen: donker dat het is!

WOLF! WOLF! WOLF!

dinsdag 3 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Gisteren:

The United States has raised to “high” its security alert level for major financial institutions in the New York and Washington areas. Tom Ridge, the secretary of the U.S. Department of Homeland Security, said “unusually specific” intelligence information suggests that Al-Qaeda attacks may occur at the World Bank and the International Monetary Fund headquarters in Washington, or at the New York Stock Exchange or several other financial institutions in or close to New York.

Vandaag:

More than half a dozen government officials interviewed yesterday, who declined to be identified because classified information is involved, said that most, if not all, of the information about the buildings seized by authorities in a raid in Pakistan last week was about three years old, and possibly older.

“There is nothing right now that we’re hearing that is new,” said one senior law enforcement official who was briefed on the alert. “Why did we go to this level? . . . I still don’t know that.”

[…]

The characterization of the age of the intelligence yesterday cast a new light on Homeland Security Secretary Tom Ridge’s announcement Sunday that the terrorism threat alert for the financial services sectors in the three cities had been raised. Ridge and other officials stressed Sunday the urgency of acting on the newly obtained information, but yesterday a range of officials made clear how dated much of the intelligence was.

[…]

At a news conference announcing his proposed intelligence reforms, Bush said the alert shows “there’s an enemy which hates what we stand for.”
“It’s serious business,” Bush said. “I mean, we wouldn’t be, you know, contacting authorities at the local level unless something was real.”

[Washington Post]

28-300

dinsdag 3 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Hola beer, wat is dat?

AF28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Aspherical (IF) MACROIt provides an impressive angle of view equivalent to that of approx. 465mm ultra telephoto when used with a digital camera — whoa! Maar één lens nodig voor zowat alle omstandigheden of zo?

Bij Konijnenberg staat wellicht een vorige versie aan 349 euro, wat eigenlijk inderdaad geen geld is, maar ik lees er wel een minder goeie review:

Onscherp, traag met scherpstellen en wanneer volledig uitgezoomed erg groot. Fletse fotos, en veel scherpte problemen, chroma en focus errors. Een afrader wat mij betreft, laat je niet verleiden door de goede prijs en compactheid (zoals ik wel ben geweest)

Hm. Dit is van twee jaar later, misschien is het beter? Hm.

Links

dinsdag 3 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Wijs! Een hele lijst voorbladen van muziek uit de negentiende en vroege twintigste eeux. Wel redelijk achterlijk dat er deze waarschuwing moet bij staan:

This site includes historical materials that may contain offensive language or negative stereotypes reflecting the culture or language of a particular period or place. These items are presented as part of the historical record.

Phishing is vuiligheid. Ik had 90% juist.

Handig: StartupCPL. Gaat na welke rommel zichzelf opstart bij het opstarten van Windows.

Amerika. Land of the Free. [via Bruno]

IMatch 3.4.0.26

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

IMatch is een bijzonder actief programma. ’t Is te zeggen, de ontwikkelaar is bijzonder responsief (nog responsiever dan die van Genbox, en dat wil heel wat zeggen) en de community errond is ook dik in orde.

Nieuwe versie vanavond, met onder meer:

Re-enabled support for TIFF/LZW and GIF format support in IMatch after the UNISYS patent on the LZW algorithm has expired world-wide.

Added support for relevant parts of the EXIF 2.21 standard (e.g. Nikon D70 or D2H after the firmware update).

T

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

O wat fijne t-shirts :)

Generatio spontanea

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

…or pretty well damn near it, it bloody well seems.

Elke nacht ga ik naar beneden de naakte slakken uit de pompbak en uit het katteneten vissen. Ik draai ze in een keukenpapier, en ik gooi het keukenpapier huizen verder in de goot (in de redenering dat ze geen honderd meter gaan afleggen om langs de voordeur, door de gang, door de keuken, terug aan het katteneten te zitten).

En elke nacht zitten er weer naakte slakken op het katteneten en in de pompbak.

En mochten het nu nog kleine slakjes zijn, maar neen: joekels. Vannacht was het bijzonder erg: twee gemiddeld grote in de pompbak, een kleintje in het afdruiprek, vier grote aan de deur, twee kleintjes op de droogkast. En drie enorme in of rond het katteneten:

vuile beesten

Ik zou kunnen korrels strooien (van die blauwe bollen), maar die zijn vreselijk giftig en ik vertrouw de kat niet. Ik weet ook dat ik van die bier-vallen zou kunnen zetten (en fles in twee snijden, bovenkant omgekeerd in de onderkant, bier in gieten, plat op de grond leggen), en dat heb ik ook gedaan, maar ze weigeren erin te kruipen.

Bah.

Toegekomen

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Huh. Een geluk bij een onfortuinlijke situatie.

Mijn rug doet de laatste dagen en weken zodanig pijn dat ik niet meer uit de zetel geraak, en zeker niet om zoals eigenlijk het plan was, naar de familie in Nederland te gaan.

Dus zit ik alleen thuis terwijl Sandra met haar vader en Louis en Zelie en Jan naar Charlotte en David en Jef en Louis is.

Ik had vanmorgen al gebeld naar Konijnenberg om te informeren naar de status van mijn bestelling van een tijdje geleden. Die zou gisteren of vandaag opgestuurd worden, zodat ze morgen of overmorgen of de dag erna zou kunnen toekomen.

Wat blijkt? Ze moet gisteren verstuurd zijn, want de man van de post belde daarnet aan de deur met mijn pakje.

Joy!

update, geen tien minuten later: nog pakjes! Een e-book dat ik besteld had, en mijn nieuw konijn van de maand!

Tralala

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Pakjes uitgepakt:

schwag

Ik heb nog maar een paar foto’s gepakt met de 50mm, maar ik ben er al content van. Het is een vreselijk el cheapo bastardo-geval, helemaal plastiek en zo, maar bon. En we spreken aan 1.8 met f/8000 (in de schaduw!) wel over een machtig kleine depth of field:

DSC_4776

Die 6T om voor de lens te zetten laat me toe om ongeveer twee keer dichter tegen het onderwerp aan te zitten, en dat maakt wel degelijk een groot verschil. Kwestie van vergelijken, twee keer een ongeveer even grote spin (die links is iets kleiner), met met en zonder diopterding, allebei op dezelfde schaal (klik voor 100%) en zonder foefelderij in Photoshop:

spinnekop

Die linkse is in minder dan ideale omstandigheden getrokken ook (wind en geen zon), maar ’t geeft toch een idee.

Derde toegekomen ding: een Manfrotto 488 statiefkop. Jawel: gewoon 488, niet 488RC0, die hetzelfde is als de 488 maar dan wel equipped with a 3049 quick-release camera plate with a secondary safety catch and two spirit levels for precise levelling on both vertical or horizontal axis.

Nu ja, de mensen van Konijnenberg gebeld, ik stuur het terug, zij sturen mij alvast het juiste item, en ze storten het verschil in portokosten op mijn rekening terug.

Kee-yooooote!

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Oooooo wat een schattig zebraspinnetje dat er op de muur zat!

Ik had uiteraard mijn fototoestel rond mijn nek hangen, maar helaas met de 50mm erop gevezen. Resultaat, als ik er zo dicht mogelijk bij ging staan:

DSC_4822

Niet zo fijn. Zoals 99% van de dag het geval is, zat de muur in volle schaduw, en het beest zat op meer dan ooghoogte, dus het zou in ieder geval geen gemakkelijke foto worden. Maar in ieder geval toch beter met de 70-180, en ook de kans om, als ik zo hoog raakte tenminste, nog eens te kijken of de 6T iets deed.

Het is dus effektief niet vanzelfsprekend, maar toch een foto kunnen pakken. En enorm geluk gehad: het beest heeft juist een andere spin gevangen. Ik heb het ze zien doen: de prooi zelf had ik niet eens gezien, zo klein was ze, maar plots sprong de zebraspin een centimeter of zo vooruit en was het prijs:

knippe! zegt de spinne

Voor een duidelijker beeld, zie fotolog.

Thotep

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Nyarlathotep is dood.

In ’t kort: hij had een middenrifbreuk waarbij een deel van zijn maag door het middenrif zat. Dat is helemaal opereerbaar, maar omdat hij een paar dagen niet gegeten en gedronken had, was zijn hart verzwakt en waren zijn nieren helemaal niet meer in orde, en zou hij geen leven gehad hebben mocht hij erdoor gekomen zijn.

nyarla

Dit is een foto van vorige week zondag. Hij was zo ongeveer de braafste kat ter wereld, en hij is dertien geworden.

Het leven is niet eerlijk.

Guide to D70

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

’t Is wel goed, dat boek van Thom Hogan. Geen miskoop. Het zit vol nuttige informatie, van grote dingen tot kleine handige tips.

Ik zit aan bladzijde 171 van de 510. Het begin was wat bof, met veel vanzelfsprekende informatie over het toestel en de batterij en de sensor en zo, maar nu zit ik de bracketing en de metering modes net voorbij, en ik het is wat omgeslagen van ho hum, volgende bladzijde naar miljaar, dit moet ik toch zelf ook eens doorwerken.

All in all, goede aankoop geweest.

Slakken

woensdag 4 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Vurte beesten:

vuile slekken

Nog niet eens 24 uur nadat ik grote kuis gehouden heb: tien slakken gevangen met mijn jupiler-slakkenval.

Huh

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Eigenlijk wel grappig:

Dzhadan is part of a tide of emigrants who have returned to Russia from Israel over a litany of concerns: the second intifada, Israel’s worsening economy, an inability to adapt to cultural and social realities. According to a study released this March, at least 50,000 emigrants returned from Israel from 2001 to 2003.

[via Moscow Times]

En op hetzelfde onderwerp (min of meer):

The Law of Return (1950) grants every Jew, wherever he or she may be, the right to come to Israel as an oleh (a Jew immigrating to Israel) and become an Israeli citizen.

[…]

Since 1970 the right to immigrate under this Law has been extended to include the child and the grandchild of a Jew, the spouse of a Jew, the spouse of a child of a Jew and the spouse of a grandchild of a Jew. The purpose of this amendment is to ensure the unity of families where intermarriage had occurred; it does not apply to persons who had been a Jews and had voluntarily changed their religion.

