Lang uitgesteld en voor mij uitgeschoven, voornamelijk bijna letterlijk door belangrijke bestanden van computer naar computer en harddisk naar harddisk te schuiven, maar ’t is er toch van gekomen: ik ben backups aan het nemen.

Voorlopig met, of all things, Nero BackItUp. ’t Was ’t enige dat ik liggen had dat zonder morren double density DVD’s schrijft. Het Ik denk dat een dagelijkse incrementele backup naar een andere harddisk en een wekelijkse incrementele naar DVD en een maandelijkse of zo volledige moet volstaan.

En voor de zekerheid regelmatig DVD’s naar mijn ouders brengen of zo, kwestie van decentraliteit.

[update: na drie DVD’s weigerde Nero nieuwe DVD’s te aanvaarden. Hij reageerde gewoon niet als ik een nieuwe DVD in de computer duwde. Resultaat: een onvolledige backup en drie vermooste DVD’s. Feck.]