Foto’s

Zucht. Ik zie er (een beetje) tegen op: de vleesvliegen en de huisvliegen doen. Foto’s waar ik een tijdje geleden nog content over was, vind ik nu nog stukken beter kunnen.

Oh well.

En ik moet dringend eens een aantal van mijn foto’s van beesten op groot formaat laten afprinten/drukken. Er is hier in de buurt een Spector, ik zou eens moeten kijken hoe dat precies zit en wat ze precies doen met de bestanden die ze krijgen.

Toen ik een tijd geleden een nieuwe pasfoto nodig had, heb ik er van mezelf één getrokken en opgestuurd naar spector.be, helemaal zoals ik dacht dat het perfect zou moeten zijn: 300 dpi, de juiste afmetingen, haarscherp, contrast goed en zo, en ze zijn er geeltegans konte-verkeerd uitgekomen: op lage resolutie, blauwig in plaats van grijs, en gelijk geposterizeerd.

Voor ik mij boos maak op Spector en zijn werknemers, ga ik er eens een aantal in verschillende formaten, compressiefactoren, resoluties, colour spaces en mét calibratiestrippen laten afdrukken.

En dàn ga ik mij boos maken 😀

3 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.