Groovy.

Shadow/Highlight

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

In een blog entry van het soort waar ik het schijt aan heb (A-list mens “ontdekt” in een programma een feature die elke half normale gebruiker al eeuwen weet zijn en weet te gebruiken, A-list mens wordt daarop uitvoerig bedankt door sycofanten allerhande), schrijft de mens van Design By Fire meer uitleg over Shadow/Highlight (de feature in kwestie):

It is more than a repackaged Curves tool. Todor and Chien (the two brilliant engineers who work on a lot of the algorithmic stuff in Photoshop) found a way to analyze an image and recursively move through it to correct shadow or highlight detail. As the algorithm moves through the image, it’s analyzing whether a radius of pixels fall into a shadow or highlight area and corrects to the slider value.

The end effect is the feature locking down certain areas while it fixes others. This brings out detail in ways that are both subtle in those areas, but dramatic in the overall scheme of the photo.

To do this with Curves would require multiple layers, each with detailed layer masks to lock out certian areas. Further, with Curves, you would still have the issue that curves “pull” pixels in directions (it’s a curve so the correction is distributed over the curve). So as each layer overlaps, areas where the layer masks overlap create competing corrections on the pixels in that overlap.

Shadow/Highlight bypasses all of that, while also producing a superior image in many ways to that technique.

It’s the kind of feature we’ll see more of in the second decade of graphics software. The first decade was getting the bare bones, brass tacks sorts of things working. We are now moving past that, building features based on the wealth of knowledge collected in that decade.

Now, In Photoshop we have Shadow/Highlight and Replace Color. With InDesign, we have a text engine that can analyze across multiple pages to create the best color for text with the least amount of hyphenation, awkward word and letter spacing and river control. Illustrator is getting some new features in this respect as well, but you’ll have to wait and see what they are.

Shadow/Highlight definitely is a killer feature.

Dat is boeiend en interessant om weten.

En, ook wel grappig, in dezelfde commentaren ontstaat een discussie tussen de mensen van DxF, die van zeer zeer nauw te maken heeft (gehad) met Photoshop en een fanboy van Gimp.

Wordt vervolgd.

Ontbinding

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

De emmer met tuinafval heeft sinds een paar dagen een andere geur gekregen.

Hij heeft een tijdje echt vies geroken, zo van yeaurghh en ook wel van rottend vlees, maar nu heeft hij een eigenlijk wel aangename geur van paarden- of koeienmest gekregen.

Ik waan mij op den buiten als ik in die hoek van de koer zit—nostalgie.

Het feit dat er nu ook parasieten op de parasieten komen, is een teken dat er zich een soort natuurlijk evenwicht aan het vormen is, vermoed ik. Misschien zou ik beter een compostbak kopen of zo?

And so it begins…

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Microsoft Launches Web Log Service in Japan.

Microsoft Corp. said on Wednesday it was launching its first-ever Web log service in Japan next week and aimed to have one million users in the first year, intensifying competition with Google Inc.

[…]

It has yet to be decided when Microsoft will launch a blog service in the United States, Europe and elsewhere.

Juich!

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Twee dingen:

1. Foto Konijnenberg heeft Amazon van de eerste plaats op mijn top tien klantvriendelijkheid gestoten

2. Minder dan 24 uur nadat ik ze getelefoneerd heb om te vragen of ze misschien geen verkeerd model opgestuurd zouden kunnen hebben, heb ik mijn Manfrotto 488RC0 in handen.

Het ziet er een dik in orde gerief uit: waterpassen horizontaal en vertikaal, handige quick-release plate , pan lock en ballhead lock, zwaar maar niet te zwaar, kwaliteit quoi.

Prime

donderdag 5 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Het is een wreed wijs lensken, die 50mm f/1.8, en ik begrijp eigenlijk niet goed waarom.

DSC_4954

Els is vanmiddag langsgekomen, en ik heb van de okkasie gebruik gemaakt om wat foto’s te trekken.

DSC_4936

Aquarium

vrijdag 6 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Now this I’d buy for a dollar:

lrgaquariass

Euh… wat? U zegt? $1.100? En de vissen en het aquariummateriaal zijn nog apart te kopen?

En, nog veel belangrijker, als ik doorspoel blijven die beesten gewoon zitten?

Bedriegtenboel! [via]

Links

vrijdag 6 augustus 2004 in Links. Permanente link | Geen reacties

Henri Cartier-Bresson. Mighty impressive.

Twee fantastische filmpjes, om verschillende redenen: This Land en Creep.

’t Is beter dan Michael Jackson, that’s fer sure: man verandert zichzelf in alien. Die hele Body Modification is niet mijn ding, maar er zitten wel mooie dingen bij. En ook wel griezelverhalen.

Laugh out loud time: airpwn. Een utility dat elke jpeg die in een browser opgeladen wordt in een wifi-netwerk vervangt door de mens van goatse :)

Te koop: tandem

zaterdag 7 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Oy. Een spijtige conclusie: de eerste jaren zal het er niet meer van komen om op een tandem te rijden.

En dus staat de onze te koop. Indien geïnteresseerd, laat een boodschapje. Ik pak morgen wel een foto of zo.

Beest

zaterdag 7 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Een sluipwesp? Daar lijkt het op, in ieder geval:

weps?

On the off chance dat het zijn eitjes zou leggen in de viezeriken die onze rozen kapotvreten, heb ik ze een tijdje gevolgd. Er is niets gebeurd. Spijtig.

Slekke

zaterdag 7 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Weeral (alweer). Nacht na nacht na nacht:

bah

Vandaag gelukkig maar één grote: deze hierboven was zo’n goeie 15 cm lang. En daarnaast een viertal gemiddeld grote die rond de slakkenval aan het kruipen waren.

Ik heb ze allemaal in de fles gekieperd en er for good measure nog een fles bier over gegoten. Kunnen ze verdrinken en er ondertussen ook ngo wat plezier aan beleven.

Watterson rules

zaterdag 7 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Leve Calvin & Hobbes. Calvin’s vader is mijn rolmodel.

Stillekes

zondag 8 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

’t Is hier wat stillekes. Ik heb veel pijn aan mijn rug en ik ga om de zoveel tijd over en weer van de zetel naar mijn bed.

En voor de rest: ik ben betatester van een Machtig Wijs Programma geworden, daar kruipt ook wat tijd in. En ik ben achter met The Annotated Today in Alternate History.

Zucht.

Backup

zondag 8 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Lang uitgesteld en voor mij uitgeschoven, voornamelijk bijna letterlijk door belangrijke bestanden van computer naar computer en harddisk naar harddisk te schuiven, maar ’t is er toch van gekomen: ik ben backups aan het nemen.

Voorlopig met, of all things, Nero BackItUp. ’t Was ’t enige dat ik liggen had dat zonder morren double density DVD’s schrijft. Het Ik denk dat een dagelijkse incrementele backup naar een andere harddisk en een wekelijkse incrementele naar DVD en een maandelijkse of zo volledige moet volstaan.

En voor de zekerheid regelmatig DVD’s naar mijn ouders brengen of zo, kwestie van decentraliteit.

[update: na drie DVD’s weigerde Nero nieuwe DVD’s te aanvaarden. Hij reageerde gewoon niet als ik een nieuwe DVD in de computer duwde. Resultaat: een onvolledige backup en drie vermooste DVD’s. Feck.]

Muppet

maandag 9 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

’t Is tegenwoordig regelmatig Muppet Show op Ketnet, en alle keren bedenk ik hoe weinig ik daar eigenlijk van snapte in de tijd. En, als we er met de kinderen naar kijken, hoe veel zij er van genieten.

Niet dat ze het allemaal door hebben, maar de zweedse chef blijft grappig natuurlijk, en de monsters, en de liedjes, en vanalles. En voor ons zijn er dingen als

Kermit: Switzerland has given us watches, chocolate, and silliness. We take you now to the Alps for the latter.

…waarna onder meer deze lyrics volgen, op de toon van “les jolies colonies de vacances”:

Your foot is in my pumpkin pie
youkaïdie youkaïda
Underwear with ham on rye
youkaïdie aïda
Chicken lips and silly things
We’re unemployed so let’s all sing

If all the maidens said “sha boom”
youkaïdie youkaïda
My belly button left the room
youkaïdie aïda
The northern mill’s can fix me stray
But we are fools so what the hey

En als Petula Clark een vis uit een piano haalt, is dat ook al grappig op zich voor de kinderen, maar als zij vraagt What’s that? en Rowlf antwoord Oh, it’s just the piano tuna, dan lig ik weer op de grond.

En zeggen dat de Muppet Show op DVD uit is!

Stuff

maandag 9 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Addictive.

E bloody gads. Dit is al vijf jaar een probleem met Mozilla, is hier te vinden, maar tot juli 2004 was het onder een vijf-jaar-embargo. In 2002 werd er nog dit over gezegd:

I object to opening this bug as long as we don’t have any fix for
this problem (if nothing else, this bug gives just way too many good ideas, some
with ready implementations, for bad guys).

Slik.

Wikipedia

maandag 9 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Ik weet niet goed hoe het zit met de rest van de mensheid, maar sinds een tijd is Wikipedia mijn eerste stop als ik over eigenlijk ongeveer gelijk wat iets wil weten.

Ik denk dat het niet zo lang meer zal duren voor Wikipedia de Brittanica voorbijvliegt. En eigenlijk, zou het geen fantastische zaak zijn als de hele Brittanica in Wikipedia zou gestoken worden?

Als ik helemaal niet meer weet wat gelezen, en er is niet direkt een boek bij de hand, kan ik er altijd ene paar uur doorbrengen. Bijvoorbeeld te beginnen in Aryan invasion theory en van daaruit verder lezen. Of gewoon de gebeurtenissen van de dag bekijken en doorklikken.

Nee, uitstekende site. Beter geworden dan IMDB, al jaren mijn vorige nummer één voor Best Collaborative Internet Wossname.

test van bij flickr

maandag 9 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties


papa
Originally uploaded by mvuijlst.
om eens te kijken wat het geeft

Links

dinsdag 10 augustus 2004 in Links. Permanente link | 2 reacties

Now we’re talkin’: een memory card met twee terabyte erop [via Photography blog]

SP2. Op weg om XP Service Pack 2 te installeren. Dit is de versie voor “IT Professionals and Developers”, wat blijkbaar wil zeggen dat ze groter is dan de “gewone” versie omdat alle files voor alle versies van XP erbij zitten. Wie meer geduld heeft dan mij, kan altijd wachten tot binnn binnen een paar dagn, wanneer het in de normale Windows Update zal zitten.

De incompetentie van de Bush-administratie, ten voeten uit.

En Fafblog wordt met de dag beter en beter. De laatste paar entries zijn bijna poëtisch in hun tragiek en humor.

xpsp2

dinsdag 10 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 9 reacties

Kijk eens aan:

xpsp2

Service Pack 2 is geïnstalleerd. Ik denk niet dat ik er er echt heel veel aan ga hebben, ik heb een firewall en ik ben zeer voorzichtig en ik heb de laatste updates altijd en zo, maar bon.

Misschien dat ik toch maar eens een antivirusprogram installeer, zelfs al heb ik in al mijn jaren computeren nog nooit een echt virus op mijn computer gehad.

Wat is tegenwoordig de beste antivirus? Ik zou uit gewoonte geneigd zijn om McAfee te pakken (wegens alsdat mijn vorige werkgever dat placht te verdelen en zo), maar ik weet het eigenlijk niet. Eens rondkijken.

update: ik ben nù die boodschap van “your computer is at risk” al beu. ’t Is de trial van Norton geworden.

update: Norton Antivirus in PANIEK!!!-modus, een Bloodhound.W32.EP gevonden. Vals positief, in een file waarvan ik zeker weet dat er geen virus in zit. Zucht.

ALA (ah la la)

dinsdag 10 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

’t Is tegenwoordig gene vetten meer bij A List Apart. Ik bedoel maar, A Better Image Rotator? Zucht.

Brings out the star in you

dinsdag 10 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Lux douchegel. Maakt van een fris, mooi jong meisje een verlepte, uitgedroogde bijna-has-been.

Waar de mensen met hun hoofd zaten toen ze zo’n mooi meisje onder invloed van Lux lieten veranderen naar Sarah Jessica Parker (met uitgedroogd vel, platte twintig na acht-borsten, rimpels en wonky neus), ik weet het niet.

Hosting

dinsdag 10 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

De knoop is doorgehakt. Ik ben het, licht gezegd, redelijk beu dat ik geen persoonlijke website meer heb naast wat ik hier op typepad heb.

Door een monumentale en onbegrijpelijke fuck-up misverstand op het werk ben ik ondertussen al een maand al mijn websites kwijt. Sites die daarvoor zowat negen jaar ononderbroken gewerkt hadden.

Zeer, zeer frustrerend.

Dus, na wat mails over en weer naar een zeer vriendelijke en ondersteunende support-afdeling, ga ik een account openen bij Exabytes. En zal ik mijn websites terughebben.

En misschien verhuis ik dit weblog dan ook wel naar een eigen MovableType of (more likely) WordPress.

En dan kan ik ook mijn boeken weer online zetten.

En dan zou ik misschien wel eens kunnen beginnen aan het echt verder verwerken van mijn bibliotheek.

Things ain’t getting better

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Niet zo fijn.

Ik ben op 1 februari van een trap gevallen, pakweg een goeie drie maand in afgrijselijke pijnen doorgebracht (I kid you not), dan in mei-juni eigenlijk relatief snel relatief veel beter geworden, maar sinds pakweg begin juli is het er helemaal niet beter op geworden.

Bijna integendeel zelfs: ik heb nu meer pijn in mijn rug dan in pakweg juni. De kinesist zegt dat ik het al met al nog zeer goed doe, toch voor wat mij overkomen is (helve ruggengraat opengewerkt, rug vol metaal en zo), en dat ik alles doe wat ik moet doen qua houding en opheffen en dingen, maar toch: ’t is niet echt fijn.

Er is ook nog een kleine zaak van sonderen voor number ones: de bedoeling is dat ik uiteindelijk ooit nog wel eens naar het toilet kan gaan zonder praktisch een halve meter buis te moeten inbrengen, en daar was ook wat beterschap in aan het komen, maar nu ook al meer dan een maand niet meer:

sonde stats

Dat die groene lijn daarboven blijft, is normaal. Maar die blauwe lijn zou naar helemaal beneden moeten gaan. En ze blijft al een hele tijd hangen waar ze nu is. Wat niet goed is.

Zucht.

Morgen afspraak maken met de neurochirurg en met de uroloog.

Zucht.

Italië

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Daarnet gehoord op Newsnight: fatta la legge, trovato l’inganno.

Als er iets is dat Italië ten voeten uit typeert… :)

Te koop: tandem (II)

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 7 reacties

Een tandem: niets zo goed om er met twee op uit te trekken. En ook met kinderen is het te doen: als ze klein zijn op het zeteltje achteraan (meegeleverd), en als ze groter zijn in een aanhangwagen erachter (niet meegeleverd).

Te koop dus:

tandem

Zeer druilerige foto, ik weet het, maar ’t is in de regen getrokken en ik kon hem niet verzetten.

In ieder geval: niet veel gebruikt, in goede staat (banden op te pompen, dat wel). En niet veel geld, ’t is kwestie dat hij naar een nieuw thuis gaat waar hij meer geapprecieerd zal worden.

Yeurgh

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Niet één, niet een paar, maar twaalf vieze naakte slakken in de keuken. Van het type dat professionelen wel eens die smerige enorm grote van meer dan tien centimeter lang die aan het katteneten zitten en in de pompbak rondkruipen noemen.

En naast die grote ook nog een plethora kleiner grut.

Ik heb ze allemaal zonder pardon verzopen in bier.

Dedju.

Ouch!

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

As long as we’re re-examining the 1960s, looking for signs of character, trying to decide if a man who volunteered for combat and was decorated five times was more or less courageous than a guy who didn’t even show up for his own medical exam… here’s George W. Bush during his college days, hitting a fellow sportsman in the face.

The wheels are in motion

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Eigenlijk ongelooflijk hoe gebruiksvriendelijk al die dingen tegenwoordig geworden zijn. Ik heb op een uurtje tijd mijn hosting min of meer volledig in orde gebracht:

 • plan gekozen bij Exabytes: het is het goedkoopste ColdFusion-ding geworden, omdat

  • ColdFusion is cool en gemakkelijk
  • er zit ook PHP en ASP.NET bij
  • het goedkoopste, want als ik toch boven de toegestane gigabytes per maand zou geraken, dan nog kan ik kostenloos upgraden
 • bestelling geplaatst, bestelling betaald, domain transfer in orde gemaakt
 • domein aliassen opgezet (vuijlsteke.net en pattyn.net laten verwijzen naar zog.org)
 • CNAMES naar typepad opgezet
 • subdomeinen (michel., sandra., louis., jan., books., …) opgezet
 • mailaccounts (catchall en andere) opgezet
 • mailforwarding voor sandra (at pattyn.net) en een paar andere opgezet
 • ftp access en accounts in orde gemaakt

De techniek staat voor niets.

Als het allemaal goed verloopt, begin ik morgen DSNs aan te maken en databases te versluizen. En als Iwein terug op ’t werk is, gaat hij de oude server waar mijn dingen op stonden, losvijzen, dat ik er ook aan kan om de data ervan te halen.

Ah ja, en het zou dus kunnen dat het hier morgen of zo een tijdje uitligt als de CNAMEs niet meteen pakken, maar bon, dat is dan iets dat we dan wel zien.

Operatie

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Reinhart moet in de loop van gisteren ergens geopereerd zijn. Ik vraag mij af hoe het afgelopen is: een dubbele hernia in zijn nek, ’t is ook niet mald.

Later vandeweek er eens naartoe gaan peis ik.

update: ’t schijnt dat hij het goed stelt en alles OK is. Which is nice.
update 2: en ’t schijnt dat hij vrijdag of zaterdag naar huis zou mogen. Which seems very early.

Mijn zevende maand

woensdag 11 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Het boekje van zeven maand van de bond van grote en jonge gezinnen bond van jonge gezinnen gezinsbond is binnen. Jan is vijf maand en een half. Even nakijken:

Motorische ontwikkeling

als ik op mijn rug lig, speel ik met mijn voetjes
Check. Jan heeft een paar weken geleden zijn voeten ontdekt, en nu kan hij er niet meer afblijven. Hij steekt ze soms alletwee tegelijk in zijn mond. Als hij kon, hij zoog ze tot aan de knieën naar binnen.
ik draai me actief van mijn rug op mijn buik
Check. Da’s ook al een tijdje geleden, maar ik was er redelijk van onder de indruk als het voor het eerst gebeurde.
als je me onder de oksels pak en rechtop houdt, buig en strek ik afwisselend mijn beentjes
Check. Hij kan er nog niet echt op steunen, maar hij gaat op en neer gelijk een russische volksdanser.
ik kan al fink rechtzitten in mijn kinderstoel, maar ik heb nog niet voldoende evenwicht om alleen, zonder steun te ziten
Check. Hij blijft zelfs mooi recht op mijn buik zitten, maar dat is een kwestie van hem zorgvuldig te balanceren en dan te hopen dat noch hij noch ik teveel wriemelen. Want dan zakt hij zo heel langzaam weg.
ik kan met elk handje tegelijk een voorwerp grijpen en dat vasthouden
Check, en hoe. Jan pakt alles vast wat hij ziet, met één of met twee handen. En dan steekt hij het in zijn mond. Daarnet had hij nog met zijn twee handen de draad van de telefoon vast, en als hij had gekund, zat de telefoon zelf in zijn mond.
ik draai speelgoed tussen mijn handjes, bijvoorbeeld om het goed te kunnen bekijken
…of bijvoorbeeld om het goed in mijn mond te kunnen steken. Check dus. Hij doet zijn zuigding van de ene hand naar de andere, steekt ze in zijn mond, haalt ze er weer uit, draait ze helemaal rond, en ik denk dat hij zelfs zijn best doet om ze op de juiste manier terug in zijn mond te steken.

Zintuiglijke ontwikkeling

ik zoek gevallen voorwerpen en kijk daarbij naar beneden. Ik leer dus twee heel belangrijke lessen: dat de dingen naar beneden (en niet naar boven) vallen, en dat de dingen niet voor altijd verdwenen zijn als ik ze niet meer kan zien
Check. We kunnen alleen maar hopen (tegen alle hoop in, ik weet het), dat hij niet systematisch alles op de grond gaat smijten om de zwaartekracht proefondervindelijk te testen. En om te zien hoeveel keer hij ons zijn gerief kan doen oprapen.

Sociale ontwikkeling

ik volg nauwkeurig en geboeid de handelingen van bekende en vetrouwde personen
Check. Als hij op mijn schoot zit, volgt hij wat ik met het keyboard doe, en met de afstandbediening, en wat er op het computerscherm gebeurt. Toegegeven, waarschijnlijk is het omda hij alles wat beweegt, desnoods via zijn voeten, in zijn mond probeert te duwen, maar ’t is toch aandacht.
in mijn taalontwikkeling rijg ik verschillende lettergrepen aan mekaar. Ik vernaer daarbij ook van toonhoogte en geluidssterkte. Zo is het net alsof ik een heel verhaal vertel.

Check, en hoe. Als het hem zint, begint hij verhalen af te steken. Epische verhalen. Als stond hij in een stationsgebouw en moest hij een aanstormende trein overstemmen.

Ik weet wel dat ze in die boekjes de milestones zeer ruim rekenen, maar we zitten toch zeker op schema. Niet dat w’er mee inzitten.

Tiens

donderdag 12 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Iets in deze zin was ik nog nooit tegengekomen: een dame die (zeer) diep in de New Age-dingen zat, maar er nu niet meer in zit.

Niet zomaar iemand die ooit eens een aromatherapiecursus gevolgd heeft, of die infinitesimaal verdund krijt slikt tegen allergieën of voetreflexologie doet of dergelijke, nee:

I’m not really sure how to introduce myself, except perhaps with this paraphrase: “I have seen the enemy, and she is me.” I’m an author and healer (or I was, actually) in the metaphysical culture. I wrote about energy and chakras, auras, healing, the different kinds of psychic skills . . . the whole shebang. I’ve traveled throughout the states doing book tours, seminars, and workshops. I’ve appeared at all the top New Age venues […] My books have been translated into five languages, and I’ve even had a title in the One Spirit Book Club. Understanding the metaphysical/New Age community and culture has been a central focus of my life and my career.

I’m not just a member of the New Age community – I’ve also been a purveyor of the very things the skeptical community is so concerned about. I’ve been involved in metaphysics and the New Age for over thirty years, I’ve written four books and recorded five audio learning sets in the genre, and I was considered one of the leaders in the field.

Niet gedutst dus.

Enfin, het artikel spreekt voor zich.

Ik begrijp helemaal wat ze zegt over James Randi:

I know he would not like to hear this, but it’s still true: James Randi’s behavior and demeanor were so culturally insensitive that he actually created a gigantic backlash against skepticism, and a gigantic surge toward the New Age that still rages unabated.

I certainly understand and support James Randi’s anger, frustration, and even vitriol now (especially after having lived through the New Age for so many decades), but all I could see then was a very sarcastic man who seemed to attack [Uri] Geller personally. Now, after having been a regular visitor to Randi’s Web site (www.randi.org), I can see him as a deeply caring man who works tirelessly for an important cause. I also see that he is very concerned about some of the unbalanced New Agers who write to him in barely legible missives. I empathize with Randi, because people like that write to me, too (though I take on the role of hero in their fevered fantasy lives, while Randi is treated as a villain). Now that I can see him as an individual and understand his culture, I can see James Randi as the excellent (and intense) man he is-but it took me a while.

Ik ben naar een lezing van Randi geweest toen hij hier in Gent passeerde. Sceptisch, ook in de zin van aura’ en chakra’s en Von Däniken en andere nonsens was ik al een tijdkje, maar als ik erover nadenk, was dat de dag dat ik definitief besefte dat ik eigenlijk 100% ongelovig was.

Eigenlijk wel een ontroerend en goed artikel van mevrouw McLaren. En zo had ik het eigenlijk ook nog nooit bekeken:

One of the biggest falsehoods I’ve encountered is that skeptics can’t tolerate mystery, while New Age people can. This is completely wrong, because it is actually the people in my culture who can’t handle mystery – not even a tiny bit of it. Everything in my New Age culture comes complete with an answer, a reason, and a source. Every action, emotion, health symptom, dream, accident, birth, death, or idea here has a direct link to the influence of the stars, chi, past lives, ancestors, energy fields, interdimensional beings, enneagrams, devas, fairies, spirit guides, angels, aliens, karma, God, or the Goddess.

Couch potato

donderdag 12 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Nog een geluk dat ik juist gedaan had met eten:

40-year-old Gail Grinds was literally stuck to her couch and had to be removed surgically at the hospital. Authorities estimate she had been on the couch anywhere from two to five years.

Meer details (voor sterke magen) alhier.

update: oooo! goody! nog meer details:

Inside the home, the floor and walls were matted with feces, and trash was strewn across the floors, some which were bare concrete.

..en dit vind ik eigenlijk nog angstwekkender:

Court records show Gayle Grinds cared for a young niece and nephew after the death of her sister in 1992. Those children are now 19 and 15, but their whereabouts were unclear Wednesday.

Have they checked the couch?

Pano

donderdag 12 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Eens kijken of dit werkt…

test pano

Als alles goed is, brengt een klik op het beeld hierboven u op onze koer zoals hij er nu uitziet, als het heel erg donker en druilerig is, en voor hij verbouwd is.

De bedoeling is dat die oranje muur helemaal bedekt wordt met klimop en clematis, en dat de rest gekaleid wordt zoals het achterhuis. En dat al de brol die er staat, weggewerkt wordt. En dat de tandem verkocht wordt.

En we zijn er nog niet helemaal uit hoe de koer op de grond zou kunnen zijn.

PS: niet evident, zo met zonder statief. En ik heb de verkeerde foto van helemaal onderaan genomen, maar bon. Beter dan niets.

Straks (vannacht) ga ik eens op de fiets kruipen en een paar straten verder eens een panorama proberen maken.

“We’re CNN, and we approve of this message”

donderdag 12 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Euh… what the fuck?

Kerry zegt “I believe I can fight a more effective, more thoughtful, more strategic, more proactive, more sensitive war on terror that reaches out to other nations and brings them to our side.”, en de verzamelde republikeinen springen met de hulp van CNN op “sensitive”? Is dat insinueren dat hij een homo is of zo?

update: heh. Petard, hoist, one’s own—was daar niet zo’n uitdrukking of zo?

Spannend!

vrijdag 13 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Zog.org is getransfereerd naar een andere registrar, weg van Evil Incarnate.

Dat domein zat daar al sinds einde 1994 of begin 1995, en ondanks alle miserie die ik over de jaren heb gehad met Internic / Network Solutions / Verisign heb ik eigenlijk nooit een andere registrar gebruikt.

Bij deze dus wel.

En meteen ook organization / admin / billing / technical aangepast (stond nog op mijn vorig adres), en de nameservers naar Exabytes verhuisd.

En dus met een beetje geluk, aangezien alles bij Exabytes al goed ingesteld staat van A en MX en CNAME, zou tussen dit en pakweg 24 uur www.zog.org weer moeten werken, en books.zog.org ook, en allerlei andere dingen ook, en e-mailadressen @zog.org ook.

Dan in de loop van volgende week eens de inhoud van de oude server losweken en uploaden naar Exabytes, en ik zou weer heeltegader Back in Business moeten zijn.

[trouwens: handig voor wie geen Linux (of OSX) bij de hand heeft]

Blade Runner

vrijdag 13 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Eigenlijk: deze mens heeft gelijk. Blade Runner is beter als Deckard toch een mens is en geen replicant.

Ik denk dat ik Blade Runner nog maar eens in de DVD-speler ga steken vannacht. Zó’n goeie film!

Opening

vrijdag 13 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

De openingsceremonie van de Olympische Spelen.

Wreed schoon gedaan van ringen van vuur in het midden van het water.

Enough with the Greek nationalism already! De president met een applaus, een jongetje met een griekse vlag met applaus, het volkslied, tralala. Tijd voor olympische dinges begod.

Een dame met een marmeren hoofd en een centaur, tiens ik vraag me af hoe ze dat beest doen lopen?
Oooo en een schoon marmeren beeld met een lasershow erop, en ooo het is een transformer kijkt eens hoe het in stukken vliegt! Achttien stukken die naar beneden zweven, ik vraag mij af wat ze gaan maken.

Uh, kijk, daar zit nu een vent in het midden van het water, waar komt die vandaan? Ooo schone muziek van Mahler en een diashow op die stukken standbeeld.

Kijkt, Eros en een nagespeelde verkrachting, hoe fijn. Jolijt in het water met een meneer die achter een dame loopt, en met een Eros die erboven zweeft, plastieken-vleugelgewijs.

Yo check it! Minos begod! Mycene begod! Kourossen gedimme!

Oei! foutje! Meneren met koptelefoons die niet in beeld mochten zijn!

Allez ju, verder. Theater, en Diogenes, en Bacchanten, en Hercules en de Hydra. En Athena en Zeus en Hera en we zijn gelijk in de vijfde eeuw geraakt. Jaja: het Parthenon en de kariatiden en Nike en alles.

Vraag mij af wat ze gaan doen met het Ottomaanse rijk.

Kijk kijk Alexander en Aristoteles. Ooo, beetje stemmingswissel: Byzantium. Theodosius!

DINGDONG! Greece: this is your life! Voor wie het niet zou gedacht hebben: er niets gebeurd tussen pakweg 700 na Christus en 1830.

Zeer zwak. En ik vermoed dat ze ook niets gaan zeggen over Demis Roussos zeker? Pfff. Nee, ’t is Maria Callas die ze pakken voor muzikale omlijsting. Een gemiste kans.

Eikesbah!! Een dame die doet alsof ze zwanger is, maar ze blijkt zwnger te zijn van een familie gloeilampen of zo.

Eheh. Groovy: een dubbele helix in laserlicht boven het water.

En ze steken het licht weer aan. Tralala, veel mensen die rondlopen, en die stukken beeld die in eht water lagen worden gelijk weer naar boven gehesen. Eh, een olijfboom stijgt lijfelijk ten hemel, ’t is wat.

Tiens, allemaal mensen met flessen water aan hun riem of zo? Enfin, tijd voor de atleten blijkbaar. Saint Lucia. St. Vincent en Grenadine-eilanden (of zoiets). San Marino. Angola.

DJ bloody hell Tiesto??? What the??

Azerbaidjan. Egypte. Ethiopië. Haïti. De Kaapverdische Eilanden. Ivoorkust. Albanië. Algerije. Amerikaans Samoa, en de volledige delegatie (vier man?) flipt een geit. Zeer fijn. Andorra. Antigua en Barbuda.

Argentina is gelijk met achthonderd man gekomen, en Tiesto begint een beetje zijn stride te htten.

Armenië is denk ik zonder uniform gekomen, ’t is ook altijd iets. Aruba. Australië, miljaar weer zo’n delegatie. Oostenrijk. Afghanistan, met een zeer enthousiast applaus, en een dame die de vlag draagt, ik word er helemaal warm van. Vanuatu (Yumi yumi yumi). België! In camouflagekleuren! Zeer goed!

Venezuela. Bermuda, in Bermuda-shorts en zwarte kousen, ’t was te peizen. Vietnam. Bolivia. Bosnië-Herzegovina. (en ik vraag me af hoe ze FYROM gaan aankondigen trouwens)

Bulgarije. Brazilië. De Britse Maagdeneilanden, met vijf man; Frankrijk, met driehonderd man (lijkt het wel). En Tiesto heeft het volume een eindje naar boven getrokken. Duitsland, in Deset Fox-uniform en strooien hoed.

Georgië, en ik denk dat ze ondertussen Tiesto zijn volumeknop bijna gaan proberen afpakken.

Gambia, met twee atleten. Gabon. Ghana. Guam, tiens ik dacht dat die Amerikaans waren? Guatemala. Guyana. Guinea, allemaal in hun piyama. Guinée-Bissau, allemaal in kostuum. Grenada, allemaal in samba-kledij. Denemarken, in scoutskledij.

Democratische Republiek Congo! Dominica. Dominicaanse Republiek (da’s de andere kant van Cuba). El Salvador. Zwitserland, met Roger Federer aan de vlag gelijk. Erythrea, allemaal op een rijtje. Estland, helemaal in ’t wit met pistache t-shirtjes. Zambia. Zimbabwe.

Verenigde Arabische Emiraten, allemaal in lange kleedjes maar toch geen vrouwen. Verenigde Staten, en miljaar wat lelijke kleren hebben ze aan: gemeen.

Japan, in spekkenkleurtjes. GRoots: roze en pistache en geel. India, in tulbanden en stijlvolle kostuums. Wijs. Indonesië. Jordanië. Irak, met een enorm applaus. Iran, zonder al te veel applaus, maar bon. Ierland. Equatoriaal Guinea. Ecuador. IJsland. Spanje, en tiens de koningin zit in ’t publiek en Samaranch zwaait ook eens. De Spanjaarden waren zowat de meest ongeorganiseerde groep, ze bleven gewoon staan.

Israël. Italië. Ook niet van de camera’s weg te halen.

Kazakhstan. Kameroen. Cambodia. Canada, met een hoop mensen. Qatar. Kaaimaneilanden. Centraal-Afrikaanse Republiek. Kenya. China, met 410 man.

Kyrgyzstan (die gasten hebben een president die een alien is trouwens). Kiribati. Colombia. Congo. Korea, die met Noord en Zuid samen komen begod!

Costa Rica. Cuba, met een heel erg overweldigend applaus. Koeweit. Cook Eilanden, een halfnaakte vent die voor vendelzwaaien heeft gestudeerd! Croatië. Cyprus, heel veel applaus. Laos. Lesotho. Letland. Belarus. Libanon. Liberia. Libië. Litouwen.

Pffff zijn we bijna halfweg of wat?

Liechtenstein, met één man. Luxemburg.

Nee, we zitten nog maar aan de honderdste, da’s niet halfweg.

Madgascar. Maleisië. Malawi. Mali. Malta. Marokko. Mauritius. Groot-Brittanië. Hé kijk, Tony en Cheri Blair en Prinses Margaret in het publiek. Mexico. Micronesië. Mongolië. Mozambique. Moldova. Monaco, prins Albert in de triibune met een vette kauwgom in zijn mond, ’t is proper.

Bangladesh. Barbados. Bahamas. Bahrain. Belize. Benin. Botswana. Burkina Faso. Burundi, en die zijn aan het dansen met luipaardvellen en sperne en alles, oooeeerdde. Bhutan. Brunei. Myanmar (Burma voor de vrienden). Namibië. Nauru. Nieuw-Zeeland. Nepal. Niger. Nigeria. Nicaragua. Noorwegen. Zuid-Afrika. Nederland, en Willem-Alexander in ’t publiek. Zonder kauwgom, ’t is altijd dat. Nederlandse Antillen. Oman.

(nummer 140, we zijn er bijna)

Honduras. Hongarije. Oeganda. Oezbekistan. Oekraïne. Urugay. Pakistan. Palestina, tiens, donderdend applaus, maar ik wist niet eens dat die een team hadden?

Panama. Papoea Nieuw-Guinea. Paragay. Maagdeneilanden. Peru. Polen. Portugal. Puerto Rico. FYROM (zonder incidenten). Rwanda. Roemenië.

Nog 41 te gaan.

Rusland. Sint Kitts en Nevis. Samoa. Sao Tome en Principe. Saoedie Arabië, tiens ook geen vrouwen? Senegal. Servië en Montenegro. Seychellen. Singapore. Sierra Leone. Slovakije. Slovenië. Solomoneilanden, met en beestenvel an en verder niets. Somalië. Zwaziland. Soedan. Zweden. Suriname. Sri Lanka. Syrië. Taiwan. Tanzania. Tadjikistan. Thailand. Jamaica. Djibouti, och here een meisje helemaal alleen.

Oost-Timor. Tonga, in strooien rokjes. Togo. Turkije. Turkmenistan. Tsjaad. Tsjechië. Tunesië. Yemen. Finland. Fiji. Chili. Hong Kong.

…en Griekenland. We zijn erdoor. Oef.

EEEEEEEYYYYYYYYAAAAAAAAAARRRRRRRGGHHHHH!!!!!!!!!!!! FUCKING BJÖRK!!! Hoe is dat in ’s hemelsnaam mogelijk!! Eikes!

Ik krijg de kriebels van dat wijf. Zo’n trien die aan het Chantal Goya-syndroom lijdt, weigeren te verouderen. En ze doet ook alsof ze geen goed Engels spreekt. En ze steekt mij gewoon tegen. Bah bah bah.

Allez ju, ’t heeft niet te lang geduurd, gelukkig. En nu: een boodschap uit de ruimte, kom het tegen.

Ah kijk een meneer die met een vlag rondloopt. En gaan we onze standsgenooit Jaques Rogge horen? Jazeker! Hup Gent!

Naar een olijfboom toe, en de organisatrice is mee. Ze ziet er content uit. “Welkom in Griekenland, yada yada” boeiende speech, jaja. Laat Rogge spreken begod!

In het grieks begod! Heh, die humaniora komen hem nog van pas. En in het frans, we kennen onze talen wel (al zegt hij quatre vingt seize in plaat van nonante six, verdorie).

’t Is een goeie speech, ’t is een goeie president, en ’t is één van d’onze. Joechei!

Spelen open, tralala. Olympische vlag rondgedragen, lalala. Olympische hymne, jajaja. Olympische eed, “in the spirit of fair play”, ha ha. Daar zullen ze in Griekenland wel mee kunnen lachen tegenwoordig. En het meiske dat het moest doen voor de athleten was het een beetje vergeten hoe het moest.

Tiens vliegende toortsdragers. Kijkt, een meneer met de olympische vlam. Die honderd meter loopt. En nog een meneer die honderd meter loopt, een ex-voetballer gelijk. En nog iemand, een dame deze keer. En nog iemand, een ex-Georgiër en gewichtheffer. En nu een artistieke gymnast. En nog iemand. Niet de meneer die het ging doen, want die is verdacht van doping dacht ik.

’t Is te hopen dat hij niet struikelt, want hij moet een hoge trap op. Miljaar, die olympische vlam is een serieus ding, een geluk dat ze niet op het maximumvolume stond toen ze in zijn buurt was, of zijn hoofd was erafgebrand.

En schoon vuurwerk.

Allez ju, gedaan. Oef.

Bijna…

zaterdag 14 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Nog 50.000 seconden voor de DNS-wijzigingen de lucht ingaan. Spannend!

Slugfest

zaterdag 14 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Picture a man… going on a journey beyond sight and sound… He has entered… the slug zone! (neener neener neener neener ta-daaaa)

Niet dat het meteen helemaal beyond sight and sound was, maar ’t was wel behoorlijk vies. Ik was naar beneden gegaan om een nieuwe fles cola, en ook wel om de dagelijke naakteslakkenverzamelronde te doen.

Drie aan de pompsteen op de vloer, twee in de pompsteen. Twee tegen de kast aan het katteneten, een grote in het katteneten. Opgepakt, in een kleenex gestoken, kleenex in een los bolletje, ermee naar de koer, in de emmer met tuinafval, met een stok naar beneden geduwd. End of story voor die acht slakken.

Het was pijpenstelen aan het regenen en ik stond daar op mijn blote voeten—even het achterhuis binnengestapt kwestie dat daar vloerverwarming is. De tijd om mijn voeten te laten opwarmen en dan terug naar de keuken: drie naakte slakken op de binnenkant van de deur, twee op de rand van het bord met katteneten en één in de pompbak. Grrr.

Allemaal in een kleenex gedraaid, terug de koer op (op de tippen van mijn tenen, ’t is koud zo op de natte stenen!), kleenex met slakken ook in de emmer geduwd, rechtsomkeer naar de keuken… hé getver, is er een slak uit de kleenex gewurmd? Daar zit er verdorie één op het plankier!

Euh…

Wacht eens… daar ook, en dààr ook. En net naast mijn grote teen ook. En daar… en hier… en… aarrgggggggghhhh!!! Heel de koer zat vol met naakte slakken! In de regen! Blinkend! Een tapijt van vochtig pulserende biomassa! Met een spoor van platgetrapte slakken ruwweg in het midden van de koer, van en naar het achterhuis en heen en terug naar de emmer met het tuinafval.

En mijn voeten zaten vol met platgetrapte slakken.

Niet. Zo. Fijn.

Verhuisd

zaterdag 14 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Voilà, ik ben verhuisd naar Exabytes.

De mensen zijn daar helemaal behulpzaam en vriendelijk, en in de volgende dagen en weken hoop ik mijn websites weer online te krijgen.

Bon. Dus. Wat doen?

Ik denk dat ik eerst wat ga nadenken over een nieuwe structuur voor een database van boeken en CD’s en mp3’s en DVD’s. Denk ik.

Opties:

 • ofwel items met subitems etc. ad infinitum, en categorisaties, en personen/instanties met relaties verbonden met items
 • ofwel boeken en CD’s en DVD’s en mp3’s en dergelijke met uitgevers en auteurs en dergelijke
 • em>ofwel een mengeling van de twee

Ofwel laat ik de database van boeken gelijk ze is, daar zit toch ook al een eindje Access-werk in ook, en pas ik alleen de andere databases aan. Ofwel niet.

Ah dang. Ik ga er nog eens over nadenken.

Down

zaterdag 14 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik heb de afgelopen dagen trouwens praktisch niet kunnen doen van de pijn overal. Ik peis dat ik maar eens naar mijn bed ga, morgen is het een paar uur buitenshuis zijn.

Goed boek

zaterdag 14 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Wanneer is het duidelijk dat een boek een goed boek is?

Ik heb soms boeken waarvan ik weet dat ze goed zijn, en ik vind ze ook wel goed, maar het geraakt niet vooruit. Cryptonomicon en Quicksilver waren zo.

En dan zijn er boeken waarvan men zegt dat ze goed zijn, en die wellicht wel goed zullen zijn, maar waar ik met de beste wil van de wereld niet door geraak. Roderick onlangs nog, of House of Niccolò na een boek of zes.

En dan zijn er boeken die ik onmiddellijk fantastisch vind. Ik ben na wat procrastineren eindelijk begonnen aan His Dark Materials. Teken dat het goed is: ik lees erdoor aan negentig bladzijden per uur. Ik heb de indruk dat ik ht alleen maar beter ga vinden met de pagina.

Kapot

zondag 15 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Morgen meer. Ik ben halfdood van de namiddag uit de zetel doorgebracht te hebben.

Tijd om met pijnstillers in bed te kruipen.

Sherrie Levine

zondag 15 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Kijk, ik ben niet tegen kunst of zo, maar mevrouw Levine mogen ze van mijn part een kunstverbod opleggen.

Ik heb ze in ’t echt meegemaakt, en ik heb er maar één ding op te zeggen: a pox on her!

Nog nieuwer

maandag 16 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Opnieuw een nieuwe versie, en neen, ’t is nog altijd niet zo goed als de versie van twee versies geleden.

Israel

maandag 16 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Blijkbaar hebben een hoop kleinzerige Palestijnse gevangenen in Israël beslist om in hongerstaking te gaan tegen wat zij marteling noemen.

Quoth de chef van de prisons in Israël, daarnet op CNN:

This isn’t protest. This is their struggle to continue terrorism against innocent civilians. I don’t care if they starve to death.

Way to go!

Niet dat West-Europa veel lessen te geven heeft natuurlijk—remember Bobby Sands?

Google

maandag 16 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Ik weet niets van aandelen af, maar hoe zit dat precies met Google? Die mannen gaan binnenkort meer waard zijn—virtueel—dan MacDonalds en General Motors ’t schijnt.

Howzat work? Moeten ze dan ook zoveel winst maken of zo?

Al die mensen gaan voor miljarden dollars geld geven aan de gasten van Google, en die gaan er dan op de één of andere manier nog meer geld mee verdienen?

I dunno.

Miserie troef!

maandag 16 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Vrouw geraakt echtgescheiden, moet een nieuw huis inrichten, gaat een zware lening aan, begint compulsief een gat in haar bankrekening te kopen, neemt bijbaantjes om het gat te dichten, wordt ontslaan op haar (hoofd)werk, voelt zich nog depressiever, gaat nog meer kopen…

Ik was ten einde raad! Ik merkte dat ik in een visuele cirkel terecht kwam.

Enfin, lang verhaal kort: die juffrouw denkt dat internettend Nederland haar wel even uit de financiële put zal helpen. Omdat zoiets in de VS van A ook al ooit eens gelukt is.

Ik vrees dat ze zich schromelijk vergist.

Van redesign

maandag 16 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Daarvan gesproken: ik zou er dringend ook eens aan moeten beginnen, maar die hele css dinges, zoals Roel het juist opmerkt, is een beetje de spuigaten uit aan het lopen.

Dave Shea van Mezzoblue pleegt nog maar eens een redesign. Hij geeft er een hele reeks “becauses” voor, maar vergeet daarbij de heel belangrijke “because my previous redesign sucked ass and even my biggest fanboys told me so”.

En o ja, hij houdt wijselijk het commentaar afgesloten. Anders zouden de mensen hem misschien dingen kunnen zeggen in de zin van lichtblauwe tekst op donkerblauw?? waar zijn uw gedachten? of nog enig idee hoe leesbaar een lichtgrijze tekst van vijf pixels hoog is op 1600×1200??

Maar bon, de gustibus natuurlijk.

Wat daarentegen helemaal niet de gustibus is, en in tegendeel bijzonder treffend de hele css-malaise illustreet, is Andrei Herasimchuk van Design by Fire’s poging tot redesign. Ik ga me niet uitspreken over het design zelf *KUCH*déjà vu*HOEST*, maar wel over dingen als:

The “em” based layout was creating many layout problems across browsers, to the point where I’ve given up on it.

of nog

Speaking of, I’ve used a variation on the Suckerfish dropdown menus. Problem here is the cursors tracking and hover effects are completely whacked. If you click in the menus they still work, but obviously this won’t do. Is there something I’m doing wrong here? Anyone got any ideas?

of ook wel

I can’t for the life of me figure out what’s going on with IE. The huge gape between the navbar and the main page column looks like a margin collapse problem, but I can’t seem to find it.

Tja. Wat moet een mens daarop zeggen? Is het dat het css/DOM-ding te complex is? Of is het dat de mensen eigenlijk niet snappen hoe het in mekaar zit, en zomaar de klaarliggende recepten gebruiken (Suckerfish, Inman Flash Replacement)?

Andermaal: I dunno. Jakob Nielsen’s Stuck with Old Browsers Until 2003 zou eens moeten heronderzocht en herschreven worden voor 2004: hoe lang gaan we nog vastzitten aan IE6 en CSS2 en dingen?

Maar daar nog geheel naast: het heeft geen enkele zin van er zo maar met een half hart een slag in te slaan, een design van dertien in een dozijn te pakken en dan aan het publiek te vragen om alle problemen op te lossen. Als er problemen zijn, los ze zelf op, of begin opnieuw mak alles eenvoudiger. Jongens toch.

update Andrei houdt zijn commentaar wel open. Blijkbaaar ben ik niet de enige die het design niet meteen zo goed vind. Jason Santa Maria:

*yawn*

Screw that path of least resistance crap. You sound so defeated. If you use that design, you will increase your site’s boring quotient by 50%.

I don’t care what technologies you use, use IFR, use the drop downs, but you owe it to yourself to produce a good design. Something that is on par with your writing and smarts. That thing you just showed us… is awful. Hit the drawing board again. Hit it hard.

Jason heeft trouwens reden van spreken, zijn dingen zijn wel degelijk zeer goed.

Joechei

dinsdag 17 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Een zekere mate van read’em & weep is bij deze wel op zijn plaats: ik ben sinds deze avond de trotse bezitter van een ringflits voor op mijn fototoestel.

Het is niet zo voor de hand liggend om foto’s met dat ding te maken, omdat TTL—voorlopig?—niet werkt op de D70, en de flash wel heel erg fel is, maar ’t is echt wel een dag en een nacht verschil buiten geen flash.

Exabytes

dinsdag 17 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik host mijn persoonlijke websites sinds een week of zo bij Exabytes, en het moet gezegd: die gasten zijn ongelooflijk onnoemelijk snel en goed van support en behulpzaamheid.

’s Nachtsss

dinsdag 17 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

De eerste huisspin die ik met mijn D70 gefotografeerd heb!

Het was maar een kleine tegenaria atrica, en toen ik ze een duwtje wou geven om ze wat beter te draaien sprong ze direkt naar beneden en sprintte ze weg, dus ’t is geen goeie foto, maar ik ben er toch content van:

tegenaria atrica

Ook ’s nachts zijn ze niet meer veilig voor mij! Ha!

Ringflash

dinsdag 17 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

De SB-29 doet geen TTL met de D70, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben er machtig content mee. Foto’s van de afgelopen paar uur:

wielwebspin naakte slak kruisspin kruisspin strontvlieg hommel

Klikken voor grotere versies en uitleg, yadda yadda.

Quirks

woensdag 18 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik ben aan een nieuwe website begonnen, kwestie van niet te vergeten hoe het moet, en manneken wat is Internet Explorer een raar beest!

Ik gebruik een vieze hack om hem in quirks mode te dwingen, omdat position: fixed anders de neiging heeft om niet echt fixed te blijven, maar dan doet hij plots weer vervelend met display: block en display: inline.

Enfin. Ik kan er mee leven.

Site staat al live, één dezer smijt ik de URL in de wijde wereld.

Nagel op kop te Fafblog

donderdag 19 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Medium Lobster zit er weer eens helemaal op:

The job of the President of the United States is to forcefully emote the conscious and unconscious will of the American People. He is not the commander-in-chief. He is the Happy Warrior. He is the Priest-Avatar of the State.

Radgebraakt

vrijdag 20 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik ben net terug van de kinesist, en eht doet overal pijn. Ik doe daar nochtans niet echt veel, maar ik heb er wel telkens minstens een dag platte rust voor nodig om te recupereren.

Pfff.

Tuinsafari

vrijdag 20 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Dilemma dilemma. Ik ben nog altijd bezig aan mijn tuinsafariwebsite. Als ik naar de logs kijk van zog.org, merk ik dat er eigenlijk relatief heel veel van mijn foto’s elders gebruikt worden. Niet dat ik daar eigenlijk een probleem mee heb, maar als ik zelf betaal voor de hosting dan gaat dat mij wel redelijk tegen steken.

Nee, eigenlijk, als ik erover nadenk, ik heb er wel een probleem mee. Ik doe mijn best om foto’s te maken, met mijn rug is het niet altijd evident om dat klein grut op een foto te krijgen, en dan gaan andere mensen daarmee lopen—niet fijn.

Ik denk dat ik er maar eens een watermerk op zet. En als er dan nog veel gepikt wordt, herconfigureer ik de server dat er niet naar gehotlinked worden. Al weet ik niet hoe dat op eenvoudige wijze lukt met IIS. Met Apache is ’t simpel, gewoon in .htaccess zetten

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://subdomein\.zog\.org/ [NC
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteRule \.(jpg)$ images/gerrof.jpg [L]

…maar in IIS? Er is een gratis mod-rewrite-achtig ding, maar misschien doe ik het best met ColdFusion. Gewoon de file in een niet-toegankelijke directory zetten, en dan naar de client pushen. Of zo.

Hm. Ik heb in mijn site toch al een algemene tag die de EXIG-info uit de files haalt, misschien zet ik dat er dan wel bij. Als het de spuigaten uit zou lopen.

Maar dus eerst een watermerk maken. Zucht.

Tuinsafari II

zaterdag 21 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 7 reacties

Zo. Eerste voorlopige versie van tuinsafari is klaar.

tuinsafari

Richt uw browsers op http://safari.zog.org, en kom mor ip met de kritiek.

Groovy

zondag 22 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Hit ‘em where it hurts.

Veel werk

zondag 22 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Het is eigenlijk ongelooflijk, als een mens erbij stilstaat, hoeveel beesten er op een paar maand op een vroeger bijna steriele koer kunnen geraken. Ik heb eigenlijk een hele backlog aan beesten (om niet te spreken van planten) die ik op safari.zog.org zou willen zetten, maar ik denk dat ik er pas ga bijzetten telkens ik een nieuw beest heb ontdekt.

Vannacht mijn tot nog toe beste foto van een springstaartje gepakt. En dus de pagina van springstaartjes aangevuld.

En het zou wel eens kunnen dat ik een heel erg zeldzaam beest gevonden heb: een gouden uiltje.

Daylight robbery

maandag 23 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Onze DVD-speler had de geest gegeven. Geen topmodel, maar toch ook geen brol. En op een dag, misschien een paar maand nadat de garantie verstreken was: niets meer. Het rood lichtje gaat nog aan, maar de tray gaat niet meer open. En hij geraakt ook niet meer uit stand-by.

Daarjuist naar de FNAC geweest. Of ze ook Panasonics repareren.

Dat deden ze. Maar ja, tegenwoordig, dat is allemaal electronica, en repareren, tja, en een voorschot moet ook, en als het dan niet lukt, ja, hoe gaat dat… en uiteindelijk meneer, als we eerlijk zijn, zou het niet gemakkelijker zijn om…

Fuck it. ’t Is allemaal een samenzwering. Zelfs als willen we niet, we worden allemaal samen in een cultuur van planned obsolescence geduwd. Repareren is duurder dan nieuw kopen!

En wie ben ik om mij tegen een maatschappelijke stroming te verzetten? ’t Is dus een nieuwe DVD-speler geworden. Voor 75 € heb ik een machine die beter is dan zo ongeveer alles dat ik kon kopen anderhalf jaar geleden.

Crap

maandag 23 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Misselijk. Slecht. Hoofdpijn.

Dat was nog eens lang geleden: gaan slapen omdat ik vreselijk hoofdpijn had, en uren later wakker worden van de bonzende hoofdpijn.

We reizen blijven thuis om te leren

dinsdag 24 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Nieuw op safari.zog.org: wantsachtigen. Een mens leert wat bij: luizen, bladluizen, wantsen en cicades: hoort allemaal samen. En ook: cicades zijn niet alleen die beesten die priemgetallen lang onder de grond blijven, ze zitten verdorie zowat overal.

En ook: larves van gaasvliegen zijn akelig vieze beesten.

That time again

dinsdag 24 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Voor die helft van de wereld die er nog geen heeft: wie kan ik plezier doen met een GMail account?

Recovery, my ass

dinsdag 24 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik had daarjuist een prachtige foto van een mot die aan het scheervliegen was boven de monnikskap. Head on, helemaal in focus, wat in het vakjargon ne vree wijze foto heet. Een fractie van een seconde later nog één gepakt, maar daar was het beest al verdwenen.

Foto maar direkt verwijderd dus.

Helaas! Te rap te veel op het deleteknopje geduwd: de laatste foto én de voorlaatste waren weg. Grr! Dju! En ik was juist goed bezig!

Enfin, niet getreurd, fototoestel schoon niet meer aangeraakt, naar boven gestrompeld en een undeleter losgelaten op de compactflash.

Wa graadte gij? Files van màànden geleden (letterlijk, van de eerste dagen dat ik mijn toestel had en mijn kaart plenti-vol stond) nog terug te halen zonder problemen, maar de file die ik wou, _DSC6280.NEF: hopeles. Zo stond het er echt: hopeloos. Invalid file handle. Ack!!

Demoraliserend, ik moet het u niet vertellen.

Sonstiges

woensdag 25 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Petteri’s pontifications — uitstekend

en

Special Lenses for F Mount — kwijl.

…en voor wie geïnteresseerd is in vliegen en muggen: ik heb net de vliegen-pagina en de muggen-pagina vanop mijn Tuinsafari verenigd in een vliegen & muggen-pagina, en die dan weer uitgesplitst in Nematocera (o.a. muggen, langpootmuggen, motmugjes), Brachycera (o.a. roofvliegen), en Cyclorrhapha (onder meer zweefvliegen, strontvliegen, fruitvliegen, vleesvliegen en huis- en bloemenvliegen).

Klaar voor propere verse inhoud. Morgen.

Morgen moet ik ook naar de neurochirurg en naar de uroloog. De pijn en de urologie zijn er de laatste twee maanden niet op verbeterd, geheel in tegendeel zelfs. ’t Zal mij benieuwen wat ze te vertellen hebben.

En nu kruip ik met wat Voltaren in bed: al niet meer geslapen sinds eergisteren kwart na elf ’s avonds of zoiets. Ik hop dat ik zo moe ben dat ik in slaap geraak zelfs met pijn.

Doktoor

woensdag 25 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Daarjuist naar de neurochirurg geweest met mijn voortdurend slechter wordende rug. De ene kan van mijn rug staat boller dan de andere. Nieuwe CT-scans en röngenfoto’s en alles. En dan nog eens terugkomen.

En ondertussen: er rekening mee houden dat dit as good as it gets is, zeker?

Afijn. Straks uroloog. Dat wordt lachen.

New and improved

woensdag 25 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Nu nog verbeterd: La Cucina, de kook- en receptenwebsite van mijn neef Carlo en zijn vriendin Hélène [Firefox doet voorlopig wel wat raar met de nieuwe lay-out].

Zij zitten zelf nog op wereldreis (op Java voor het moment!), en hun wedervaren is alhier te vinden.

Aanrader.

Onderzoek

woensdag 25 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Niet één, niet twee, maar vijf nieuwe dokters- en onderzoekenafspraken. Met naalden, en magnetisme, en opgeblazen worden, en electroden, en vanalles.

Ah well.

Nog GMail

woensdag 25 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 7 reacties

Ik denk dat ze bij GMail begonnen zijn aan de marketingpush: ik heb opnieuw (merk hoe ik niet “weeral” gezegd heb, is dat niet mooi grootnederlands van mij?) een aantal uitnodigingen.

Wie kan ik nog een plezier doen? Iemand? Vrienden van kenissen of zo?

Tenzij men er mij iets voor wil geven natuurlijk *kuch*Amazon Wish List*hoest*…

Twilight Zone

donderdag 26 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

That’s pretty fucking amazing right there: een recut van Planet of the Apes als een half uur durende aflevering an The Twilight Zone.

Compleet met intro en outro, en in zwartwit. Get it while it’s hot.

sp2

donderdag 26 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 6 reacties

Sinds zonet beschikbaar via Windows Update:

sp2

Allen daarheen.

De grens

donderdag 26 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 4 reacties

Ik koop niet graag dingen. Ik ben veel te gierig, als ik heel eerlijk ben. Of beter, ik geef niet graag geld uit. Of eigenlijk: ik heb veel te graag geld. Of misschien: ik heb al direkt spijt van zodra ik iets gekocht heb. Het is (bijna) meer de leute van wish lists te maken dan het kopen zelf.

Ik heb altijd een bijzonder goeie reden nodig om iets te kopen. Nee, scratch that, ik heb een reden nodig. Maakt eigenlijk niet veel uit of ze goed of niet goed is, maar het moet een reden zijn. Ik koop nooit iets dat ik niet nodig heb. Of (toch minstens even) nodig zou kunnen hebben. Ik koop niets dat nutteloos is. Of beter: ik koop niets waarvan ik denk “daar kan ik niets mee doen”.

Nu, als ik spreek over “kopen”, dan heb ik het uiteraard over grote aankopen. Alles wat geen 150 euro is, is fair game.

Strontvlieg

donderdag 26 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Een strontvlieg! Of neen, nog beter: twee strontvliegen!

scathophaga

Zó content van de foto’s op de strontvliegenpagina dat ik ben!

Crivens

donderdag 26 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Ik ben er het hart van in, en ik hoop dat alles goed komt. Sterkte, voor zowel Heather zelf als Jon. En Leta, natuurlijk.

Hersenen zijn soms vieze beesten.

Ministermail

vrijdag 27 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

In De Standaard vandaag:

[S]taatssecretaris voor Informatisering, Peter Vanvelthoven […] stelt voor dat elke federale minister een mailadres krijgt in de vorm van voornaam.naam@belgium.be. De burgers zouden ook de varianten @belgie.be, @belgique.be of @belgien.be kunnen gebruiken. De ministerraad heeft het voorstel al twee keer goedgekeurd, maar het blijft wachten op de uniforme e-mailadressen.

Het probleem zit bij de uitvoering. Nogal wat federale overheidsdiensten blijven erop staan ,,herkenbaar” te zijn in hun mailadres. Bovendien is de zaak technisch vrij moeilijk. Deze zomer vonden nog enkele vergaderingen daarover plaats. ,,Zodra de technici er uit zijn, is het een kwestie van dagen”, zegt Vanvelthovens woordvoerder. Wanneer dat is, is ook voor hem gissen.

Ze-ve-raars.

Goodbye cruel internet

vrijdag 27 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Mijn computer gaat naar de winkel: proberen het gezoem eruit te halen. En de interne firewire aansluiten. En de DVD-en-CD-plus-min-R-en-RW-en-double-layer-en-single-layer-en-vanalles vervangen, want die heeft de geest gegeven.

De hele dag geen internet, ’t zal wat zijn.

Links

vrijdag 27 augustus 2004 in Links. Permanente link | 2 reacties

Redelijk uitstekend interview. Les: als één partij het raamwerk van de discussie kan dicteren, is ze al meer dan helft gewonnen.

Dit is verkeerd. Deeply troubling. Van de school Like the endless blackness of space that leads to the chasm of clams! They’re here! They’ve landed on the pier! en ook wel You lock me in the cellar and feed me PINS! PINS! Oh! What’s for tea, mother? INK STEW? DOOM! THEY’RE DESTROYING OUR CITY!

Foto’s

vrijdag 27 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 3 reacties

Zucht. Ik zie er (een beetje) tegen op: de vleesvliegen en de huisvliegen doen. Foto’s waar ik een tijdje geleden nog content over was, vind ik nu nog stukken beter kunnen.

Oh well.

En ik moet dringend eens een aantal van mijn foto’s van beesten op groot formaat laten afprinten/drukken. Er is hier in de buurt een Spector, ik zou eens moeten kijken hoe dat precies zit en wat ze precies doen met de bestanden die ze krijgen.

Toen ik een tijd geleden een nieuwe pasfoto nodig had, heb ik er van mezelf één getrokken en opgestuurd naar spector.be, helemaal zoals ik dacht dat het perfect zou moeten zijn: 300 dpi, de juiste afmetingen, haarscherp, contrast goed en zo, en ze zijn er geeltegans konte-verkeerd uitgekomen: op lage resolutie, blauwig in plaats van grijs, en gelijk geposterizeerd.

Voor ik mij boos maak op Spector en zijn werknemers, ga ik er eens een aantal in verschillende formaten, compressiefactoren, resoluties, colour spaces en mét calibratiestrippen laten afdrukken.

En dàn ga ik mij boos maken 😀

Ein ganz toller Typ

zaterdag 28 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 12 reacties

Wat een sympathieke buur hebben wij toch!

Wij hebben een inrijpoort. Zo’n dubbele deur, met een verlaagde stoep ervoor. Op het ogenblik staat onze gang wegens de verbouwingen wat vol en zetten we de auto niet binnen, maar bon, what the hey, het is en blijft een inrijpoort dus we kunnen er ons wettelijk vóór zetten en niet iemand anders.

In het centrum van de stad en met drie kleine kinderen is dat een zeer goede zaak, ik moet het niemand vertellen.

Enter onze buurman. De kerel heeft een eigen garage aan de achterkant van zijn huis, maar hij lijkt wel altijd voor onze deur te staan. We hebben de indruk dat zelfs als er in de hele rest van de straat geen enkele auto geparkeerd staat, dat hij nog pal voor onze inrijpoort staat.

Ach, toeval, en het lijkt alleen maar zo, en we overreageren, juist?

Wel, neen.

Daarnet kwam Sandra terug van boodschappen doen. De buurman komt net ook toe. Er zijn parkeerplaatsen wat verder op de straat, maar de man zet zich redelijk ostentatief—juist—voor onze inrijpoort. Onze auto zat volgeladen, we hebben drie kleine kinderen, ik kan (en mag) niet heffen, het zou gemakkelijk geweest zijn als we voor onze eigen inrijpoort konden staan.

Vraagt Sandra of hij zich misschien wat verder op de straat zou willen zetten: neen. Want: hij zet zich moedwillig altijd op onze plaats als hij ook maar enigszins kan. Want: het stoort hem dat wij de perceptie hebben dat wij ons zomaar voor onze deur kunnen parkeren.

Zucht. Wat moet een mens daarop gaan zeggen? Dat dat niet zomaar een perceptie is van ons, maar een wettelijk recht (art. 25.1.3° van de Wegcode, om precies te zijn)? Dat het ons ook stoort dat hij de perceptie heeft dat hij zich voor onze inrijpoort mag zetten, terwijl hij een heel garageblok aan de achterkant van zijn huis heeft (waarvan zelfs nu nog garages te huur staan)?

Ik begrijp niet goed wat die mens verwacht, of wat zijn bedoeling is. Wil hij ons kwaad krijgen? Hoopt hij dat we nu in machteloze woede liggen te knarsetanden? Of zou dit nu die verzuring van de maatschappij zijn waar ze het op televisie over hebben?

Ach neen. Het zal wel het type zijn dat in zijn jeugd kinderen pestte op school, zijn klasgenootjes verklikte bij de meester, en in zijn vrije tijd de vleugels van vliegen uitrukte en kikkers opblies. Macht willen uitoefenen, of de idee ervan toch.

Whatever floats you boat, dude. Ik ben er zeker van dat hij een uitgebreide vriendenkring heeft die hem weet te appreciëren, en ongetwijfeld is het in het diepst van zijn gedachten écht een sympathieke kerel.

postscriptum 18u: daarnet fladderde door onze brievenbus een fotokopie van de pagina van Vandale waar “garage” gedefinieerd wordt. Ahem :)

Operation Arachno Rescue

zondag 29 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Och here dat beestje!

Tegenaria atrica

Eenzaam het hele huis door op zoek naar een vrouwtje, en dan vastgeraken in het bad, de arme jongen!

Enfin, nog goed dat ik hem gevonden heb en niet Sandra, anders was de rest van de straat ook wakker. Zelfs al was het geen echt groot exemplaar: met uitgestrekte pootjes nauwelijk zo groot als mijn handpalm.

Ik heb er een paar foto’s van gemaakt en dan in de hoek van de koer gezet waar ik een tijdje geleden een vrouwelijk exemplaar gezien had. Ik wens hem alle geluk toe (en ik hoop dat de vleermuizen hem niet te stekken krijgen).

[En nee, dit is geen goeie foto, ik weet het: de betere exemplaren komen op de trechterspinnenpagina van mijn tuinsafari. Morgen. Na het etentje.]

Krak, ai, ugh

maandag 30 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Op papier is het een goed plan: mensen die we graag zien, uitnodigen om te komen eten. Note to self: volgende keer er een paar dagen tussen houden.

Zaterdagavond en zondagmiddag: gevolg is dat ik nu zachtjes lig te creperen. Ik zal er tegen binnen een uur of zo niet door geraken, dus enige optie is wat pijnstillers bij te pakken. Ah well.

En morgen moet ik naar de kinesist… gniii. Ik denk dat ik het afbel, gelijk ik nu ben geraak ik morgen nooit uit de zetel. Laat staan dat ik oefeningen zou doen of zo.

Bewijs!

dinsdag 31 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Eén reactie

Bewijs dat George W. egenlijk een buiksprekerspop is: waar zou Cheney’s hand zitten?

mdf670838

L’addition, s’il vous plaît

dinsdag 31 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | Geen reacties

Alla. Ik denk dat ik vandaag maar eens veel pijnstilers ga pakken en heel stilletjes in de zetel ga blijven liggen.

’t Is anders wel vies aan mijn rug: ik kan gewoon voelen dat de achterkant van een aantal van mijn ruggenwervels weggehaald is. En ik kan ook voelen waar de schroeven zitten, over een lengte van vijf wervels.

Ik had er eigenlijk niet serieus aan gevoeld tot gisteren.

Freeman

dinsdag 31 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 5 reacties

Ik ben er helemaal klaar voor:

halflife

Tegen dat het gereleased wordt, kan ik het dan spelen, joechei!

Whatever tickles your pickle dude

dinsdag 31 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

In het departement what the fuck?12 Ways To Crush Your Own Testicles In Your Own Home [via Warren Ellis]

Hello everyone! Allow me to introduce myself. My name is BlueCaller and my intention is to offer some advice to all of you men out there who crave a decent bout of testicular pain, but have no-one to administer it to you.

I too have enjoyed the concept of being hit/kicked/kneed in the balls since I began puberty. It was only fairly recently (November 99) that I met a wonderful woman who has been prepared to indulge me in my fantasies. She was uncomfortable at first, but as time has gone on….she has slowly found more and more power and pleasure from kicking me in the nuts.

Proving Ugol’s Law, one web page at a time.

I believe that most of us have to resort to methods like these at some time or another to achieve arousal, so I hope that here you will find a method that crushes your nuts as flat as you want em!

Errr… no. No thanks.

Spinnekop

dinsdag 31 augustus 2004 in (geen categorie). Permanente link | 2 reacties

Kijk, ’t is bijna kunst zo schoon:

20040829_012709_DSC6426

Meer details alhier.

[tiens, dat nog niemand mij gezegd heeft dat het spinneNkop moet zijn]

Navigatie

» homepagina, archief

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338